Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
Ljungbergarn

UPPROP MOT SJÖFYLLERILAGEN !

Rekommendera Poster

Intressant att Båtfolket inte finns listat bland utställare. Vågar man inte skylta med sitt namn månne? Risk för dålig PR för Allt för sjön? Men hur ska man då synas. Den 7:e mars ska jag se om jag hittar dem...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja ja. Det är inte så mycket att tjaffsa om. Det är olagligt att ha under 0,2 på sjön så nykteristerna skall hålla sig på land.

På KBVs hemsida så står det nämligen att den NEDRE gränsen är 0,2 promille. Det står inget om vilken maxgräns det är så det är bara att skåla på och köra vidare.

Hoppas jag inte möter någon nykter rackare devil

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Naturligtvis beror detta på barnens ålder osv.
Man kan kanske förutsätta att om åttaåringen kör med farsan som ger instruktioner när han är på trycket finns det en risk att åka dit.
Har man barn i 15-20-årsåldern är säkert situationen en annan.

Har totalt sett svårt att se problemet.
Även om jag får framföra min båt med högre än 0,2 promille i blodet gör jag inte det. Jag gillar inte att vara dragen på sjön, det är rätt mycket att hålla ordning på när man seglar i form av andra båtar, grynnor, var man befinner sig (lätt att tappa bort sig på sjökortet vid en kryss), vart man är på väg, segeltrim, vindriktningar, barn i båten osv osv - inget jag kan hantera med fullgott resultat efter två öl.

Om nu lagen säger 0,2, varför inte hålla sig till det?
Varför försöka larva sig och hitta kryphål, är det så viktigt att försvara sin rätt till att vara dragen medan man framför båten? Om alkoholen är nödvändigt för att njuta av livet, är inte livet rätt fattigt då?

Gillar öl, tar gärna ett glas vin eller två till middagen, lite whisky på kvällen - men sätter mig sedan inte i en bil eller ger mig ut på sjön efter det.
Håller isär dessa saker rätt hårt.
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Utan att peka ut dig så är risken påtaglig att en person har över 0,2 dagen efter om om han/hon har tagit sig några glas vin och någon whiskey kvällen innan.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan det va företaget Hälsoinstinkt? indecision



Senast ändrad av toaen | 28 februari 2012 | 15:48

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Absolut!
Därför kör jag inte bil eller båt dagen efter.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Monter C21:22

Aktionsgruppen Båtfolket
C/O Jim Huzell, Fredriksbergsv. 39
132 48 Saltsjö-Boo
Sverige
Tel:0705 100 860
jimhuzell@gmail.comhttp://www.båtfolket.se

www.alltforsjon.se/common/cate...

Saxat från länken:

Aktionsgruppen Båtfolket
Aktionsgruppen Båtfolket. Vi är en grupp sjöfarare som anser att samhällets resurser ska användas där de behövs, att lagar ska stiftas på saklig grund, uppfylla fundamentala krav på rättssäkerhet samt inte i onödan detaljreglera och moralisera över hur vi medborgare lever våra liv. Den nya alkohollagstiftningen med max 0.2 promille för oss på sjön är inte är stiftad på saklig grund och uppfyller inte fundamental...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad sa ni nu då tvivlare med  Ordningsvakt Arne Anka i spetsen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tvivlare? Jag tvivlade inte en sekund, jag ville bara veta var de stod. Måste ju gå och tråka dem lite, eller hur?

Sedan ska jag nog även dra ett mail till Stockholmsmässan då de är en leverantör till företaget jag arbetar på och ifrågasätta varför de har utställare som uppmuntrar fylleri på sjön, och påtala att de aldrig i helvete hade haft en aktionsgrupp som främjade rattfylleri på Stockholms bilsalong.

Nåja, är mest intresserad av hur Stockholmsmässans ledning tänker...

 



Senast ändrad av Arne_Anka | 28 februari 2012 | 17:34

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag säger

Tack Lasse_L, du är som alltid en hyvens man, som dessutom kan leta.

Att de skulle stå under A föll mig aldrig in och därför letade jag på kartan. Nu har auktionsgruppen en så pass smal monter, att det vill till  en känslig hand att hitta den.

Beklagligt bara om företaget Häsoinstinkt, som kanske är ett seriöst företag, skulle misskrediteras pga mig.

Eftersom du säger tvivlare - så räknar jag mig inte till den skaran. Jag är helt övertygad om min ståndpunkt.

