Amanda31 21 Postad 31 Mars , 2012 Har en familj som gillar fondue som middag på fredags- och lördagskvällarna. Trevligt och gott om man har bra tillbehör. Men funkar det på båt? Vilka fabrikat rekommenderas? Vad gör man av oljan? Går den att stuva? Vilket kött och vilka tillbehör rekommenderas? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
KillerBoo 58 Postad 31 Mars , 2012 Mmmmm, fondue! Jag kör med en helt vanlig T-spritseldad fonduegryta, direkt från köksskåpet. I båten dock med en filt av nåt brandsäkert material -vad det nu heter- tillhands de gånger jag sitter i ruffen och lagar/äter. Oljan brukar jag sila tillbaka i sin 2-litersflaska när den svalnat så kan jag återanvända den nästa ggn. Slagget eller vad man ska kalla det hälls på en PET-flaska o förpassas till soporna i nästa hamn. Brukar kasta ner det mesta i nötköttsväg i grytan men föredrar givetvis oxfilé även om en bra lövbiff går nästan lika bra. Brukar marinera köttet i grillolja några timmar innan det är dags. Lök är gott att stoppa ner, liksom paprika. Tillbehör... Tja, Rhode Islanddressing, majs, paprika, rå lök, osttärningar samt pinfärska vitlöksbaguetter, direkt fr burkugnen är mina favoriter. Givetvis åtföljt av några kalla öl ex.vis en god ale typ Newcastle som inte är FÖR brun Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 3 April , 2012 fonude i båten låter coolt, kanske skulle man pröva varianten med het buljong och koka i.... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser