Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
Chha

Fiska havskräfta

Rekommendera Poster

Är det så att fiske efter havskräfta måste ske på minst 30m djup efter 1/5? Eller har jag fattat fel?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du är inte helt fel ute, men du blandar ihop det med hummerfisket.

Saxat från HaV:

Det är förbjudet att fiska med nät, ryssjor och tinor från och med den 15 september  fram till hummerpremiären. Undantagna från bestämmelsen är sillgarn, makrillgarn, hajgarn och tinor för fångst av havskräfta på större djup än 30 meter.

Och saxat från Carapax:

Fiske efter hummer är förbjudet under tiden från och med den 1 maj till och med första måndagen efter den 20 september klockan 07:00. Hummer får under tiden mellan 10 maj till första måndagen efter den 20 september inte hållas i någon form av sumpninganordningar. Fiske efter hummer får endast ske med hummertina. Dessutom får inte hummer med yttre rom inte fångas. Inom kustvattenområdet är fiske med nät, ryssor och tinor förbjudet från och med 15 september till 07:00 första måndagen efter 20 september. Fiske mede sillgarn, makrillgarn och fiske med tinor för fångst efter havskräfta på större djup än 30 m är dock undantagna.

En hummertina ska ha minst två cirkulära flyktöppningar med en minsta diameter om 54mm placerade i den nedre kanten av varje rums yttervägg. När hummer hålles i sump ska sumpen vara märkt med användarens namn och adress eller namn och telefonnummer eller särskillt av Länstyrelsen för fiskeredskap tillhandahållet registreringsnummer eller, vid yrkesmässigt fiske, med fiskefatrygets distriktsbeteckning eller yrkesfiskelicensnummer.

Slutats:

Burar för fångst av havskräfta måste ligga djupare än 30 m från 15 september till och med hummerpremiären. Övrig tid framgår inte om den inte får ligga grundare är 30 m, är du fortfarande osäker kan du kontakta Martin Rydgren(som är ansvarig inom området) på Hav och Vattenmyndigheten

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok nu hänger jag med, tack för hjälpen!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...