Jag tycker att lagen är bra. Den skall ju beivra att förare av stora och/eller snabba båtar inte kör omkring onyktra. Det borde dessutom finnas ett kompetensbevis för att få framföra dessa båtar - och som kan dras in om föraren framför sin båt onykter eller vårdslös.

Av Sveriges befolkning har 10% ha en problematisk alkoholkonsumtion. 4,4% uppfylla kriterier för alkoholberoende. Kostnaden för samhället ligger på över 20 miljarder/år. Då är inte det mänskliga lidandet inräknat.

Det var där man borde lägga krutet, inte på någon enstaka båtägare som inte kan dricka så mycket som han vill i samband med att han kör båt.

Jag har faktiskt inte haft en enda rolig helg på sjön sen början av 1960-talet som har berott på att jag druckit sprit. Jag har på förekommen anleding aldrig funnit nån anledning att dricka sprit. Set rcker att jag sett andra.

Har jag haft roligt på sjön beror det på helt andra saker.

Sen vet jag inte om man absolut måste ha så väldigt roligt jämt. Det finns ju andra värden i livet. wink



Senast ändrad av toaen | 28 februari 2012 | 17:50

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Blir lätt orolig när jag läser alla inläggen nu strax efter kl. 18.

Har ni inga jobba att sköta?

Arbetslösa eller sitter ni och surfar på arbetstid?

 

Arbetslösa, isåfall förstår jag bitterheten och älskar lagen som jävlas med oss som älskar frihet att bestämma över oss själva.

Suftar på arbetstid, var är i såfall moralen ni skriker om?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jadu Harry, ännu ett lågvattenmärke.

Har det, möjligtvis, kanske slagit dig att det finns människor som har arbeten som inte är mellan nio till fem. Eller är du så oerhört insnöad att du inte fattar att någon måste sköta landet mellan klockan 17 till 09, så att människor kan dricka alkohol i barer, men även finns där när dessa ramlar och slår sig, slår ner andra i tunnelbanan eller slår sin fru. (Men visst, det finns ju naturligtvis en massa andra arbeten som inte har en koppling till alkohol)

Nej, det passar ju inte in i din verklighetsuppfattning tydligen... Men då kan jag informera dig om att det finns människor som jobbar på obekväma tider.

Du fortsätter verkligen att förbluffa en över vilka ogenomtänka inlägg du bidrar med ibland. Vad sägs om att trycka på Redigera och kanske göra om, göra rätt. För jag vägrar tro att du är så obegåvad att du faktiskt skrev det du alldeles nyss skrev.

Men det är bara jag...

(För övrigt har jag ett 9-5-arbete, men ett fritt sådant.)

 



Senast ändrad av Arne_Anka | 28 februari 2012 | 19:43

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På mitt jobb har jag värsta grejen som kallas rast när man kan glra vad man vill. Äger dessutom en smartphone som går utmärkt att skriva på när man t ex är på muggen, väntar på ett möte eller har annan dötid.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Harry

Du citerade mig. 

Jag vet inte vilka arbetstider du har, och hur långt du har till jobbet. För mig har normal abetstid i stort sett hela livet varit 07.00 till 16.00.  Sen är det naturligtvis restiden, men här ute så är den nästan obefintlig, även alla de åren jag jobbade i Hunnebostrand så tog resan inte mer än en kvart. Det finns många fördelar att bo så här längst ut i väster - långt från all ära och redbarhet.

Dottern - som bor i Täby Kyrkby och jobbar i Södertälje brukar jobba sen på flextid, gå och handla eller gympa  istället för att sitta samma tid i kö på Essingeleden. indecision

Sen är det ju som det är med mig. sad 

En vanlig hälsningsfras är ju hur det står till? Man måste ju variera sig. Ibland svarar jag;Jag mår som jag förtjänar Några som är snabba i fattan brukar då svara; men så illa kan det väl ändå inte va

Isen har gått - båten ligger i sjön - så det är egentligen bara att sticka ut och segla.wink

Sen har man ju sina laster, så jag har tagit semester till veckan och skall åka till min sommarstuga norr om Stockholm. Lite fix inför ombyggnaden av avloppsanläggningen, som komunen dömde ut. Sen lite gullande med mina barnbarn därstädes och om jag känner min äldsta dotter rätt så har hon laddat upp med små uppdrag så att jag inte skall behöva gå arbetslös där uppe.

