Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Bittan

Kvinna ber mig fara åt helvete.

Rekommendera Poster

Ni får ursäckta mitt språk i rubriken men det var precis det bemötande som jag blev bemött med ute på sjön den 8/7 ca kl 17.00 strax innan Lindalssundet i Stockholms skärgård.

 

Jag och en kompis var ute under eftermiddagen på en tur med våra vattenskotrar gick från Svinninge ut mot Möja vattnet var ganska lungt vi möter en del små och större motorbåtar hälsar på en del men försöker att hålla minst 40-50 meter avstånd när vi passerar då vi håller högfart ca 57 knop, för att inte göra någon stressad av vår framfart. Resa sker alltså mellan punkt A till B med stadig kurs enligt gällande sjöregler. Mötter en segelbåt storlek ca 30-34 fot som går för motor mitt i prickad farled vi håller vår kurs på styrbords sida av farleden.

Då kommer det som får mig som båtmänniska sen 37 år tillbaka att bli lite sur, Jag ser en kvinna som hutter med näven och skriker något som forumets reglerna förbjuder mig att skriva. Jag slår av på farten girar babord för att gå upp jämnsides med segelbåten för att fråga vad problemet är får då till svars.

Att såna som jag kan fara åt he.......... då vi drar upp såna jä...... svall med våra jä..... maskiner. Då de är på väg hem med en mast som håller på att ramla ner.

Jag tittar snabbt på mast och båt kan konstatera att förstaget är lite slappt men att både sidostag akterstag ser helt ok ut plus att de har säkrat masten fram genom att fästa både storfallet och genuafallet fram för att säkra masten. Tillägga att masten stod på däck i sin fot. Jag bedömer att chansen att masten skulle trilla ner som mycket lite. Detta antagande grundar jag på att jag själv seglat ca 30 år.

Jag förstår inte människor som har et sådant genuint hat mot någon som framför sin vattenskoter på det sätt som de flesta framför en snabbgående motorbåt på. Dessutom hennes starkaste argument var att vi drog upp sådana jä..... svall, en vatten skoter som kör i 57knop drar upp väldigt lite svall pga vikten på fordonet och den lilla anläggnings ytan mot vattnet. Hade jag gått förbi i 7 knop så hade det blivit betydligt värre svall. Jag vill tilläga att där vi mötes så var det inga som helst fartbegränsningar, varket på land, plottern eller på sjökort som kontollerades i efterhand.

Hon kanske var arg för att jag var ute och nöjes körde en fin eftermiddag-kväll. Men är vi inte alla ute och nöjes åker på sjön förutom yrkestrafiken, ja visst att segla innebär betydligt mindre mijöpåverkan, jag seglar alltid då jag är ute med fru och barnen och kommer att fortsätta med det.

Jag har inget mot varken motorbåtar, segelbåtar eller annat som finns på sjön, Däremot så är jag emot inskränkta människor som finns i vissa båtar och som tur är så är de väldigt få som jag stöt ihop med i vår fantastiska skärgård. Det finns utrymme för alla om vi respekterar varandra och gällande lagar som finns.

Skall man när man framför en vattenskoter få ta vilken skit som helst? Jag kan tycka att det finns folk som framför sin skoter på en mycket dåligt sätt likväl det finns motorbåts, segelbåts kaptener som kanske skulle lära sig lite mer om gällande regler även en och annan kanotis som kanske skulle tänka på sin placering i allmänfarled.

Jag tycket personligen att ett båt körkort med olika klasser skulle komma så fort som möjligt, det är inte helt nyktert att låta en 12 åring famföra en skoter som gör 60knop som väger 450kg. Ta som exempel skulle man fråga dessa ungdomars föräldrar om de skulle låna ut sin nya fina BMW för en tur Stockholm till Nynäshamn så skulle de tycka att man vore dum i huvudet även om deras barn sitter mer skyddade i en BMW än på en skoter som gör 110km/h endast i klädda badbyxor och en flytväst. Vi som tävlingskör har nästan alltid hjälm, ryggskydd, dräkt, skor och en ordentlig flyttväst på oss då vi vet vad som kan hända om vi skulle åka av maskinen, vatten är extremt hårt i dessa farter.

Ja nu gled jag ifrån ämnet som jag började inägget med men det tar jag inget extra för, det var mer lite tankar som kom upp medans jag satt och skrev detta inlägg.

Jag hoppas att kvinnan med sin man kom välbehållna till hemma hamn och får snabb hjälp med sin rigg så att de kan fortsätta sin semester i det fantaskiska väder som vi i dagarna har här i Stockholms skärgård. Vi utnyttjar vår skärgård ca 3 månader om året försök då att se det positiva att kunna vara på sjön.

Respektera varandra och ta hänsyn alla är inte lika för så är det.

/Bittan

post-10008263-1394236431,11_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ibland blir man rätt trött på folk som inte kan ändra uppfattning om Vattenskotrar. Mycket av tyckandet härrör sig nog från den tiden då jetskis for runt stränderna och gjorde livet surt för de badande.

Skulle gärna ha en själv - tycker det verkar vara ett utmärkt fordonsom dessutom drar upp väldigt lite svall.

Förstår att du blev upprörd över hennes okunskap - hoppas för hennes skull att hon egentligen är en trevligare människa men just då var rädd. Annars är det synd om henne - du kunde åka därifrån men hon behöver umgås med sig själv hela tiden

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mycket trevligt svar ciaraud får även säga det att er Adastra ser mycket bra ut och hoppas att ni får en mycket trevlig framtid med henne.

/Bittan

 

post-10008263-1394236431,2254_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu tolkade jag det inte som att du körde 57 knop i Lindalssundet. Hade du gjort det hade jag garanterat skrikit jag med - precis som jag skrek åt den tjej/kvinna i en Ryds 23 som jag mötte i Stegösund. Hon körde minst 12 knop i det trånga sundet med 5 knops begränsning och framförallt, en massa förtöjda båtar vid straänderna som far illa.

Folk beter sig regelvidrigt på sjön, kör för fort, för nära och med noll koll på hur mycket svall man drar. Att gå sträckan Stockholms hamn ut mot Kanholmsfjärden är för en seglare en rätt jobbig strapats där dom blir omkörda av såväl flybridgebåtar och RIB´ s som är den kategori (vet att det är dumt att kategorisera men det är vad jag ser) som oftast visar minst respekt.

Att vattenskotrar inte drar svall är fel, det gungar ganska duktigt när en sådan kör förbi och väldigt många kör på tok för nära. Må vara så att förarna vet vad dom håller på med, men det skapar en oro att möta en sådan på 5-10 meters avstånd i hög hastighet.

I detta fallet låter det som att du blev oskyldigt anklagad och det är tråkigt, men damen hade säkert haft några tidigare incidenter som skapat svall och rutnade helt sonika ur.

Det blir trängre i skärgården, båtarna går fortare och dom som upplevde skärgården från 50- 90 talet ser nu en helt annan bild, en bild som man kanske inte gillar. Det blir till att anpassa sig istället, undvika hetsiga tider i utfartslederna, hitta egna smultronställen och inte förvänta sig att få ligga ensam i Jolpan så är båtlivet fortfarande en njutning.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att någon över huvudtaget gör ett möte på 5-10 meter i högfart är allt annat än ok. En sak är det när man tävlings seglar men då vet alla förhoppnings vad de sysslar med. Jag har aldrig förstått varför man skall köra så himla nära andra båtar. Nära får vi vara i hamnar och i slussar så att det räcker.

post-10008263-1394236431,6209_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mycket av tyckandet härrör sig nog från den tiden då jetskis for runt stränderna och gjorde livet surt för de badande.

 

Nja, jag har nog aldrig sett en jetski på riktigt, men flera vattenskotrar som betett sig riktigt illa. (Och ett par som betett sig bra.) Lösningen är nog att införa körkort så fort som  möjligt!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jadu jisses amalia.....

