Jump to content
Tuesday 31 March 2020
Sign in to follow this  
Florina

Fortsättning på Sista roliga helgen 0,2

Recommended Posts

Det kanske kan bli en fortsättnings tråd som inte den gamla admin kunde administrera

Ska bli roligt att se hur länge den kan leva utan censur, det är väl så att 0,2 trådarna inte skapar några komersiella intressen.

Lite 0,2 varning när admin sitter och låser trådar 21:00 etc en lördagkväll?? 

post-26407-1394236849,5059_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obs,känner inte till nya Admin,tror nog han bara vill väl! Men däremot är jag orolig för dom som smörar nu o vill bli Moderator Wannabies. (Ursäkta stavning om den blev fel) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoppas det inte är du i båten Florina. Ser ut som mer än 0,2 ton

Nej Wannabe behöver vi inte däremot hjälpas åt att hålla en bra debatt. yes

::Harry::

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nej det är inte jag!

Jag håller med om att debatten skall hållas på en saklig och vettig nivå.

 

post-26407-1394236850,5057_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

...påstår de riksdagsmän som lämnat in en motion och som inte kan påvisa fakta som stödjer detta påstående, kanske man ska tillägga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...nädu Harry - jag har redan svarat på detta hur många gånger som helst. Nu är jag less på detta ämne, inget nytt framkommer i Båtlivs artikel som vi inte redan malt om och om igen.
Kan vi inte hitta något annat att käfta om?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja det var ingen riktig sjöbjörn.

Nä vi som tycker om sommaren, bör få en ro att få njuta den i fred utan stadsfolk eller politiker som är rädda för mygg etc och dom skall tala om hur vi skall bette oss i vår skärgård.

Stanna hemma så du inte blir överkörd.

En som vet,

post-26407-1394236855,5416_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej. Inte mycket till diskussion om ämnet... Känns det inte som ni ventilerat detta ämne och är tillbaka på ruta ett. Dvs. Ingen har rätt eller fel i denna fråga, inse det så håller ni debatten till ämnet i stället för att tuppfäkta med varandra. Bevakar denna tråd, just in case ;-) Ha en go helg MaxRelax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, Peter och ni andra.

 

Vad jag försöker säga är att det känns som att detta har ventilerats i flera gånger i andra trådar. Tror att du nämde det själv i tidigare inlägg. Känns inte som om det behövs ytterligare en tråd om detta ämne. Varför inte fylla på i de som redan finns. http://www.maringuiden.se/forum/;searchstr=0.2&forum=0 . Jag kunde låst tråden, men då hade det blivit liv om det i stället...

Kommentaren om bevakningen var för att det är helg och jag/vi har inte möjlighet att följa alla debatter online på helgerna, samt att det tidigare knorrats om Admins brist på närvaro... Det fanns en risk att även denna tråd skulle spåra ur under helgen. 


Ha det gott.

/MaxrelaxSenast ändrad av maxrelax | 22 oktober 2011 | 18:05

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag måste säga att jag håller med Maxrelax.

Det krävs en rejäl uppryckning på detta forum när det gäller ordning och reda och det kommer vara obekvämt för vissa som gillat den anarki som rått här de senaste åren, men för att få styr på saken så gäller det att visa lite styrka om ni missförstår mig rätt. Det krävs att vi medlemmar förstår att det är förändringar på gång och att vissa måste kamma till sitt beteende lite. För dem som inte gillar förändringen finns alltid alternativet att söka sig någon annanstans där det är friare. crabfish verkar välja den vägen och det är tråkigt att hans kunskaper förloras här på MG men om han inte kan acceptera forumreglerna så är det bäst för alla.

För mig är det lite som när en stökig skolklass får en ny lärare som kräver ordning. Det är sk-tjobbigt i början men när väl eleverna kommit in i de nya förhållningsreglerna så blir det ordning och reda vilket gör att alla lär sig mer och trivs bättre! yes

Det har skrivit många gånger tidigare men det tål att skrivas igen: Maringuiden är inte ett fritt forum där man får bete sig hur man vill! Det finns regler och dessa ska följas. En av dessa regler är att man inte ska skapa nya trådar om saker som redan finns behandlade i andra trådar. Denna regel finns på i princip alla forum och är till för att det inte ska bli för många trådar om samma saker. 0.2-ämnet är hopplöst uttjatat och finns i på tok för många trådar så att Maxrelax väljer att låsa överföldet är enligt mig helt korrekt!

Detta var mina två ören.

Mvh
Fred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag håller med dig. Det är inte ett fritt forum, och reglerna ska följas. Men det jag reagerade på var frågan om vi inte debatterat klart ämnet i fråga. Det tycker jag är en märklig inställning. Så lämge man håller sig till forumets regler borde det väl vara fritt att debattera ämnen in absurdum? Det borde ligga i forumsägarens intresse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diskussioner likt 0.2-frågan bör ligga i en kategori som den passar i. Denna tråd ligger i kategorin Motorbåtar och har egentligen inget specifikt med just motorbåtar att göra. Enligt mig borde den ligga i kategorin ÖvrigtSnack eller kanske en kategori kallad Båtlivspolitik.

Det måste finnas utrymme på ett forum för trådar som inte har något slut med de bör ligga på rätt ställe så att kategorierna med lösningsbara trådar får vara rena.

Kanske kommer nya forumet öppna för bättre möjligheter att diskutera saker där det handlar mer om tycke och smak än rena lösningar på problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det tycker jag inte. 0.2-frågan är en politisk fråga och handlar i mina ögon inte alls om alkohol även om det kan vara enkelt att tycka det. Att använda ord som fyllesnack och hoppa på motståndare och kalla dem alkoholister skapar bara ett stigmata vilket bara gör dem än mer fientliga. Det är viktigt att alla får säga sin mening utan att få sina åsikter attackerade men det bör göras i rätt forumdel.

