Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
crabfish

Sjöfylleri och sanningen bakom nya lagen

Rekommendera Poster

Det har gått precis lika bra denna sommer med att åka ut till kobben, Ta några bira på vägen. Grilla och några glas vin. Så tänker jag även fortsätta. Och på detta blir jag inte full och jag kör i mopedfart på en flera kilometer bred väg med gles trafik. Tar dom mig så betalar jag böterna och fortsätter. Ingen tar denna frihet ifrån mig och om jag får betala för det så gör jag det så gärna. cool

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

de för 0,2-lagen får jag ge repetativa svar på deras repetativa inlägg. Svar nog?



Senast ändrad av Ljungbergarn | 28 september 2010 | 17:26

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gott att fler än jag bevakar tråden.

Lite svar på funderingar som ni skrivit om.

Jo jag tycker att det är sjukt att stifta en lag som gäller hela Sverige för ett relativt lokalt problem.

BRATSEN

Istället för att ta tag i problemet så stiftar man en lag. En lag som på många områden är ett ickeproblem.

Trotts upprepade frågor har ingen hittills kunnat komma med konkreta bevis för att vi icke brats ställer till med något då vi druckit ett par glas vin till maten och tar båten hem.

Istället kommer exempel där kraftigt berusade satt båten på land eller andra påhittade historier.

Förhoppningsvis har några av förespråkarna fattat att verken jag, labbia, Ljungbergarn är alkoliserade eller brukar åka omkring och supa när vi kör båt. Ändå dyker detta upp regelbundet. Vad vill ni uppnå med det? Försöker ni sätta er på oss och få tyst på oss.

Gratts då har ni verkligen misslyckats. Dessutom gör ni er i så fall skyldiga till att försöka sätta er över yttrandefriheten genom trakaserier. Att kalla någon för alkoholiserad är förtal om så inte är fallet.

Några har säkert även fattat av vi kriitserar sättet som lagen har kommit till på.

Lagen är till för att klämma åt bratsen. Men knappast kommer en sådan här lag kunna göra det som deras föräldrar misslyckats med. Jo uppfostra dem till att ta ansvar och visa hänsyn åt andra.

Med gjorde de det så vore de inga brats.

Men nu finns lagen där och alla kommer vi få vara med och dela på notan för utökad verksamhet hos sjöpolis och kustbevakning.

::Harry::

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men nu finns lagen där och alla kommer vi få vara med och dela på notan för utökad verksamhet hos sjöpolis och kustbevakning.

 

det kommer inte att stanna där, nya lagar, nya regler. 0,2-lagen kommer per automatik att bli som ett kvastskaft. Det är tunt upptill men spretigt nedtill. 0,2 lagen i sin snurrighet måste komplettaras med mera Lagar, eftersom man angripit ett icke-problem.

Vi vet att Polisen anser att vem som helst, nykter som onykter, kan sätta sig i en båt och köra utan ålder och kunskaper och då måste man skapa ännu mer Lagar. Nu har de julafton förbudsivrarna, ny sandlåda att leka i.

Vilken tråkig barndom de måste ha haft..törs inte släppa mammas hand ännu.



Senast ändrad av Ljungbergarn | 28 september 2010 | 19:01

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Denna träd är alla välkomna ända tills vi passerat 1000 inlägg sedan blir det strul med systemet.yes

Ännu mer välkommen är man om man kan diskutera utan personangrepp och tillföra lite fakta.

yesyes

 

Vore kul med lite åsikter från förespråkarna av lagen om även de anser att det i grund och botten är en brats-lag.yesyesyes

 

Kan väll nämna att jag gjorde bort mig lite i somras då jag började diskutera ämnet med ett par på samma brygga och sa att jag ansåg det var en lag för brats.

Var inte lika välkommet då de är tydligen är brats wannabe. .blush

Asg..

Stackars krakar. Tufft att vara brats kopior och drömma om orginalet.

::Harry::

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmm......

Nej, det gör jag ju inte. Men eftersom bratsen har nämnts som orsaken till den nya lagen, och de faktiskt stör ö-boende folk på sina irrfärder hemåt på nätterna, så tyckte jag att det kunde passa med ett förslag om hur man kunde få bukt med dem, utan att krångla till det för 99% av fritidsbåtsägarna.

Oki?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man kan väl låsa fast ett sånt där dragankare i deras båtar när de är på krogen, så kommer de inte upp i mer än 10 knop när de far hem? enlightened

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du får väl ligga kvar en timme tills ölen gått ur kroppen?
Det går om man vill, men finns inte viljan att följa lagen, tja då är det svårt.