 

Det finns många praktexempel på idioter i skärgården, och du tillhör ju inte den skalan iaf ;)

Tyvärr har jag allt som oftast när det har varit ngn situation till sjöss blivit dåligt bemött av just seglare. (Jag har ej räknat med de otaliga ggr ngn styrpulpetare med näsan i vädret åkt förbi hamnen görandes sisådär 8 knop och drar svallvågor som en 40 fots Princess, de kommer liksom på köpet)

En anekdot ifrån vår lilla skärgård i Blekinge: Vi var på väg till Karlshamn ifrån Ronneby när båten plötsligt slutar gå mitt i en farled och jag är tvungen att ankra för att inte driva in i klipporna, står och pillar med maskineriet när en hyfsat stor Hallberg-rassy sakta tuffar förbi (går för motor) Mannen som styr skutan med foten och halmhatt på hjässan utbrister på härligt Lidingö-mål: Eeh de så jewla bra att parka mitt i farleden tycker du? Varpå jag vevar med armarna och svarar, Nej, jag har fått motorproblem, skulle ni kunna tänka er att.... Varpå mannen skrockar belåtet och tuffar vidare som om inget hade hänt.......

Inget farligt i det, allt ordnade sig och färden gick vidare efter en stund och vi tyckte händelsen i sig var ganska komisk med liraren i halmhatt. MEN! Jag kan såhär i efterhand tycka att det var ganska nonchalant agerande, det ska väl inte spela ngn roll vad för slags fartyg man framför på vår härliga Östersjö för att få hjälp? (Åkte som sagt motorbåt)

Jag kan iofs samtigt säga att de seglare som jag känner som har en motorbåt och/eller vattenskoter har en sund inställning till båtlivet, dvs: Det är till för alla, och alla hjälper varandra.

Sen att historian om när inte en, utan två segelbåtar i rad höll på att klyva en Yamarin inte hör hit och bör få ett eget inlägg är som sagt en annan berättelse..... Foten

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idioter finns det som kör alla typer av farkoster.

 

Det jag kan störa mig är på dom som har noll koll och gör dumma saker för att de inte förstår bättre, dessa människor kan man inte bli arg på heller, om man kommer åkande i 5 knop med segelbåt och så kommer en stor motorbåt lite högre fart och precis den farten där den drar upp som störst svall.

 

Detta händer då och då senast på midsommar och föraren av motorbåten passerar oss med 3-5 meters avstånd och vinkar glatt troligen hade han ingen aning om vilka problem han ställde till med.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förmodligen var kvinnan i fråga helt enkelt på gränsen till ett nervöst sammanbrott. Lindalssundet i rusningstid är ingen lek. Precis som så många andra här i tråden så har jag otaliga ggr råkat ut för 40-fots motorbåtar som drar förbi på 10 meters avstånd i ca 12 knop, inte roligt.......

 

Själv undviker jag numera att åka sträckan Vaxholm-Stegesund-Lindalssundet när det är mycket trafik. Det gör båtlivet mycket behagligare.........

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man behöver inte alls va på gränsen till nervöst sammanbrott för att sjögång från nån av de felkonstruerade farkosterna som vi i dagligt tal kallar motorbåtar skall va ytterst besvärande.

Båten på vilken kvinnan ifråga hade kanske, som trådskaparen skriver, problem med riggen.

Jag skulle för några år sen hjälpa till att flytta en halvstor segelbåt med motorproblem från en båtplats till en annan. För att göra det var vi tvungna att ga ut i den allmäna farleden där ingen hastighetsbegränsning finns.

Bästa sättet att bogsera är att lägga sig långsides, fendra gott och förtöja. Problemet är ju bara att det finns motorbåtar som passerar och inte bara en, utan sommartid hur många som helst. Jag försökte med tecken få båtarna att sänka farten och passera oss sakta. De allra flesta tittade bara dumt på mig och frotsatte precis som om de inget förstod, och det gjorde de nog inte heller. Varje gång den motorbåt passerade höll min lilla julle på att krossas mot den större båten av svallvågorna.

Nån enstaka av de av de motorbåtar som passerade förstod nog vad jag menade, för de sänkte farten under den tid de passerade vårt ekipage.

Många motorbåtskörare förstår nog inte problemet med vad den sjögång de river upp kan ställ till med. Man har ingen aning. Vill bara komma ut på sjön och det har jag full förståelse för. Sen kör man precis som det var en bil.