För väldigt många medlemmar här så är 0.2-frågan en ickefråga och de är endast här för att prata båtar. Dessa ska i min mening slippa se alla trådar som skapas för och emot 0.2.

Jag tar inte ställning i sakfrågan men jag diskuterar gärna forumets skötsel och utformning eftersom jag känner att jag har en del konstruktivt att komma med när det gäller det.

Mvh
FredSenast ändrad av Flintstone | 23 oktober 2011 | 11:59

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu kan ju jag tycka att för FÅ kategorier inte är problemet... Men återigen, visst kan man ha synpunktet på kategorival, men det var inte det jag reagerade på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Alla,

Helt rätt, en debatt i rätt ton är den perfekta debatten och är vid sidan av erfarenhetsutbyte medlemmar imellan ett av huvudsyfterna med detta forum. Just denna fråga upprör dock många känslor och alla kan tyvärr inte hantera skillnaden mellan sakfråga och person/personliga uppfattningar. Detta är en av de mest och flest debatterade frågorna här på forumet och ärligt talat så kändes det rätt överflödigt med en till på samma tema. 

Vi tar inte alltid rätt beslut och jag hoppas att alla kan hjälpas åt att försöka skapa ordning och reda i trådarna framgent. Jag uppskattar ditt initiativ till en annan debatt i en annan avdelning tidigare i tråden.

Edit: Flyttar tråden till ÖvrigtSnack

//MaxRelaxSenast ändrad av maxrelax | 23 oktober 2011 | 14:58

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tycker att det är intressant att notera hur Harry Crabfish vid ett antal tillfällen påpekar att man ska använda sökfunktionen och bygga vidare på befintliga trådar så att det inte skapas flera trådar i samma ämne.

 

När det däremot gäller 0,2-lagen anser samma Harry Crabfish om att starta flera trådar i samma ämne att: Ja det behövdes. De tidigare börjar bli långa och riktigt sega för servern här på MG.

 

Föga trovärdigt, kanske bara i mina dimmiga ögon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

...och denna envisa inställning att det är censur när forumadmin låser trådar enligt forumets regler...att det ska vara så svårt att förstå skillnaden mellan ett forum och det övriga samhället!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En annan sak Harry, har du funderat på varför just du reagerar så starkt på att 0.2-trådarna låses? Ingen annan slänger ju ur sig kraftuttryck, ropar censur och kallar admin för stasi...

Vad jag har läst så är det ingen annan som har klagat på att Maxrelax rensar i forumet enligt reglerna. Jag kan ha missat att någon annan reagerat men jag tror aldrig jag varit med om någon som är så arg på ett forum som du är...

Du kanske skulle fundera lite över var problemet egentligen ligger...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lilla vän, är det så svårt att förstå? Ena stunden anser Du att att ämnet behöver flera trådar för att servern annars blir för seg. Nästa stund anser Du att vi ska bygga vidare på befintliga trådar. Allt beroende på om ämnet engagerar Dig eller inte. Du är dårigenom inkonsekvent och därför är Du inte trovärdig. Just trovärdighet är vad som behövs för att kunna påverka och därigenom förändra.

 

Jag förstår mycket väl att Du anser att 0,2-lagen, och dess förarbete, är käpprätt åt h-e men Ditt agerande börjar få ett löjets skimmer över sig.

 

---

Admin, eller någon annan, har raderat Crabfish. Raderingsfunktionen städar lite väl mycket när till och med citaten försvinner. Därigenom får inläggen en helt galen innebörd och blir omöjliga att förstå.

 

Herr Admin var så vänlig och återför citaten!Senast ändrad av Volvo_Penta | 23 oktober 2011 | 19:11Senast ändrad av Volvo_Penta | 23 oktober 2011 | 19:12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skärpning MaxRelax

Det är jag som började med tråden Sista roliga helgen 0,2

Du kanske kan öppna den igen ?????????? om det blir i övrigt snack eller inte spelar mig ingen roll, ganska oviktigt.

Jag vill ha svar från dig varför den stängdes!!!!!!!!!

Är det så hjävla konstigt om jag öppnar en tråd som fortsätter på en tråd som inte forumet orkar med eller kan klara av, då hade det förmodligen inte blivit så många trådar som ville följa upp ämnet ??????????????

Så MaxRelax gå inte på och städa för mycket för då blir det inget forum för mig, du bör städa framför egen dörr först. 

Varför den förra tråden var välbesökt påvisar att det är ett aktuellt ämne och är det inte det forumet är till för.

Att vissa åsikter och yttringar låter sig spåra ur brukar ge sig med tiden, jag är inte för 0,0 tolerans.

Min egen admin

 

post-26407-1394236856,3645_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, hota och ställa ultimatum mot forumadmin. Tror ni det funkar? Ni är väl isåfall inte de första som har pyst ut genom bakdörren på detta forumet. Loggar ni ut för gott så är ni glömda om ett halvår ändå.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, det är så lustigt hur vissa tror att de har en massa rättigheter på ett forum! Undrar hur de fungerar i verkliga livet, till exempel på en restaurang...Jag får visst skrika och gapa hur mycket jag vill...det finns ingen lag mot att skrika så jag har rätt att göra det! Får jag inte skrika så går jag nu och kommer aldrig tillbaka!!

De flesta andra gäster och restaurangägaren säger troligen unisont: Hej då!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vore det inte av god ton att e posta till trådskaparen att man har ändrat i tråden?

Avgör du vad som är skillnad på personliga uppfattningar och sakfråga, i så fall är det inte ett forum för alla.

I övrigt se mitt tidigare inlägg, väntar på svar?

post-26407-1394236856,425_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy