Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
ulfa

Urladdat Tudor Nautica Freeline 80Ah

Rekommendera Poster

Hej!

Fick inte igång motorn ikväll. Har inte varit ute på 6 veckor. Tog hem batteriet och mätte 5,5 Volt! Testade för skojs skull att ansluta battariladdaren men den vägrade börja ladda. Battariet är ju helt slut. Köpt 2008. Underhållsladdat varje vinter. Hur kan det ta slut på 6 veckor? Inget som legat på och dragit. Rena poler, etc. Huvudbrytaren av. Ideer någon? Eller har det plötsligt fallit för åldersstrecket? Skumt...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är inte under 6v som det tagit slut, utan under 4 år. Troligen har det sulfaterat och nu har beläggningen släppt och kortsluter några celler. Min gissning.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När du sätter dit nya batteriet så mät att du inte har nåt som tjuvar ström. Motron är om den monterats enligt Yamarins och Yamahas anvisningar kopplad direkt till batteriet. Likaså brukar startspärrar va direktkopplade o de brukar kunna ställa till en hel del trassel.

Känner inte till 59ans elsystem i detalj men på 64an finns även en oanvänd kabel från battericentralen till förarplatsen som är direktkopplad. Är avsedd för en ev stereos memory-funktion t ex. Om en sån sladd finns även på din o du har jordfel i den så drar den ju tjuvström oxå. Elsystem är inte Yamarins starka sida direkt så det skulle inte förvåna..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipsen. Blev nytt batteri igår och upptagning idag inkl avmontering av motorn. Ska kolla era tips i vår.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...