Jag tror nog inte du som körde vattenskortern skall gnälla över att du fick lite skäll. Att du sen inte förstod de problem du ställde till med är uj en annan sak.

tommy

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag uttryckte mig kanske lite oklart?

Att hon säkert var rejält nervös och uppjagad berodde förmodligen på att de gått genom hela Lindalssundet österifrån och därmed redan fått känna på alla dessa svall, med en mast som de trodde skulle kunna välta vilken sekund som helst. I 5 knops fart tar det en stund, kanske 25 minuter......Och det är verkligen grymt tät trafik där...

Så uppfattade jag beskrivningen......eftersom Svinninge, där trådskaparen kom i från ligger väster om Lindalssundet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

RIB-förare verkar ha väldigt svårt att avvika från sina waypoints utan förljer slaviskt sina plottrars linjer. Igår låg jag och marchade 22 knop när det med ett helvetiskt vrål passerade en rib med 2 stycken 350 hästars-as till utombordare på. Han var lätt inom 10 meter ifrån mig och skulle väl stila för sina betalande passagerare genom att flyga på mina vågor. Högriskare anser jag. Går ngt snett i en sådan situation, t ex om jag hastigt lägger om min kurs, ngn av oss får fel på styrning etc etc så blir det ödesdigert.

Inlägget ovan om segelbåten som passerade förbi och klagade på ditt val av ankringsplats är ju rent oförlåtligt. Att inte fråga om man kan hjälpa till är helt vansinnigt om inte ett brott emot sjölagen. Synd att han hade Liiiiiidingö-dialekt, för det har ju jag med. Finns idioter här med kan jag lova :-)

Jag föreslog (på skämt) för några år sedan att pricka missdådarna med paintball-pistoler. Ngn härifrån följde mitt exempel. Man har ibland god lust...

Båtkörkort kommer inte att lösa dessa problem så länge det inte finns övervakning av kusbevakning/ sjöpolis i dessa utsatta passager.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tommy jag har inga problem att ta emot gnäll, men att få skäl som om jag skulle kört förbi ett Dagis i 200km/h med en långtradare lastad med avfall från Forsmark har jag svår att ta då jag ej gjort något fel då jag får ett möte i allmänfarled med en segelbåt som går för fullmaskin och som inte gör några tecken till motorbåtar som kör förbi. Utan endast mot mig som framför en skoter, då har denna person något mot skotrar tror jag bara ett antagande av mig inget som är vetenskapligt bevisat.

En dag när jag var ute så hjälpe jag ett medelålders par i en Ryds som hade slagit söder sin propp på en undervattens sten så att de kom in till en brygga med landförbindelse, dessa två hade läggat och viftat både på segelbåtar och motorbåtar, och skulle precis ta och ringa SSRS för att få medlemsservice in till säker hamn. Nu slapp de ringa det samtalet då de fick den hjälp som de behövde utan att ta upp tid för en av SSRS båtar. Då dessa har mycket att göra under sommaren .

Om alla lyfte blicken lite från sin plotter eller vad de nu tittar på och såg sig runt lite grann så skulle allt lösa sig mycket bättre i vår skärgård. och alla som framför sin båt ta en titt bakom båten för att se hur det ser ut när ni passerar andra med era svall. Det gör jag har nämligen inga problem att vrida runt kropp och nacke 180 grader.

Och masten som sagt den var säkrad mer än väl, men självklar så var hon säkert nervös om man aldrig tidigare har haft problem med masten. Men hur skulle vi andra på sjön kunna veta detta??

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jättebra! Ge toan ytterligare en taskspark så ska jag hjula ocksåCool. Finns ingen annan (möjligen peter) som alltid har ursäkter till alla lakansmarodörer...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bittan.

Nu var jag ju inte där, så egentligen skall jag inte uttala mig. Jag redovisade bara min syn på problemet.

I dina två sista tycke i ditt senaste inlägg håller jag med dig fullständigt.

