Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Flummo

Motorhaveri usaonline

Rekommendera Poster

Skapar på begäran en tråd om ett haveri på en motor såld av usaonline, detta är utvalda stycken kopierade från orginaltråden på ett annat forum.

http://www.boatlife.se/forum/index.php?showtopic=10683

 

Bomanson

Posted 17 August 2008 - 12:06

Jaha då verkar det va slut åkt för i år <img /> . Var på väg ut till klubholmen då jag drog av en sväng för å pissa sen när jag gjort de och skulle dra upp den i plan igen så börja den gå skit och låta illa och dog, prova starta igen och fick igång den hastigt men lät inte nå vidare alls som om nån vevstake sku va av eller lager haveri suck. Köpte maskin i början av sommaren som nytt longblock plus att ja köpte en massa nya prylar som avgaslimpor,performer insug, mallory fördelare, crane cam osv, sku va 2års garanti på maskin sa han som sålde maskin, nån som har nån erfarenhet av hur det funkar om det går bra och få ut nåt? Men måste få upp båten ur vattnet nu först och lyfta ur maskin så fort som möjligt och se va som har hänt riktigt skulle ju vilja va på sjön några helger till i allafall <img /> Bomanson

Posted 17 August 2008 - 19:46

Köpte den av Usa online AB, ska riv maskin å se va som hänt sen måste ja ringa å prata me dom om det sku gå och lösa på nåt sätt.
Jo säsongen e ju för kort ändå tyvärr, nå får väl åka me andra istället.
Bomanson

Posted 18 August 2008 - 20:43

Fick båten upp på land och maskin ur lyft idag iallafall. Så jag sku tappa ur oljan å se hur den såg ut, kom ca 10 liter rent vatten först och sedan nästan 10 liter grå gegga till på de så det verkar ju inge vidare. Måste skruva bort tråget och kolla om man sku få se va som hänt, där låg det fullt me kolv bitar i tråget tittade sedan upp mot cylindrarna och såg att ena kolven släppt från staken och kolvtoppen låg kvar upp i loopet och har antagligen slagit sönder toppen eller nåt pga av allt vatten som låg i maskin.
Så det blir å ringa och höra hur det är med garantin imorrn och hur man ska gå till väga innan ja gör nåt mer på maskin. Tror ni att det går och få nån ersättning av nåt slag?
Draco 2100

Posted 19 August 2008 - 03:07

ViewGelis, on Aug 17 2008, 21:04:47, said:

Riv inte innan du pratat med dom, har skrivits en del skit om USA online på andra forum ang reklamationer. Då har det varit att folk rivit i haverarde motorer och det gillas inte av företaget och så har käbblet varit igång.

Så kolla först vad dom säger och var överens vad som ska göras helst bekr via mail
har oxå hört en hel del skit om honom hör att ta ett ex: hans 383:or hmm har hört många som inte har lyckats att få rätt mot honom men man ska inte kasta skit så jag har ingen egen erfarenhet av honom så jag hoppas att de går bra för dig iallafalll
Bomanson

Posted 19 August 2008 - 15:47

Viewbiomech, on Aug 18 2008, 23:37:28, said:

Tråkig historia det där...
...om det skiter sej helt och hållet så kan jag fixa fram en nästan komplett reservdelsmotor om det finns behov för det.

E de så en Ford 351w då eller? Kan nog va intressant om ja inte får nån ersättning eller om min maksin är helt slut.

Ringde och prata med Usa online idag och han tyckte att jag skulle ta så mycke bilder som jag bara kunde när jag plockar isär maskin och maila dom åt han. Och att det inte va omöjligt att jänkarna kunde stå för skiten om det var nåt produktions fel. Så det finns ett litet hopp iallafall.
Bomanson

Posted 20 August 2008 - 19:53

Oj ska det se ut så här? <img />
post-2983-1219258295.jpg
Bomanson

Posted 20 August 2008 - 20:03

post-2983-1219258589.jpg

Kolven har ju släppt från staken, hur vanligt är det? Har aldrig varit med om det förut. Måste ju va nåt fabrikationsfel på den kolven, är väl nå billiga kina kolvar i den. Och blocket är ju bara att kasta är ju som lite hål i cylinder väggen <img /> , plus att det åkt runt massor med kolvspån i alla cylindrar osv.
Bänkt

Posted 22 August 2008 - 11:53

Verkar solklart att du ska ha en ny maskin. Det är firman som sålt motorn till dig som ska fixa problemet. Dessutom ska dom göra det utan betydande olägenhet för kunden, och där är du ju egentligen redan. Konsumentköplagen är på din sida, särskilt när motorn är så ny.

