Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
labbibia

Växthuseffekten-en fet luring del 2

Rekommendera Poster

Undrar hur de ryska forskarnas varningar för en ny liten istid går ihop med Glåååbal Wåååårming? ;-)

http://www.expressen.se/nyheter/jorden-kan-vara-pa-vag-mot-ny-koldchock/

 

Ordinarie redaktör på Expressen måste ha varit ledig....och han glömde uppenbarligen att informera vikarien om vad man ABSOLUT INTE får publicera! :-)

 

PS. Bifogar ytterligare en bild av min bevakning av Kustbevakningen! ;-) 

post-22515-1394237484,2227_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Läsvärt i den artikeln är även om lilla istiden

Senaste gången en sådan köldvåg svepte in över planeten var mellan 1650 och 1850 - en period som kallades för lilla istiden.

 

Den tillhör sådant som klimatalarmister förnekar då den inte passar in i deras modeller.

Rekomenderar lite läsning i ämnet för alla övertygade om global uppvärmning och vad som sker utan människans inblandning..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej Peter, jag läser inte sagoböcker, håller mig mest till faktalitteratur.

 

Författarna ja.......Johan Rockström, AGRONOM, (jordbruksexpert alltså, inte klimatforskare) lever av att det sk klimathotet hålls levande. Han är nämligen chef för SEI, som får stora statliga anslag. Anders Wijkman, politiker....som dessutom är vice ordförande i Romklubben.

 

Vill man förstå varför dessa herrar skrivit denna sagobok så gäller den gamla vanliga regeln Follow the money.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Apropå förnekare.......Så tillhör ju både Rockström och Wijkman dessa förnekare som vägrar inse att temperaturökningen avstannat. Trots att till och med alarmistiska  vetenskapliga institutioner som brittiska Met Office faktiskt tillstår att det förhåller sig så.

Och vill man se ett riktigt bra och kärnfullt politiskt anförande så kan man alltid titta på det här. Bara halvannan minut långt, från EU-parlamentet, där Goodfrey Bloom från England ger klimatalarmistiska ledamöter ordentligt på skallen verbalt.

 

Stor underhållning! :-)                                                                                  

http://www.youtube.com/watch?v=zdttSC7gnZ0 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej det har jag faktiskt inte gjort men ser ditt inlägg som ett påhopp bara för att jag inte delar dina åsikter.

Dock är jag begåvad med förmågan att tänka själv och lärt mig att ifrågasätta sådant som strider mot det jag lärt mig.

Då vissa grupper förnekar saker som bevisligen har hänt blir jag väldigt kritisk, exempelvis den klimatutveckling som redan varit och ännu mer kritisk när folk som har egen vinning av det de påstår kommer med fabricerade fakta.

Peter, prova själv att vara lite kritisk till det du matas med, allt är inte sant.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Glada nyheter!

 

......FDP blocks climate expert Schellnhuber

He is one of the world’s most famous climate scientists. But that does not seem to impress the liberal democrats at all: The Economics Ministry under Philipp Rösler refuses to reappoint physicist Hans-Joachim Schellnhuber as director of the Environmental Advisory Board. His colleagues are outraged and are now speculating on what’s behind it.”.........

 

Ännu en klimatalarmistiskt aktivistisk forskare går på pumpen!

Han får tydligen inte nytt förordnande som chef!

 

Prof. Shnellnhuber är den som låg bakom Världsbankens ( det var i själva verket Potsdaminstitutet, där nyss nämnda AGRONOM Rockström är vetenskaplig rådgivare,  som gjorde rapporten) klimatrapport där man spekulerade i 4 graders global uppvärmning om bara 30-40 år.........

Nu verkar tyskarna insett att det inte är så där jättelyckat att ha domedagsprofeter bland sina rådgivare? Shnellnhuber är tydligen den som varit drivande när det gäller Tysklands kärnkraftsavveckling också, något som fått dystra konsekvenser för tyskt näringsliv och industri.

 

http://notrickszone.com/2013/05/02/pope-schellnhuber-blocked-coalition-partner-fdp-liberal-democrats-stun-german-climate-establishment/

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I dagens Aftonbladet skriver Elisabeth Höglund om det stendöda klimathotet!              

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article16726739.ab

 

Ur texten:

......Några av världens ledande klimat­experter erkänner nu att de skräckscenarier som målades upp, bland ­annat av FN:s klimatpanel, var kraftigt överdrivna.