När det gäller en mast eller stolpe, så står den i regel om den bara är trestagad och det inte är något annat fel. Står den på ett däcksbeslag måste nog vanten ha en viss uppspänning för att den inte skall ha minsta möjlighet att hoppa förbi splinten som håller den på plats. (Man kan ju möta en motorbåt Flört,) Det är nog inte alla som förstår det. Var själv lite harig när det gällde den biten de första åren.

tommy

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

He he , ja synd att han hade Liiidingödialekt ;) Det har ju inte med saken att göra, men det blev lite roligare i sammanhanget eftersom den var ganska utpräglad.

Apropå paintballpistoler så tror jag det finns långtgående planer om utveckling utav ngn form av potatiskanon här hemma i skärgården. Dessa funderingar har uppkommit av EN anledning. Att en princess 55 har en upp-planingssträcka jämförbar med bromssträckan på X2000. Eller ja, en sådan båt hoppar väl aldrig riktigt upp ur vattnet med påföljd  att ENORMA krafter i form av vågor höll på att placera en bekants Sea Ray 268 några meter uppe på land. Inte populärt kan jag säga, varpå hyttningar med nävar och liknande enbart resulterade i vinkningar tillbaka ifrån kommandobryggan....

Och nej, båtkörkort löser inga direkta problem, men däremot utbildning i långa loppet. De som faktiskt tar till sig informationen vid exempelvis en båtförarintygskurs tänker nog steget längre (hoppas jag iaf). Sen att det alltid kommer finnas dårar såväl i trafiken på land som till sjöss är en annan femma.

Annars kanske vi kan komma överrens om en grundregel?

Släpp skygglapparna (plottern, kompassen eller vad ni vill) och titta er omkring en liten stund, vad har jag för svall, fart etc...jag kanske ska släppa gasen? Öka? Detta står ju tillochmed i sjölagen ... God uppsikt horisonten runt ALLTID

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I sommar kommer jag skjuta paintball och kasta ölburkar på alla motorbåtar och vattenskotrar som kommer för nära i hög fart.



Senast ändrad av Stream | 11 juli 2010 | 15:50

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då är det du och banane då.. han skulle lacka om mitt skrov men det blev inte av.. kanske du kan göra det?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du träffar aldrig ändå!

 

Att klaga på vattenskoters är bara löjligt!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är nog inte alltid obefogat att klaga på oss skoteråkare själv blir jag jäkligt irriterad när vissa far fram och tillbaka vid badstränder. Dessa förare hoppas jag får ett riktigt motorras så att de får ställa skotern resten av sommaren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men OM man träffar så visar det att skotern måste varit jäkligt nära. :-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vid möte med segelbåt:

 

Om man kör fort = t.ex. 20-25 knop = planing = lite svall. Då får man skäll för man kör för fort.

 

Kör man sakta = 10 knop = då får man skäll för man drar upp svall.

 

Kör man jätte sakta = 5 knop = då blir man omkörd och korkar igen sund etc....

 

Hmmm.....

 

Försöker alltid ta stora omvägar förbi segelbåtar.

 

OBS!  Gillar inte bara motorbåtar utan även segling.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Blanda inte in mig i det här.
Jag har inte försvarat seglarens beteende.
Jag har personligen inget emot vattenskotrar i farleder.
De passerar snabbt och drar upp minimala svall.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej, bra skrivet. Mycket hjärta i ditt språk - bra!

Tyvärr är vattenskoteråkarna nog lite överrepresenterade när det gäller höga farter och överträdelser varför ni nog tyvärr får finna er lite i att man kopplar samman extremt höga farter med fara. Nu är det dock ingen undanflykt från dåligt uppträdande från omgivningen eller som damen i din berättelse hade.

Men jag kan tipsa er som vill se galna och idiotiska båt och skoter-människor, att bege er till Lännerstasundet i Nacka. Polisens och Kustbevakningens favoritplats och för oss boende en utmärkt gladiato-rarena. Vi sitter på våra bryggor med en öl, skrattar och har vadslagning om vilka som åker dit. Jättekul faktiskt. Cool Gärna en fredag eller helg kväll och allra bäst föreställning ges i anslutning till event eller semesterns slut eller början.