Undrar om detta med Expressen-länken.
Vad har det med 0,2-lagen att göra?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ljungbergarn, ärligt talat nu...
Vi har förstått att det finns en pensionerad professor i sjörätt som tycker att alkohollagen är skit. Sedan fanns det visst en professor i... vad var det... informationsteknik? som tyckte detsamma.
Spännande...
*gäsp*

Vi har också förstått att du inte är alkoholberoende enligt egen utsago.
Men, du verkar vara väldigt fast på ansjovismackor..?
Anonyma Ansjovister kanske vore något?

Det är tre personer som driver frågan mot nya alkohollagen stenhårt på forumet, några till som håller med.
Hur många är ni - tio stycken? Tjugo?

Hur många är det som INTE tycker att lagen är skit och skriver det, trots att man upprepade gånger blir totalt idiotförklarade av delar av trion som uppenbarligen inte klarar av att hålla en saklig debatt?

Fattar ni inte att ni framstår som pajasar?
Med det inte sagt att ni ÄR pajasar, jag känner er inte och ni är säkert skitsmarta, urtrevliga ansjovisdoftande killar om man träffar på er på sjön, men det är inte så ni framstår här.
Till vilken nytta måste man fråga sig?

F ö - alkoholism är en sjukdom där förnekelse av missbruket är en del av sjukdomsbilden.
;-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tror inte 99% av båtägarna har problem med nya lagen och det därmed blir krångligt för dem...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Starka argument Peter_K, starka..wow! superimpad blir man ju..harkel

Så är man pensionerad så är man inte Professor eller?

Var det allt Du kunde komma med?

Åka på bakhjul, alkisar? vilka argument..

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är ju oerhört intressant hur debatten förs mot dem som har betänkligheter mot lagen.

Inom vetenskapen retorik kallas det sätt som många av förespråkarna argumenterar på för 'argumentum ad hominem'. Det är ett sätt att argumentera som nästan alltid är oetiskt och dessutom skjuter över målet.

Ad hominumargument inriktar sig på att kritisera och misstänkliggöra personen eller personerna som framför den motsatta ståndpunkten istället för att försvara sin egen ståndpunkt eller kritisera den motsatta på innehållsliga eller logiskt rationella grunder.

Det är ett brott mot en demokratisk debatt och förekommer tyvärr alltför ofta overallt. Jag tycker det är särskilt viktigt att undvika sådant argumentering i en fråga som denna, eftersom att bli misstänkliggjord och förtalad som alkoholist är ett stort stigma i de flesta samhällen och kanske än mer i vårt än de flesta andra. Skjut alltså inte budbäraren, tyck till om budskapet.

Det kanske inte är konstigt - som någon skrev nyligen - att så få är beredda att uttrycka sitt missnöje med lagen och att vi är i minoritet, eftersom det tycks få som konsekvens att bli stämplad som alkoholberoende?!

Det är kanske för att jag befinner mig på motståndarnas sida som jag klarast ser hur förspråkarna riktar sådana argument, men det är ju också lättare och grövre att misstänkliggöra en person för att vara förmenat lagbrytande alkoholist än laglydig nykterist, eller hur. Om ni tittar uppåt tråden så kan ni säkert se antalet argument som är av ad hominum-arten. Vad blir kvar om man stryker dem?

Vad gäller sakfrågan så kanske det finns ett par saker vi kan vara överens om? Jag bor i Örebro. Här är problemen mycket små med onykterhet och 'brats' och vi har heller ingen sjöpolis. Kanske är det därför många är oense. Båtägare från småorter med liten båttrafik och utan sjökrogar tycker lagen är onödig, medan båtägare från Stockholm, Göteborg och kanske Malmötrakten har problemen och tycker lagen är bra?  I så fall kanske det är bäst att rkta en lösning bara till de orterna?!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Instämmer Brodur i ett väl genomtänkt inlägg.

det kan inte uteslutas vara som så (även) att vissa förespråkare för 0,2  har en båt som  kallas fribåt och att en viss Jantelag, avundsjuka, att de inte har råd med en  båt som de gärna önskar att de hade.. ..Just avundsjuka har jag mött mycket, tråkig åkomma..svårbotlig..

Ja, nu finns en frikännande Dom som en viss  Pensionerad Professor vunnit, men eftersom han är pensionerad så är den ju inget intressant..vore mer intressant om han INTE var pensionerad..eller ?

Eftersom jag tycker att det är irrelevant huruvida en Professor i sjörätt är pensionerad eller ej, så tolkar jag Domen som så att Tingsrätten anser att jakten på Båtfolket är osmaklig, men det är min tolkning. Man har valt att hellre fria än fälla på de argument som framförts.

Alkisen/Fyllot wink i fråga hade hela 0,28 i blodet! Det tog 3 Konstaplar att gripa denna Politiskt tillverkade förhärdade brottsling. Märkligt, fast han var så dyngrak så klarade han sin uppgift..att flytta båten från framsidan till baksidan på bryggan.. (här sjönk min aktning för SjöPolisen).

Jodå, det blev hela circusen, knalltransport till Strömstad Polisstation..inga resursproblem här inte..

Jo! Såg just på TV att kriminaliteten förutspås växa mer, hur kan det komma sig? brist på Poliser ?..

Är man inte Professor om man är pensionerad? Blir man av med Titeln och framförallt kunskaperna per automatik då? smiley

Jag ser heller inga motargument från andra Professorer (eller någon annan) än kommentaren pensionerad på vad Hugo Tiberg säger..

Outgrundlig är människan..



Senast ändrad av Ljungbergarn | 29 september 2010 | 00:58

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det var värst vad moralkärringar med alkoholproblem som rosar 0,2 lagen det finns här. Har dom skaffat sig dessa problem på sjökrogen? devil

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Brodur - om du kollar i den gamla jättefylletråden så ser du att de som gillar kröka på sjön har kallat de som inte gör det för både det ena och det andra. Bl a insinuerades det att jag måste ha ADHD eftersom jag tyckte att gränsen på båtarna är konstigt satt, jag anse det ska gälla 7 meter - 7 knop, dvs samma som för när lanternor ska sitta på båten.

Sedan är det ju så att vi bor i ett LAND, och regler sätts över HELA landet. Man kan t ex inte ha en alkoholgräns i en del av landet och en annan gräns i en annan del av landet. Lagarna är ju landsomfattande.

Problemet med alkohol på sjön har f ö inte bara med brats att göra, om det inte är så att flera av skribenterna här i tråden anser sig vara det, men det intrycket har inte jag fått? Båtar blir större, snabbare och fler och kräver mer av sin förare. Alkohol försämrar omdömet och reaktionsförmågan. Nu är gränsen satt till 0,2 för vissa båtar. Gilla det, eller köp en roddbåt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ännu ett mästerverk postat klockan 1 på morgonen mitt i veckan.

För egen del kan jag ju bara hålla med dig Ljungbergarn. Jag är oerhört avundsjuk på dig, ditt liv och naturligtvis din båt. Men framförallt är jag ju avundsjuk på ditt blixtrande intellekt. Du vinner ju (som du själv ständigt påpekar) seger efter seger i denna storslagna kamp. Jag erkänner mig nu fullständigt besegrad. Det blir en tung tid för mig framöver att försöka komma över detta nesliga nederlag. Jag kan ju bara hoppas på att du i din storsinthet låter bli att forsätta sparka på de ynkliga rester som en gång var jag. NÅD!!

P.S Förslaget om hastighetsbegränsning efter solens nedgång var ju ännu en i raden av intressanta ideér. Vad roligt för norrlänningarna att med midnattsolen i ögonen kunna sträcka ut i full karriär under dygnets alla timmar. Lite tråkigare för skåningarna dock men men...

Ingen lag är ju perfekt?

Vänligen, jämför mina tidigare inlägg med Ljungbergarens innan ni börjar gapa om trytande argument och personpåhopp igen. Jag har verkligen försökt, men bara fått skit tillbaka. Ärligt talat skiter jag fullständigt i lagens vara eller icke vara. Jag bjuder gärna på en pilsner om vi träffas.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eller gör som jag. Skit i det och betala böterna de enstaka gånger man får blåsa. Det gör jag gladeligen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skål Coppertail, jag nöjer mig oftast med nödraketer dvs 3,5%.

smiley

Jag är som mest kreativ runt midnatt, då har jag inte en telefon som ringer ett i ett.

Sea_Ray.

Ja, det lär inte bli ofta de lär ta en, så är det bara dumma pengar de vill åt så inga problem för min del, men det är bara en tidsfråga, tyvärr innan de rycker svänglappen oxå.

Som jag skrivit innan, 0,2 i sin nuvarande konstiga utformning måste påbyggas med mer Lagar och förordningar för att bli logisk. Någonstans i bilden så måste statistik tas med, och då fylla inte är ett problem utan att vem som helst kan köra vad som helst oavsett ålder och där finns olyckorna så måste man börja lagstifta där med för att s.a.s försvara 0,2.