Det är enkla och mätbara fakta som ligger bakom denna helomvändning. Det har nämligen inte skett någon­ global uppvärmning sen 1998. 1997 och 1998 drabbades världen särskilt hårt av väderfenomet El Nino som gav upphov till ovanligt kraftiga värmeböljor. Men El Nino ebbade ut och sen dess har den globala medeltemperaturen i princip legat stilla.

Det kända ­brittiska meteorologiska­ institutet Met Office har nu konstruerat egna datamodeller för att få till bättre temperaturprognoser. Även Met Office konstaterar att det inte har skett någon global uppvärmning på 17 år och att det inte kommer att bli ­någon under de närmaste tre, fyra åren heller......

 

Där ser man!  :-)

post-22515-1394237487,5282_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

från samma artikel

För det blev jag uthängd och förlöjligad. I den svenska klimatdebatten fick det bara finnas en åsikt. Till slut ville jag inte ta emot mer stryk. Men jag vet att jag ­hade rätt.

Ja så skriver Elisabet Höglund men det kunde även gälla Labbibia

Troligen kommer ingen av de klimatallarmister här på MG erkänna att de haft fel, att de varit naiva nog att gå på alla larmrapporter även om det upprepade gånger framlagts kritik mot denna enformiga mantra om jordens undergång.

Inse att det nte är bra om de som har ekonomisk vinning får fram sitt budskap.

Låt oss slippa mer snedvriden proppaganda nu.

Tack Labbibia för att du envist kämpar vidare. Utan sådanna som du hade vi troligen fortfarande trott att jorden var platt.

 

Skadeglad ? Nej knappast, jäkligt tragiskt att vi lagt så mycket pengar på detta när miljoner dör av svält och sjukdomar. Men tydligen häftigare att forska om jordens undergång än att rädda liv.

mvh Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att du, crabfish, skulle ta det som ett påhopp kring boken är jag inte förvånad över. Du tar ganska mycket av det jag skriver som ett påhopp, grundlöst vågar jag påstå - fast alla är ju olika känsliga. Anledningen till min rekommendation är att ni är intresserade i ämnet, och jag hörde en intervju på radion med författaren, verkade rätt sansad och utlovade svar på just de frågor ni tar upp många gånger (hockeyklubban osv).

Jag är dåligt insatt i ämnet, och följer bl a den här tråden av den anledningen. Men vi har nog lite olika syn på detta med kritiskt tänkande. Jag väljer att lyssna på båda sidor och sedan bilda en uppfattning själv, medan ni (crabfish, labbibia) redan har bestämt vilka som har rätt, och sågar alla som tycker annorlunda vid fotknölarna och vägrar läsa eller lyssna på något från dem, utan istället bara ta in information om den kommer från rätt håll och lyssna enbart på den. Det är inte - i min värld - kritiskt tänkande.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Problemet med klimatdebbaten i Sverige är att den inte handlar om klimatet utan snarare röstfiske med miljön som dragplåster.

Vad innebär det egentligen när vi bygger vindkraft? Jo vi ersätter koldioxidfri energiproduktion (vattenkraft och kärnkraft) med en dyrare variant koldioxidfri produktion (vindkraft). Det finns alltså ingen förnuftig anledning att bygga vindkraft sett ur koldioxidperspektivet.

Andra aspekter är t.ex. bilparken där politiker sätter upp mål på koldioxidutsläppen i en viss körcykel. Resultatet av detta blir att bilarna optimeras för denna körcykel och man inför produkter som t.ex. start stopp som ger ett stort bidrag i testcykeln. I verklighetens Sverige (vi har mycket väg utanför storstäderna) har dock inte denna funktion någon inverkan eftersom man i princip aldrig står stilla. Således upplever allt fler att man inte kan nå ner till den bränsleförbrukning som stod i reklamen.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skitsnack.

Så brukar du alltid göra när argumenten tryter och det inte går den väg du vill,

Så här skrev du och endast du kan få det till något annat än dina vanliga påhopp.

Har någon av herrarna labbibia eller crabfish läst den här boken, http://www.bokia.se/den-stora-förvenekelsen.

Jag har inte gjort det, men den tar upp många frågor ni tar upp i tråden verkar det som.

Vad i helvete menar du med det? En sak att du skrev det men sedan fortsätter du hacka. Lägg av och bete dig som folk.