Sen är det ju Båtmässa i Syockholm har jag hört. Får väl ta mig en eller två dar där. Måndag och med säkerhet  Torsdag känns det som hust nu. Yrvind är där på Torsdag och Kryssarklubben har en hel del föredrag som - åtminstone på papperet - intreserar mig. Sen får man väl - som vanligt - gå och tjöta med personalen på Hjertmans Göteborgsbutik.

B-hallen är redan mentalt avklarad. Brukar dessvärre komma in den vägen. Men en rask promenad så kommer man förbi eländet. surprise

Sen kan det ju finnas ytterligare något intresant i A-hallen  att titta på

För nåt år sen var det ju båten på bifogad bild som drog till sig en viss uppmärksamhet.

Sen har man ju C-hallen. Där kan det ju finnas en hel del intresant att titta på. Ombyggnad av batteribankar, laddsystem mm pga motorbyte i min motorseglare. å så får man väl göra ett besök i Monter C21:22 cool

Men Harry - nu är det vår - isen ligger kanske kvar lite i Klevkilen - har inte varit åt det hållet på länge - men den ger sig snart om det skulle va så.

post-945-1394236955,8689_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ej anställd och har aldrig varit arbetslös och inte heller samhället till last. Styr min egen tid och även andras 8 timmar om dagen :)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visst är jag en arbetslös dagdrivare som utnyttjar systemet och lever på sådana som dig. Jag latar mig hela dagarna och njuter av livet. Varför ska man arbeta när andra gör det, jag klarar mig på de bidrag jag kan roffa åt mig istället.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Låter bestickande, men tyvärr brister logiken i jämförelsen. För att få körkort för tung motorcykel krävs mycket mer än att bara kunna framföra den i hastigheter över 30 km/h. Det gäller ju att ö.h.t. kunna hantera ett sådant fordon. Denna hanteringsförmåga är naturligtvis nödvändig även i mopedhastighet. När det gäller båt handlar det ju om samma fordon framfört i hastigheter över och under 15 knop. med eller utan 2 promille alkohol i kroppen. I båda hastighetsintervallen behövs exakt samma kompetens för att hantera sin båt.

'Om vi ändå skulle använda din icke relevanta jämförelse inför  exemplet med båten som måste flyttas p.g.a. en vinkantring (förlåt, freudiansk felskrivning. Menar vindkantringlaugh) skulle det kanske kunna se ut så här:

En mopedägare utan motorcykelkörkort upptäcker att kompisens motorcykel hotar att skadas av t.ex. en brand. Kompisen är inte närvarande och kan inte ingripa. Moppeägaren startar Mc-n och kör den sakta och försiktigt bort ur farozonen. Om polisen kommer just då är jag ganska övertygad om att killen skulle få åtalseftergift när han har förklarat händelseförloppet. Om inte tycker jag att han borde få det. Kanske lite långsökt, men det var ju din jämförelse också.

Mvh/Sea Maniac

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du har naturligtvis rätt, fel av mig. Ändra då motorcykel till EU-moppe. Vad säger farbror Polisen om femtonåringen loooovar att inte köra fortare än 30 km/h? När det gäller det andra exemplet med motorcykeln som håller på att brinna upp skulle jag vilja se den kustbevakare som stoppar den båtägare som drar sig över till andra sidan viken vid ett vindomslag med så kraftig vind att båten riskerar skadas.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var ju inte allt för länge sedan det var 0,5 som gällde i Trafiken,var låg ni o tryckte då? För inte vistades ni väl utomhus?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst

Tyst från Flintstone... Vågar ine klassens ordningsman svinga pekpinnen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arne Anka.

 

Detta är sista gången jag bemöter dig, eftersom du uppenbarligen inte klarar av/ är intresserad av att debattera utan att använda halmgubbar en masse.

1.  Halmgubbe. Jag gick in på BRÅ:s hemsida och sökte statistik på grov brottslighet, och mycket riktigt så fann jag en ökning i antalet anmälda brott för de sista 2 åren. Så, jag tror inte, jag vet......att antalet anmälda misshandelsbrott ökar.

2,3. Halmgubbar, har jag inte ens diskuterat i denna tråd..Jag kan bara svara för mig själv, så vänligen håll dig till att bemöta mina argument om du adresserar mig.