Eventuella friskrivningar i köpeavtalet står INTE över kkl. Handlaren kan inte friskriva sig från kkl. Läs in dig på kkl och stå på dig!
FarbrorHans

Posted 22 August 2008 - 12:03

Hej !!

Detta verkar helkorkat.....
Varför anlitar inte USA-online en oberoende firma som utvärderar vad som hänt????

Du skall verkligen inte skruva själv då det är en ny motor!!!

Kontakta din konsumentvägledare i kommunen.
Dom brukar vara väldigt hjälpsamma och har stenkoll på vad som gäller!!!

/Hasse
Bomanson

Posted 22 August 2008 - 12:51

Låter som jag sku behöva slå en pling till konsument ombudet. Bor på Åland men det ska väl inte vara några problem för det, just därför jag skruvar själv också jobbigt och åka dom där färjorna hela tiden. Han erbjöd nog och sätta ett varv på det men eftersom det är lite avstånd så mekar ja själv. Men han har faktiskt varit flitig och svarat på mina mail så det kanske löser sig utan och blanda in kkl. Hör av mig hur det går.
Bomanson

Posted 28 August 2008 - 19:08

Fick tag i han idag faktiskt, och då sa han att det inte var nån garanti grej för att av bilder å döma så har den gått magert och att tändningen varit för tidigt ställd, hmm. Va ja kan se på bilderna så har den nog fått bränsle och bredbandslambdan visa Afr12 vid belastning och tändningen 30-34grader på fullt utslag. Så vi är lite oense nu men ska försöka få ut nåt av det iallafall, blir antagligen och plock ihop en motor själv i vinter.
38KV

Posted 28 August 2008 - 19:29

ViewBomanson, on Aug 28 2008, 20:08:11, said:

så har den gått magert och att tändningen varit för tidigt ställd
Det där är ett standardsvar som han alltid kör med, i princip oavsett vad som har hänt.
I och med att han säljer longblocks så är det väl ett sätt att försöka komma undan genom att skylla på kringutrustningen.

Nu syntes ju inte bitarna av kolvtoppen på dina bilder, men jag har ALDRIG sett ett kolvhaveri liknande ditt som har orsakats av mager blandning eller spikningar. Bomanson

Posted 29 August 2008 - 12:17

För litet kolvspel hmm det måste jag kolla upp. Lade faktiskt märke till att den cylinder som rasa hade rätt mycke vändkant(efter 60h) och dom andra hade ingen vändkant kan det vara nån orsak eller vad det beror på? Ska fråga verkstads mekanikern brevid jobbet mitt om han sku kunna mäta upp lopena eller om jag får låna grejer.

Jo han gör ju ingen bra reklam för sig om han vägrar och ge nån reklamation åt nån för det hörs ju som sagt, rätt bergis att han sku sälja mera maskiner om han ersatta alla haverin eller var lite mer hjälpsam i sådana här fall skulle löna sig i längden tycker jag, men säkert smakar det skit för han. Fast att jag inte tro att han betalar så mycke för dom maskinerna han säljer, tyckte jag såg att dom låg mellan 1300-1800dollar i staterna sen vet jag dock inte vad frakten blir men tror inte det är så farligt om man tar nåra containrar fulla med maskiner. Så pengar måste han ju göra. Helt sjukt va prylar han hade hemma på hyllan från golv till tak.
Bomanson

Posted 01 September 2008 - 19:39

Börjar tro att det har varit fel kolvringsgap på överasta ringen då jag prata med en verkstadsmekaniker idag som har hållit på mycket med ford v8 osv. Han sa att om det är stämplat ett H i kolven så är det troligtvis en hyperuetic kolv, nån speciell legering går och köra med mindre kolvspel men kolven har istället dålig värmeavledningsförmåga och översta ringen lär ska behöva mer gap än normala gjutna och smidda kolvar annars går dom ihop av värmen och friktionen blir hög och det blir ras som följd, tänkte eftersom det var vändkant i cylindern skulle ju kunna va ett tecken på d. Var stämplat ett H i mina dock inge annat som tecken på vad det sku var för fabrikat på kolven. Plocka även ur en frisk kolv och granska den, kolven såg hur fin ut som helst men översta kolvringen hade börjat läcka en aningen inte mycke men lite, hade blivit lite repor i översta ringen. Om den ringen hade bottnat lite då eller va det beror på. Tror ni att man är på rätt spår? Nån som varit me om nåt liknande?
Skall kolla vad spelet är på den friska kolven imorrn, nån som har en aning vad kolvspelet ska va(102,4mmcyl)?
Bomanson

