Jump to content
Thursday 18 July 2024
Sign in to follow this  
sabai

Plotter och radar

Recommended Posts

Funderar på att byta till en ny radar som passar med en ny plotter. Har en radar idag som är analog och använder Ipad som plotter. Allt funkar inga problem där men vill optimera det lite genom att ha allt på en skärm.

Så har ni tips, erfarenhet och liknande på ett väll fungerande system. Söker inte det bästa och dyraste utan en bra plotter och radar till ett bra pris.

 

Tips?

 

B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitt klart bästa tips är att vilket märke det  än blir så köp från England tex från: http://www.electronics-marine.co.uk/ (finns fler). Mycket bättre pris än i Sverige.

Vi är mycket nöjda med vår Lowrance bredbands-radar men mindre nöjda med den äldre modell av Lowrance HDS 10-plotter vi har. Den är för långsam för all info den får från sjökort/radar/AIS. Vet dock att de som är nyare har en minst tre gånger snabbare dator så de fungerar säkert mycket bättre. Några andra har vi inte erfarenhet av

Share this post


Link to post
Share on other sites

Satsa på en bredbandsradar, Navico (Lowrance/Simrad/B&G). Deras teknik är helt överlägsen alla andras. Som plotter är det väl HDS Gen2 Touch som gäller men jag har bara begränsad erfarenhet.

Köpa i England är bra om man inte har mer pengar än förstånd förståss.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...