Hypotetiskt. Det är sällan jag tar något på sjön, då det händer  inget starkt eller för mycket, men sannolikheten att de tar mig när jag inte har tagit någe alls är större än när jag tagit någe.

Om jag vägrar blåsa då?

Då blir det såvitt jag förstår knalltransport till närmsta snuthäck, den är långt bortasmiley, där blåser jag, 0,0..lång näsa för uniformsfetichisterna.

Då har det dels tagit dyrbar tid på Skattebetalarnas konto,smiley samt hindrat WannabePoliserna att ta något annat jaktbyte.smiley

Blir det påföljd för att jag vägrat blåsa?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det går ju heller inte att undgå att upptäcka att du, Peter K, är den som mest frekvent använder ad hominem-argument när man tittar uppför tråden.

För att sätta dit bratsen tror jag inte alls att alkhol-lagen är nödvändig. Det finns tillräckligt med lagutrymmen om allmänfarlig vårdslöshet, fara för annan etc. för att bötföra och till och med bura in de här individerna.

Och jag tror inte ens att alkohollagstiftningen ens får dem att sluta. Det blir bara än mer spännande för dem.

Det är ju just för att problemet inte är landsomfattande som man inte bör använda lagstiftining i det här fallet.

Men egentligen är jag bara principiellt intresserad av denna fråga. Har själv en båt som är under de gränser som står i lagen. Men jag lider, som sagt, med de måttlighetsdrickande båtägare - och de är en majoritet av samtliga - som tvingas ändra ett helt sunt och trivsamt leverne bara för att att några politiker i Stockholm vill visa handlingskraft i en fråga som egentligen inte alls har något behov av lagreglering.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack Brodur!

Jag har ju försökt att visa litegrann på negativa effekter som 0,2 lagen kommer att få på rättsväsendet.

Bl. a längre köer till rättegångssalarna, med därmed ökad risk för att grova brotsslingar går fria. Idag finns ca 1000 domare i Sverige. Om 5 år är de bara ca 750 på grund av pensioneringar.

I dag kunde man läsa i Aftonbladet att ytterligare en domare hoppar av, efter grova hot från ett gäng som våldtog, och sålde en förståndshandikappad 14 årig flicka till prostitution.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7859783.ab 

 

När verkligheten ser ut så här, vilket den uppenbarligen gör, hur kan ens någon försvara att vi ska lägga statens resurser på att jaga hederliga människor som druckit 2 folköl till maten?

Lessen, men för mig är det fullständigt obegripligt!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Intressant iaktagelse.

De flesta förespråkare för lagen som skriver här i dessa trådar om 0,2 har en segelbåt och med storlek som gör att de inte omfattas av lagen.

Tråkigt nog är det flera med segelbåt som hatar de med motorbåt då de anser att de äger sjön och de med motorbåtar är svin som bra drar upp svall.

Dessa tycker även att det är helt ok att man stiftar lagar utan riktig fakta. Skruvat.

Vissa av dessa seglare verkar inte var så värst glada utan verkar vara sura gubbar som livet inte leker för längre och har enda njutningen i att hacka på andra.

Inte bättre blir det när de gnäller över att vissa skriver mitt i natten

Vissa kanske arbetar 2-skift och just kommit hem efter kvällskiftet och behöver inte vara alkisar som sitter uppe mitt i natten och super.

Lika illa vore det att anklaga de som skriver inlägg mitt på dagen. Man skulle kunna tro att de missköter sitt arbete och surfar på nätet under arbetstid. Eller är det alkisar som inte har något jobb och går på deken?

Jag hälsade alla välkomna i ett inlägg längre upp men då för de som kunde föra en vuxen debatt.

Försök med det!

;;Harry::

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I någon tråd så var det för 0,2 som på något ologiskt vis tyckte att köra mc på bakhjul var förknippat med 0,2 och dess existensberättigande.

Tyvärr så blir försvarstalet på 0,2 lätt obegripligt då det inte på en enda punkt kan kan länkas till fakta eller statistik, utan konstiga irrlevanta liknelser som alkisar, bakhjul, pensionerad proffessor etc..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gissningsvis av honom själv eller någon annan som tyckte det var kul

Alternativt att det tidigare stod något som inte borde finnas på ett forum och inlägget sedan redigerats.

 

Hälsar dig välkommen i tråden. Hoppas du läst första inlägget i tråden och att du vill ge din kommentar till vad jag där skrev.

Börjar bli mer och mer övertygad om att det var sådant politikerna ville åt.

