Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Micke78

Suzuki df4 2002 + spoladapter?!

Rekommendera Poster

Hmm, vet egentligen nada om suzikis utbordare, men men ...

Enligt denna reservdelssajt - som iofs inte alls omfattar tidiga 2002:or - tycks årsmodellerna 2003-2004 ha hamnat i ett eget fack, detta alltså till skillnad emot 2005:or och senare. Så nån sorts omkonstruktion av motor-kylningen tycks ha skett under de åren? ...
http://store.brownspoint.com/df4/fig022.asp

I länkens reservdels-skiss verkar kylvattnets kanaler vara åtkomliga på dessa ställen; 5. water inspection tube, 5A drain plug, och för all del 19 water inspection tube 2005&later.
(Notera också noten nederst i listan ... (1. Requires Ref # 8, 5A & 19))

Kan möjligen vara så att du köpt fel slangadapter med tanke på årsmodell, eller så passar den faktiskt i någon av skissens plugghål? Själva pumpen är av impeller-typ, dess gummi-armar kan nog därför vika sig och släppa fram ett påtvingat vattenflöde? Iaf om flödes-riktningen är rätt??
Passar på den sista frågan, och överlåter till nån som faktiskt har praktisk erfarenhet av utbordare eller impellerpumpar.
   
Mvh Thomas

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den där adaptern används för spolhålet längre upp på riggen, vilket man använder för genomsköljning av motorn endast när den inte är igång. Ska du köra motorn på land är det fortfarande spolmuff på växelhuset som gäller.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...