Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024
Jingo

Hårda tag för vårat lag!

Rekommendera Poster

Jaha, då var man ute på en liten utflykt igen. Denna gång gav vi oss ut med grannarna och skulle visa den lilla paradisön Tärnskär och badstranden där. Denna lilla bergiga fågelö är en fantastisk plats där man får vara försiktig vid tilläggning då ständiga vågor gör att klipporna är såphala. När man väl kommer upp på ön får man vandra framåt med stor försiktighet så att man inte går i närheten av några fågelreden. Om man klarar dessa två tidigare små abrovinker finns där en sandstrand som är helt overklig på denna karga ö.

 

Vid tilläggningen gick grannen Falk-Anders fram till pulpiten och hoppade av med vigt skutt, han vände sig om och ropade att ”Här är det bra att gå iland”. I och med att dessa ord var uttalade halkade han som på ett bananskal ner i en klippskreva.

Efter en del grymtande om dåliga menisker reste han sig med några blödande skrubbsår, efter det lyckades han göra fast lite provisoriskt medan fruarna med hälsporre respektive ont knä skulle i land. Efter mycket vinglande lyckades dessa ta sig iland.

Jag gjorde fast ankartampen och gjorde mig klar för landstigning även jag. Efter att Falk-Anders dragit fram båten till en halkfri plats tog jag tag i förpulpitarna och tog ett kliv ur båten. Till min förvåning fastnade jag i luften klämd mellan pulpitarna pondus är ju bra ibland men det har nog blivit lite mycket av den varan nu. Jag fick backa lite och ställa mig på tvären, Falk-Anders började skratta och råkade då släppa lite på förtampen och båten gled lite åt sidan. Just då klev jag ner på klippan som nu inte var den torra delen utan en sjögräsbeväxt sådan. Svisch sa det och foten försvann med ett inte lika vigt språng landade jag på klippan. Den gamla värkande axeln vreds en del och med ett frustrerat yl låg jag på klippkanten sakta glidande ner i sjön. Med värkande axel kunde jag ändå kravla mig upp hyfsat torrskodd.

Det var ett haltande sällskap som vandrade bort och tog ett bad vid den finns stranden.

Efter badet satte vi oss och masserade värkande axel, knä och hälsporre samt plåstrade om det blödande benet.

Falk-Anders och hans fru undrade om det var fler mysiga ställen vi ville visa och om vi skulle ringa efter landstingets helikopter innan vi gick iland.

Skojfriska kompisar man har.

 

/Jingo

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...