Man blir inte klok på de demokratiskt framröstade. Aktuellt nu är att rödgröna sörjan försöker sätta sig på Alliansen genom att ta upp Afganistansproblemet. Givietvis påhejade av vänstern som kände sig hotade när miljöpartiet och sossarna började prata sammarbete med alliansen för att trycka bort sverigedemokraterna.

Maktkamp där man för egen vinning försöker sätta sig över demokratins regler och låta våra demokratiskt fördelade röster blir till något annat.

Ett stort antal svenskar har röstat på SD och då ska de väll få fram sitt budskap oavsett om många tycker det är fel. Så ska det demokratiska systemet fungera och inte som en rutten maktkamp. (OBS jag röstade inte på SD)

Så nu ska de slåss inördes istället för att driva landet frammåt. Då kommer knappast det bli något vettigt gjort och knappast något vettigt för oss fritidsbåtägare heller. Det enda som händer är att vårt lands möjlighet att klara sig internationellt minskar rejält.

Liknar med Paradise Hotel, Dallas eller Varuhuset än vuxna som försöker styra ett land.

Då kan andra lagar som ställer till det för oss svenskar komma fram i maktkamp mellan de maktgalna politikerna.

Riksdagen = ett stort vuxendagis

Som ledare i ett företag skulle de inte bli långlivade.

Återigen, jag tycker inte 0,2 lagen behövdes. Löser inga problem. VI hade redan en lag som räckte för de som verkligen är ett problem. Lösa ett ickeproblem ungefär som att laga ett helt däck på bilen. Bara något som idioter skulle komma på.

Vill man jaga brats får man hitta på något smartare.

::Harry::



Senast ändrad av crabfish | 30 september 2010 | 06:37

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

coppertail skrev med anledning av mitt lagförslag längre upp i tråden.

P.S Förslaget om hastighetsbegränsning efter solens nedgång var ju ännu en i raden av intressanta ideér. Vad roligt för norrlänningarna att med midnattsolen i ögonen kunna sträcka ut i full karriär under dygnets alla timmar. Lite tråkigare för skåningarna dock men men...  

 

Du läste inte tillräckligt noga, Coppertail.

Jag föreslog att en sådan tänkt hastighetsgräns skulle råda ex mellan kl 22 och 06, Inomskärs.

Finns väl ingen skånsk skärgård, så vitt jag vet.......

Och naturligtvis var det bara ett förslag, men jag anser det vore bra mycket vettigare än dagens 0,2-lag.

 

Edit. Lade till meningen om den skånska skärgården. cool



Senast ändrad av labbibia | 30 september 2010 | 10:11

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Köp senaste båtnytt, debatt om 0,2-lagen.

sidor 32 till 36.

På sidan 97 skriven en Journalist att han upplevt en fylleolycka i sitt liv.

på 70-talet.. ca 40år..jag med 24 år på sjön har inte upplevt någon, statistiken styrker detta.

(Men han har inget emot Lagen.)

Man bör betrakta detta i ett helikopterperspektiv.

2010, skärgården har blivit trång. För 1a gången kunde jag inte lägga till i Smögen.

Många som köpt båt med zero kunskaper.

De är de farligaste, inte ett par öl eller vin.

och som sagt, framhärdande kryssande segelbåtar i trånga farleder.

Flytvästar? Bil och båtkörning ska ju vara samma konstigt nog. I en bil bältestvång. I en båt rimligt flytvästtvång då. Näe, 0,2 promille, den Lagen räddar inga liv...tyvärr.

Man kan undra hur de tänkte, våra Politiker.

Men uppfattning är att Politikerna när de tryckte på Ja-knappen så läste de inte på, lyssnade inte, tog inga intryck alls för om syftet med att att minska olyckorna på sjön så är det svårt att få mer än Noll i statistiken (pga av fylla) vilket det i princip är idag.

Folk dör eller skadas av annat, och det tog man ingen hänsyn till,märkligt..så nu kommer man med nya Lagar i en oändlig sträcka för att försvara 0,2-lagens existensberättigande.

Absolut så kommer längd och hastighet att tas bort för att försvara 0,2.

Att återgå till den gamla Lagen vore att bekänna ett misstag, och det kan ingen Politiker.

Tyvärr så de som är emot 0,2 (inkl jag) som framför ett (av fler) argument hur korkad Lagen är då den inte omfattar ALLA båtar (se bild).

Vad vi motståndare gör då med detta argument är att vi hjälper våra klåfingriga Politiker att sätta på ännu en tvångströja även på fribåtarna.

Inte bra...

 

post-21494-1394236518,8161_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

nu kommer man med nya Lagar i en oändlig sträcka för att försvara 0,2-lagens existensberättigande.

Är det fler lagar på G? Vilka är detta?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...