 

Samma billiga sätt används av politiker och exempelvis så körde Göran Person med sitt sätt att slå ned på sina motståndare inför partiledarutfrågningar. Han brukade hälsa med frasen typ detta. 

-Hur är det, du ser lite hängig ut. 

Och så har man skaffat sig övertag över motståndaren.

Billigt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej, nu är du ute och cyklar ordentligt, Peter!

 

Ta exempelvis de famösa accellererande havsnivåhöjningarna, som ju inte existerar i sinnevärden. När jag påstått det så har jag faktiskt kunat stödja mig på, hör och häpna Peter, FN:s klimatpanel IPCC.

 

 Att vissa här, och media och politiker i synnerhet, valt att lyssna på domedagsprofeter som exempelvis just  AGRONOMEN Johan Rockström i stället, får stå för dem. Jag har faktiskt tröskat igenom en hel del av vad vetenskapen säger och problemet har ju varit att det som påstås från media och våra politiker ligger VÄLDIGT LÅNGT från vad  vetenskapen faktiskt säger. Det HAR verkligen funnits, och finns fortfarande, starka motiv för att groteskt överdriva hotbilden......Den som såg partiledardebatten igår förstår nog vad jag menar. Det blir ju nästan absurt, alla försökte undvika elefanten i rummet,  när klimatfrågan kom upp, alla utom en.......och han blev naturligtvis hånad........ 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo, crabfish. Jag vet vad jag skrev, det var ju liksom jag som skrev det. Men jag fattar faktiskt inte vad du är så upprörd över, för jag kan inte se annat än det som står i texten, och kan bara utgå från mig, och jag hittar inget jag skulle bli upprörd över. Och det var heller aldrig min avsikt.

 

Labbibia, fattar inte problemet, är det att han är agronom eller att han tycker annorlunda än dig (=har fel) som gör att du sågar honom så totalt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Peter, jag tror du ser annat i texterna än vad vi andra gör.

Labbibia tillhör en av de jag uppskattar mycket för sina ansträngningar att få fram budskapet om att växthuseffekten är en bluff.

citat från din text

Labbibia, fattar inte problemet, är det att han är agronom eller att han tycker annorlunda än dig (=har fel) som gör att du sågar honom så totalt?

Jag sågar inte honom men det är vad du vill få fram enbart för att förstöra.

Vad syftet med dina inlägg i dessa trådar har för syfte är uppenbart, de är enbart av syfte att skapa oordning, förstöra argumentation du inte gillar och så vidare. Glöm inte forumreglerna om att: 

Håll dig till ämnet, använd en trevlig ton och respektera att andra inte alltid tycker som du.

 

Du håller på med fula påhopp, även om du själv förenekar detta. Du försöker förvrida det vi skriver. Allt detta med ett sätt att förvrida och förstöra andras argument.

Detta kommer jag givetvis inte acceptera.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Problemet, eller snarare problemen med AGRONOMEN Johan Rockström är två.

 

1. Han framställs i svenska medier, framförallt SVT som en klimatexpert / klimatforskare, vilket han alltså inte är. Mer än i bemärkelsen att han forskar i vad som skulle bli följden av ex mer torka i Afrika, och hur det skulle påverka skördar, vattentillgång osv.....Men när han får sitta i TV-sofforna och påstå att klimatet kommer att bli si eller så i framtiden, så har han inte mer på fötterna än du eller jag.

 

2. Han är med i regeringens framtidskommision, där han har stor (och förmodligen olycklig) påverkan på hur regeringen utformar sin klimatpolitik.

 

Tysken Scnellhuber, som jag skrev om ett par inlägg längre ner, hade en liknande funktion i Tysklands regering, men han får nu gå, han får inte nytt förordnande. Jag  väntar med spänning på att samma sak ska hända Rockström. Jag tycker inte det är så lyckat att ha domedagsprofeter i så viktiga positioner, speciellt inte om de seglar under falsk flagg.

 

För övrigt delar jag Crabfish åsikt. Varför inte hålla dig till ämnet och skippa de fula försöken till tjuvnyp, så blir diskussionen betydligt roligare, och mer givande.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

crabfish, det är intressant att du inte bara vet vad jag skriver bättre än jag gör - som faktiskt skriver inläggen - utan också vet bättre varför jag skriver dem än jag som gör det. Jag skriver mina inlägg av den anledning jag angivit, och jag skriver det jag skriver utan att ha bakomliggande agendor. Tydligen får man inte det för dig.