4. Halmgubbe. Igen.  

Du kan påstå vad du vill Anka, men du är en  urkass debattör. Det är ingenting jag tror, du visar det empiriskt i inlägg efter inlägg.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja du crabfish/Harry, om du vill kan vi skriva hela natten både i dag i morgon och på torsdag. Sedan kan vi skriva hela dagarna under helgen. Jag har ett sådant arbete så att det går bra för mig och jag ligger inte samhället till last heller, tvärt om :-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1. Och på vilket vis skiljer sig det från normal politisk retorik? Faktum är att om de så bara är 2 medlemmar, så är ju namnet inte felaktigt.......

 

2. Nu svarar jag bara för mig själv, konstigt vore det väl annars? Jag kan konstatera att det insinueras bl a att jag skulle vara tjuvfiskare bara för att nämna något.....Men annars är det bara att läsa innantill, räkna personangreppen och förolämpningarna, insinuationerna om både det ena och det andra, och se hur det slutar? Allt finns ju kvar här, bara att läsa innantill som sagt.

3.Grattis, det var trevligt att höra. Även jag är sjöfolk till och från sedan sextiotalet, men måste erkänna att min första  båt införskaffades först på sjuttiotalet......1974 närmare bestämt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ber om ursäkt Tommy,

Råkade välja ditt inlägg av misstag att citera. Så klantigt av mig. 

Inte meningen att anklaga dig

Hoppas du kan överse med mitt misstag.

När isen är borta och värmen tillbaka kanske jag kan få bjuda på en fika som ett förlåt för mitt misstag.yes

 

mvh 

 

 



Senast ändrad av crabfish | 28 februari 2012 | 22:14

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

hej Coppertail.

Du lär knappast bli utesluten/avstängd. Den här tråden är förmodligen guld värd för MG.

 

Jag skulle gärna ta en pilsner med dig, du är säkert en jättetrevlig människa irl. Men då vill jag gärna ha en ursäkt först, eftersom du insinuerade det du gjorde. Inte särskild shysst, och jag tror inte du skulle slänga ur dig sånt face to face......

 

Edit.

Tog bort en bokstav som inte skulle vara där......

 

 



Senast ändrad av labbibia | 28 februari 2012 | 22:20

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns faktiskt ett sådant fall: Citat fr. Vitboken

Kvällen den 9 juli 2010 så skulle en båtägare på västkusten flytta sin båt. Vädret började bli
dåligt och båten låg utsatt för vinden. Tidigare på kvällen hade han druckit ett glas vin och en
grogg men kände sig nu inte påverkad av alkohol. Ingen annan fanns tillgänglig för att flytta på
båten. Ägaren hävdar därtill att ett motorfel gjorde att den inte gick att köra över 15 knop. När
båten sedan flyttades till en närliggande plats stoppades föraren av poliser för att blåsa. Ägaren
visade sig ha 0.28 promille i blodet. Polisen hävdar att de inte kunde höra något fel på motorn
och bestrider att det var något fel på den. Båtägaren frikändes i tingsrätten men fälldes i
hovrätten. Ärendet har nekats prövningsrätt i högsta domstolen. Tilläggas kan att i detta fall
fungerade inte polisens stationära alkoholmätare (den så kallade ”Evidenzern” som används vid
verifiering). Så istället kallade polisen på en polisbil med 2 man från Strömstad 3 mil bort. Allt för
att konstatera 0.28 promille. Uddevalla Tingsrätt 28/10-2010  2915-10

Det är naturligtvis inte säkerställt att båten riskerade skadas, men många av oss vet av bitter erfarenhet vad som kan hända om man börjar dunka stäven mot någon klippa när vinden svängt och kommer in från aktern. Ovanstående rättsfall är ett av skälen till att jag tänker skänka en slant till Båtfolket. Det primära målet för mig är inte i första hand att få en ändring av promillegränsen utan att det görs en översyn av lagen i sin helhet. 

Vad beträffar Mc och Eu moppar etc. vet jag inte om den diskussionen leder så mycket längre. Vad jag menar är att om nu 0,2 promille är farligt endast om båten framförs i en hastighet över 15 knop borde det vara rimligt att KBV eller sjöpolis ingriper endast i de fall båten framförs fortare än så.

Mvh/Sea Maniac

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är ok Harry.

Tog det bara som utgångspunkt för att kuna tjötalite.

Vi måste försöka träffas snart. Vi har ju talat om det länge. Tyvärr var jag i Stockholm så mycket det bara gick förra året.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Heja Arne, du går från klarhet till klarhet!

Uppmaning till självcensur och (om du nu mejlar) försök till påtryckningar med hjälp av lite förtäckt hot, låter ju finfint!

En hyvens demokrat, den där Ankan Arne!

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...