Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Fille90

Förgasar byte

Rekommendera Poster

Hej!! Är det möjligt att byta ut förgasaren på en mariner 9,9 hk till en förgasare från en 15hk. Fungerare detta eller inte.Jag har fått olika svar på detta. Enligt en uppgifts lämnare skulle det fungera utan problem. Nästa uppgav att det inte fungerar något vidare kör man med lågt varv så sotar motorn och stannar slutligen. Vad är rätt i denna fråga! Är den någon som vet!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är ju inte smart. Det är oftast annat än förgasaren som har med effekten att göra. Vad är det för motor. Rekkomenderar dig att låta bli om du är osäker.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Fille90! Många utombordar-farbrikat gör så i sin tillverkning att 9.9 hk är exakt samma motor som 15 hk. Skillnaden mellan dessa motorer är att några av dem är strypta ner från 15 till 9.9 hk. Så gör ofta tillverkarna för att slippa utveckla och tillverka 2 modeller.Den enda extra kostnaden som tillverkaren får genom att göra så här är att man måste ha två olika siffer-beteckningar på motorkåpan....9.9 och 15 hk. Bortsett från texten på kåpan är allt annat fullständigt identiskt! På t.ex. Tohatsu 9.9 hk sitter det en metallbricka på gasviren alldeles intil länkarmen som viren sitter fast på. Tar man bort den brickan så kan länkarmen skjutas ännu längre bak med hjälp av gasreglaget så att motorn får mer gas helt enkelt. Den sk strypningen är allltså ingenting annat än en stopper som förhindrar fullt gaspådrag om man ska förklara det enkelt. Titta efter någon liknande konstruktion på din motor. Har du tur är det inte svårare än så! Lycka till! Hälsningar: Roddarn

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...