Lännerstasundet och Baggenstäket är det ställe i Sthls skärgård som har värst/mest fartsyndare. 5 knop är i nio fall av tio (ej segelbåter) 15-30 knop. Fråga kustbevakningen, dem vet. Vad gäller vattenskotrar ska vi inte tala om det - det går i 50 knop i synnerhet på kvällen. Grannen hade häromkvällen en motorbåt som var uppe och vände bland trädgårdsmöblerna !! och krossade bryggan påväg ner igen för att sen försvinna. Det ligger många privata brygor och tre båtklubbar i det smala sundet som varje år får skador för stora belopp pga att så stora svall dras upp. Dock inte av vattenskotrar utan främst av dem som kör 25-50 fots motorbåtar.

Nåja, vart ville jag komma med detta .......... inget mer än att instämma i föregående att det skulle inte skada med lite respekt, även för boende utmed farlederna.

Simma lugnt!

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Igår, på väg hem från lunch på Strömma, med gäster som inte är så sjövana:

I Kolström där det är smalt och 8 knop blev vi först omkörda av två ungdomar på vattenskoter. Vi blev ordentligt blöta av vattensprutet. Något senare mötte vi en större motorbåt som nästan spolade upp oss på land. Vi hade ingen möjlihet att komma undan.

Klart man blir sur, på mer än ett sätt.

/Björn

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har sett fienden i vitögat!

Nåja... för oss finns inga fiender utan jag brukar heja till alla jag möter i rimlig närhet.

För några dagar sedan körde jag (med min familj) och en kompis (med hans familj) i varsin motorbåt västerut i Bögeström som är en muddrad led på havet (danska smålandsfarvattnen). Runt omkring håller djupet mellan 1-2 meter men i den muddrade rännan som är ca. 30 meter bred är det 3-4 meter djupt.

Rännan är inte rak utan går många sjömil i krokar så båtar ligger nästan som i en kö på motorvägen (vilket kan se lustigt ut över ett till synes vidsträckt hav)

Det finns ingen fartbegränsning i Bögeström

Nåväl (ni kanske anar vart det barkar hän...)
Det var en strålande sommardag, ingen märkbar vind. Vissa segelbåtar går för motor medan andra seglar i denna 30 meter breda ränna...

Vi kör på ett led (jag och min kompis) i ca 23-24 knop och håller ut så mycket vi kan när vi får möte eller ska passera. Flertalet båtar vinkar tillbaka när vi vinkar till dem men så plötsligt händer det (min dotter upptäcker det)... men Pappa.... varför visar han fingret till oss när vi bara vinkar till dem...?

Vad i h-e !!!

Detta händer 2 ggr till och då kör vi inte i rännan ens utan är inne i smålandsfarvattnen

Vaffö... vaffö... gör di på detta viset?

Jag var på god väg att vända tillbaka efter första fingret och plöja förbi denna segelbåt i 10 knop när jag drar upp monster svall.

Är segel- och motor-båts folket fiender? Är det ett religionskrig?

Cheers!
Niffe

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag såg ett nytt skönt trick av två skoteråkare häromdagen. (Att man blir nerstänkt av skotrar som sladdar förbi på ett par meters håll börjar ju bli lite gammalt.)

Det nya tricket utföres tydligen med fördel inom marinaområden med 3 knopsbegränsning. Apskaften, (två killar i 35 årsåldern) kör sakta, säkert under 3 knop. Sedan ruppar de till på gasen så at skotrarna hoppar upp ur vattnet och skapar en liten tsunami samt ett rejält stänk framåt och åt sidorna. Så djäkla roligt tydligen att man var tvungen att åka ett extra varv bland bryggorna och dela med sig av stuntet åt alla i trakten. Stänka ner förtöjda båtar är tydligen nästan lika roligt som att stänka ner folk i båtar.

Oj vad alla närvarande njöt när mackbiträdet/hamnkaptenen vägrade sälja bensin åt idioterna. Det blev visst jättekomplicerat med taxibil och bensindunkar hit och dit.

Skrattande

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ber ödmjukast om ursäkt och sparkar en gång till åt andra hålletOskyldig

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där känner jag igen,har liknande erfarenhet just i Kolström faktiskt.

Ligger du också i GBK, tycker jag känner igen din Televerkssoranga Gösnipa? Dom är fina dom där Gösarna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...