Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
rekrevs

Bensintanken läcker

Rekommendera Poster

Hej

såg nu att tanken läcker lite bensin (jättelite) men dock livsfarligt.

det är en rostfri tank, och det kommer från en svetsfog, svårt att hitta någon på orten som kan svetsa i rostfritt, kan man täta med någon gukka eller ska jag försöka hitta någon tillslut som kan fixa detta, säkerheten framför allt.

mvh sverker

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Weber

Svetsa och provtryck.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rostfritt stål kan ibland spricka i svetsfogarna, då är den enda och rätta medicinen att svetsa om svetsen därför att sprickbildningen kommer att fortsätta.

Kan du däremot med fullständig övertygelse konstatera att det inte är en spricka utan en liten svetspora som läcker då kan man täta, men i så fall från insidan. Tex flygplans integraltankar tätas från insidan, men det kräver att tanken har en manlucka så att du kommer åt och kan rengöra och gör detta jobbet ordentligt med ett bränslebeständigt tanktätningsmedel.

I båda fallen måste tanken tömmas och rengöras.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

svetsa och provtryck. gucca i all ära men vad händer om 5 år? lossnar guccan?

på sjön anser jag att man inte har råd att ta genvägar. se också till att tanken är överdrivet bra jordad samt att den ligger luftigt  det händer nämnligen allt för ofta att man får fretting på rostfritt och det beror på att det är syrefattigt eftersom cromet i RF kräver ett visst mått av oxidation för att inte rorsta och jordningen för att undvika galvaniska strömar.

det går ju också att löda rostfritt med ex silver. men all bearbetning som innefattar öppen låga eller gnistor kräver ordentlig rengöring. ett trick som man i bland kan andvända sig av är att fylla tanken med CO2 snö den gasen är tung och tränger undan syret samt att det är en torr gas som inte lämnar några spår efter sig. men det kräver att man vet vad man gör.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

hej alla

tack för alla tips och råd, nu har jag hittat en som kan laga den, i bland har man flyt han svetsa och provtrycker den, nu känns det bra igen.

mvh Sverker

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...