 

Du är helt klart en väldigt speciell herre, crabfish. Att ställa frågor och ifrågasätta varför labbibia - inte du - tycker en viss sak är tydligen för mycket. Du släpper förbi andra påhopp utan problem - läs själv vad som skrivs högre upp i tråden - så länge de påhoppen är på personer som inte tycker som du.

 

Jag tackar för anmälan från dig för en fråga som jag riktade till en annan person, för den anmälan bevisar hur du är som person och hur du behandlar personer som tycker annorlunda än du gör.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Och, jag vet inte för vilken gång i ordningen....jag tycker alltså inte. Jag hänvisar alltid till källa när jag påstår att det ena eller det andra klimathotet inte har någon saklig grund.

 

Som det jag nämnde sist, de accelleerande havsnivåerna.

De finns ju inte, i själva verket har ju NASA skrivit NER sina tidigare sattelitmätningar. på ca 3 mm:s höjning / år till ca 1,6 mm / år. Det är ju inte JAG som säger, eller har rätt. Jag pekar på vad vetenskapen faktiskt SÄGER.

Bara att kolla själv.

Varmare? Nej, inte signifikant varmare på 15 år. (MetOffice, England)

Mer extremväder orkaner od? Nej, inte det heller. http://wattsupwiththat.com/2013/05/04/tornadoes-drop-to-new-record-alltime-low/

 

Så vad blir det kvar av det sk klimathotet, förutom klimathotsmånglares och opportuninstiska politikers påståenden?

 

Inte mycket.

 

Edit. Lägger till missad länk och rättar ett par teckenfel..

post-22515-1394237488,5875_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo... men då kan vi väl kanske enas om att du och Rockström med flera vet olika - eftersom ni inte tror? För att ingen ska känna sig påhoppad nu då...

För mig är det här ett svårt och komplext ämne. Många forskare säger en sak, många andra en helt annan. Detta är personer som ägnar stora delarna av sitt liv att undersöka dessa områden, och som är bra mycket mer insatta i detta än vad jag är. Jag tror att orsaken är att det är ett stort jordklot. De förändringar man kan se är mycket, mycket små - för viss förekommer det förändringar i temperaturer mm, det tror jag alla är överens om. Frågan är om det är naturliga, eller orsakade av människan... och det är ingen fråga jag - som lekman - kan säga med bestämdhet att det är si eller så.

Jag vågar därför heller inte säga att den ena eller andra forskaren är en pajas, baserat på vad en annan forskare påstår sig kunna se, och väljer därför att ha en viss försiktighet i frågan. Däremot kommer jag att försöka att inte handla morötter (eller potatis, kött, äpplen osv) producerade i södra Europa när man kan köpa morötter odlade på exvis Gotland - men det är mer en fråga om att jag vill hellre handla av lokala näringsidkare, och att jag är emot principen att livsmedel mm ska köras kors och tvärs över stora delar av världen när de går att odla i närheten. Bananer, kaffe osv är ju däremot svårare att odla i Sveriges klimat, och jag har inte dåligt samvete för att jag konsumerar det.  

Vad jag försöker säga är att jag inte kan säga vad som är rätt eller fel, men att jag i det här fallet väljer att vara lite lagom skeptisk till båda sidornas forskarrapporter, och väljer en egen väg där jag är sådär lite lagom noggrann med hur jag påverkar min omgivning i förm av koldioxidutsläpp och föroreningar. Som jag tror de flesta är.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jomenvisst. Men om nu (det alltså trots allt alarmistiska) MetOffice erkänner att temperaturen inte stigit på 15 år. (De sysslar ju just med temperaturer bl a), och Rockström (som alltså sysslar med eventuella konsekvenser för jordbruket) säger totalt motsatta saker.....vem säger dig ditt sunda förnuft att du bör sätta din tilltro till?

 

Eller ta en annan svensk auktoritet i klimatfrågan, Pär hockeyfrillan Holmgren, fd TV- meteorolog, som numera lever på att åka runt och klimathota. (obs skriver hockeyfrillan för att särskilja honom från en annan meteorolog med liknande namn, alltså inte min mening att ringakta honom genom nedsättande namn.)

Han har vid flera tillfällen påstått att havsnivåhöjningarna accellererar. NASA, som mäter med sattellit, säger att det är precis tvärtom, vem sätter du din tilltro till?

