Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024
Amanda31

Fondue?

Rekommendera Poster

Har en familj som gillar fondue som middag på fredags- och lördagskvällarna. Trevligt och gott om man har bra tillbehör. Men funkar det på båt? Vilka fabrikat rekommenderas? Vad gör man av oljan? Går den att stuva? Vilket kött och vilka tillbehör rekommenderas?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mmmmm, fondue!

Jag kör med en helt vanlig T-spritseldad fonduegryta, direkt från köksskåpet. I båten dock med en filt av nåt brandsäkert material -vad det nu heter- tillhands de gånger jag sitter i ruffen och lagar/äter.

Oljan brukar jag sila tillbaka i sin 2-litersflaska när den svalnat så kan jag återanvända den nästa ggn. Slagget eller vad man ska kalla det hälls på en PET-flaska o förpassas till soporna i nästa hamn.

Brukar kasta ner det mesta i nötköttsväg i grytan men föredrar givetvis oxfilé även om en bra lövbiff går nästan lika bra.

Brukar marinera köttet i grillolja några timmar innan det är dags.

Lök är gott att stoppa ner, liksom paprika.

Tillbehör... Tja, Rhode Islanddressing, majs, paprika, rå lök, osttärningar samt pinfärska vitlöksbaguetter, direkt fr burkugnen är mina favoriter. Givetvis åtföljt av några kalla öl ex.vis en god ale typ Newcastle som inte är FÖR brun ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

fonude i båten låter coolt,  kanske skulle man pröva varianten med het buljong och koka  i....

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...