Posted 09 October 2008 - 21:23

Verkar nästan lönlöst detta, han ger sig inte. Han menar typ att hans maskin är det bästa på marknaden och att jag skulle ha haft feljusterad förgasare,tändning mmm. Kommer ingenvart mera. Det enda som skulle funka nu är om man skulle kunna skaffa klara bevis på fabrikationsfel via nån seriös firma och sen kontakta ARN eller advokat. Sen har jag en liten grej till att gå på som egentligen inte har å göra med haveriet. Usaonline web står att alla våra båtmotorer är 4 bultade, inte min iallafall. Dock finns det inte 4bultade oem Ford Windsor block bara konverteringssatser och eftermarknadsblock, men att skriva så.

 

Detdär sammanfattar i stort sett vad som händer i den tråden, såvitt jag förstått utgår ingen ersättning till någon, och även fler problemmotorer och tveksamma renoverings/trimningsmetoder från samma handlare kommer med i diskussionen senare i tråden. Läs själv och skapa er en egen uppfattning...



Senast ändrad av Flummo | 07 december 2009 | 20:56

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Huaaaa vicken sexig kolv. Den skulle man lägga i väggskåpet. Platsar i Wall of fame juu.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!!

USA On Line AB tycker att det är underligt att du inte anger på vems begäran du lagt ut denna info. Dessutom är det underligt att då du inte anstränger dig att klippa och klistra in informationen om att Bomanson först körde sönder/brände originaltopparna (brända ventiler och topplockspackningar) som satt på ersättningsblocket som han köpte, därefter ,på eget bevåg, satt på sina egna gamla toppar på den av oss sålda trimmade motorblock.  Du kan ju också fråga om han gjorde några korrigeringar med bränslemängden då han gick från standardmotor till Trimmad motor.

Det står tydligt i dokumentationen, som följde med när han köpte blocket, att detta är ett trimmat block och att bränslemängden måste korrigeras, i annat fall tar blocket skada.

Du kande ju också klippa in bilderna som tydligt visar spikningsmärken på hans kolvar.

Konstigt att du inte lägger ut bilder där märken i toppen finns av lossad bit av kolven, som först kom i kläm mellan toppen och kolven, innan den brast i fästet mot staken.

Du kan ju på samma gång ta upp det andra fallet där ”383- kunden ” brände upp båda sina motorer efter 20 timmar (då han började varva motorn mer än 2000 varv) och dessutom förlorade i Tingsrätten. Trots att han lyckats få en aktoriserad besikningsman att ljuga om att orsaken skulle ha varit att vatten  skulle ha läckt in från ej dragna toppar.  Vilket skulle ha förhöjt förbränningstemperaturen och därav givit tydliga brännskador på motorn. (bl.a södersvetsade ventiler, brända topplockspackningar, fastbränd olja i botten på kovarna)  Att vatten skulle kunna höja förbränningstemperaturen  är dementerat av Professor på KTH;s fordons avd.

haveriet på dessa 383:or led av samma grundorsak. 383kunden  gjorde heller inga korrigeringar i bränslemängden när han gick från 5,7L motorer till hårt trimmade 6,2L. Detta  trots muntlig och skriftlig rekommendation att byta ut bränslesystemet från sina stumma insprutningssystem från 1989. (stumma = utan databox och utan sensorer som känner spikningar och som kan självjustera tändning och bränslemängd så som dagens MPI system. Mapi 4 eller högre.)

Om du hade varit seriös hade du självklart frågat oss om vår ståndpunkt innan du beslutar dig för att skicka ut vinklad och ofullständig information här.

Kanske du inte fattar så mycket av detta, för om du gjort det skulle du kunna se och genomskåda detta. Men det är ju härligt att kunna vara helt anonym och skicka ut okontrollerad dynga på forum. 

VILKEN KONKURRENT ÄR DU ??? Eller jobbar du bara på hobbynivå utan att meddela skattemyndigheten som en del andra både här och på andra forum gör?   

 

 

Med vänlig hälsning
USAONLINE AB

http://allabolag.se/5564174059

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På begäran syftar på att denna diskussionen nämnts i en annan tråd där någon ville läsa mer om det.

Jag kopierade bara valda delar av ursprungsdiskussionen eftersom mitt försök att kopiera hela tråden misslyckades. Minns inte om det var min dator eller Maringuidens forum som sade stopp för så mycket text & bilder på en gång. Du har säkert lagt märke till att jag länkar till tråden och uppmanar folk att läsa den och skaffa sig en egen uppfattning.

Jag jobbar inte för någon konkurrent - om du inte även sysslar med mopeder?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...