 

Holmgren har för övrigt också sagt att det inte duger med demokrati när det gäller klimathotet......vilket är en helt annan fråga egentligen, men en rätt symptomatisk inställning när det gäller många av de värsta domedagsprofeterna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag sätter faktiskt ungefär samma tilltro till båda alla. Och orsakerna är att t ex Nasa sitter i knäet på USA´s regering som inte är direkt pigga på att minska sina utsläpp - vare sig koldioxid och annat - och där det faktiskt finns ett intresse att visa på siffror som avfärdar ett klimathot. Per å andra sidan har ett egenintresse av att kunna fortsätta föreläsa. Och kanske är han blind för alla forskarrön som kommer upp och som motbevisar honom, vad vet jag. Men att direkt avfärda någon som manar till försiktighet, nej det är jag inte beredd att göra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi kommer aldrig (min åsikt) att kunna påverka varken Kina, Ryssland eller USA att lägga på energiskatter motsvarande vad vi själva har. De skiter fullständigt i ett litet pytteland som Sverige. Det är bara vi som tror sådant. 

Det enda vi kan påverka är att genom mycket höga energiskatter göra Sverige hopplöst som ett land att producera i och kommer ge oss en ofantligt stor arbetslöshet och på så sätt ett fattigt land utan handlingsfrihet och knappast någon som ens lyssnar på.

Om vi låter det gå så och klimatkatastrofen är påhittad är det snarast att betrakta som självmord på ett land. 

De enda som än så länge lyssnar på vad vi säger är EU. Men då beror det på att de vill ha våra pengar inte våra åsikter.

Jag hoppas verkligen att jag har fel i dessa påståenden.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det lustiga är att USA har minskat sina koldioxidutsläpp mer än vad som krävdes av dem i Kyoto-avtalet.........utan att skriva på det. :-)

 

Obama har precis som den svenska, och den tyska regeringen, en egen Rockström. 

Han heter John Holdren, och det är ingen rolig kille det heller. 

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Holdren

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, det skulle man önska sig, men domedagsprofeter är ena seglivade jäklar. De lever länge på konstgjord andning från media som i de flesta fall saknar både vilja och kompetens att läsa och referera den typen av artiklar. Tänk vilken prestigeförlust och långsiktig minskning av lösnummerförsäljning följande löpsedel skulle innebära:

DOMEDAGEN INSTÄLLD

IPCC har ljugit!

och vad skulle alla politiker, som har försökt att  returnera oss samhällsekonomiskt  50 år tillbaka i tiden genom införande av dyrbar vindkraft, höjda energiskatter m.m. m.m. ta sig till? Vad skulle t.ex. MP vara utan det uppblåsta klimathotet? 

Nej, det finns tyvärr starka krafter som kämpar för att hålla kistlocket öppet., eftersom liket tyvärr fortfarande skriker i vånda. Men håller med om att detta var en rejäl spik och beundrar din idoga kamp mot klimatbluffen här på maringuiden. Själv håller jag mig uppdaterad på http://www.theclimatescam.se/ , en skeptikerblogg av hög vetenskaplig standard. Det verkar du också göra.

Mvh/Sea Maniac

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, vad ska våra oerhört kloka politiker (som många tycks tro om dem här på MG) göra nu? Ska de försöka återställa förtroendet genom att erkänna att de var ute och cyklade, och ta nya tag utifrån de nya förutsättningar vi nu vet gäller? Exempelvis ta bort CO2-skatten från drivmedlen? (That would be the day......kommer nog aldriig att hända)

Eller ska de med en papegojas envishet fortsätta att tjata om klimathotet? Skiter björnen i skogen?

Vi har redan svaret.......de kör papegojataktiken.....klimathotet handlar inte, och har inte under de senaste 10 åren handlat om vetenskap. Det handlar om politik, där klimathotet fått bli alibit för att driva och genomföra olika politiska agendor. Det är naturligtvis därför vissa politiker fortsätter att tjata om det, trots att det gått upp i rök.......eller i vattenånga om man så vill! :-)

 

Det här blir kanske mitt sista inlägg om klimathotet, men den här länken är intressant och visar att vad gäller vetenskapen så erkänner nu många toppforskare inom klimatvetenskapen att de hade fel. Bra så, nu väntar vi som sagt bara på våra svenska papegojpolitiker.......

http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/10310712/Top-climate-scientists-admit-global-warming-forecasts-were-wrong.html

post-22515-1394237658,3257_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...