Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024
Haddoc

Plasta igen bordsgenomföring

Rekommendera Poster

hej

Ska plasta igen ett hål under vattenytan efter en bordsgenomföring. Det satt en trädgårdsslang i den tror det är 1/2

Är det bara o kona upp hålet på utsidan till kanske dubbla diametern o nästan ända i på djupet? och kanske en liten koning på insidan.

Träbit med nån plastfilm på insidan som mothåll.  Klipper en polyesterväv som är något större än hålet på utsidan som jag slabbar på med lamineringsepoxy. Fortsätter med större vävbitar varvat med epoxi tills jag kommit upp till skrovet

Kommer inte detta o rinna? Känns lite overkill med väv o sånt på det här lilla hålet. Kan det bli lika starkt med bara marine epoxy som jag bara spacklar igen med?

/M

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man bör fasa av en radie på mellan 10-15 ggr laminatjockleken. Och självklart skall du använda väv som gradvis klipps större precis som du skriver.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har hört att man ska börja med den största vävbiten för att gradvis gå ner i storlek så det blir jämt, men det kanske inte spelar någon roll...Tror inte man ska kona på insidan utan bara på utsidan så det blir platt även inifrån.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu blev det inge väv istället blev det bara marine epoxyspackel

Det ska funka iom att hålet är så litet sa min lokala handlare. Självklart konade jag ut ordentligt på utsidan o fyllde igen.Det känns starkt iaf

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tja. Jag gillar det inte i alla fall.
Det håller säkert för alla normala påkänningar. Men punktbelastning som exempelvis något i vattnet man kör på, eller mer troligt en olyckligt placerad stötta vintertid och litet sättningar i marken?

Jag skulle i alla fall, om det går att komma åt, rugga upp plasten på insidan och lägga på några lager gradvis allt större matta i epoxy. Detta för att sprida krafterna något om det skulle bli en koncentrerad punktbelastning. Annars kan pluggen lossna om laminatet flexar mycket.
 Är hålet under durkarna spelar det ingen roll att det blir en bula.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tyvärr måste jag hålla med Eilean. Jag kan aldrig förstå varför men börjar och lägger ner ett stort jobb och sen fuskar med avslutningen bara för att det är enklare.

Spackel är spackel vad än experter säger.

En expert är en person som tror att han kan allt om allt till skillnad från en specialist som kan väldigt mycket om väldigt lite.

 

Jag skulle slipat ur en del av spacklet, ca 3 mm och laminerat upp ped glasfiberväv och epoxyväv 6 lager och därefter spacklat över ytan med epoxyspakel för att få en jämn turing på ytan. Skulle även  gjort som  Eilean skrev lagt några lager på insidan.

Håller på att skriva lite om att sätta igen bottengenomföringar på min blogg. Kommer inom nån vecka. Lite om fuskplastningar kan du läsa om här.http://thallatha.blogspot.com/2010/06/slipfusk.html

tommy

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi åtgärdade några sådana lagningar på vår båt förra året där en tidigare ägare bara spacklat igen hålen. Jag knackade till på spackelpluggarna med skaftet på en morakniv så lossnade de från skrovet och gick lätt att pilla ut hålet. Jag undrar varför den som sålde båten till oss sa att den läckte lite...

Nu vet jag inte hur länge sedan våra hål hade blivit spacklade eller vilken sorts spackel som hade använts men de satt dåligt iaf. Se till att inspektera din lagning noga varje vår innan sjösättningen så att du inte får några obehagliga överaskningar. Som flera andra redan har påpekat undrar jag varför du inte gjorde jobbet ordentligt? Det tar inte ens en halvtimme att plasta igen hålet med 4-5 lager matta. Överväg åtminstone om du ska plasta lite från insidan för att få någon sorts hållbarhet i lagningen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...