kema 0 Postad 24 September , 2009 Eftersom det drar ihop sig till saiilafiske, tänkte jag kolla om det är någon som har recept på hur man lägger in egen matjessill? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
forgus31 139 Postad 24 September , 2009 Den här hittade jag på Googel: Gör din egen matjessill I Meny vecka 25 6 kg färsk sill 1 l vatten 1 dl ättika (24 %) ½ kg salt 1½ kg socker 25 g krossad kryddpeppar 25 g krossad svartpeppar 25 g hel ingefära 25 g sandel (kan köpas på apoteket) 25 g oregano 25 g salpeter lagerblad Har du tid och tålamod kan du lämpligen lägga in din egen matjessill i en stor höganäskruka. Förbered sillen genom att ta bort huvud och tarm. Lägg den i en blandning av 1 liter och 1 dl ättika under ett dygn. Låt sedan sillen rinna av. Blanda samman kryddorna utom lagerbladen och gnid in sillen. Varva därefter kryddblandning och sill i krukan. Mellan varje lager lägger du några lagerblad. Nu skall krukan täckas över och stå svalt 1 månad. Sedan är det dags att provsmaka. En sådan här inläggning håller sig ett år. Vi beställde matjessill i Tyskland vid en bilresa. Det var inte alls vad vi kallar matjessill. Den saknade den speciella smak som jag tror kommer från sandel. Det smakade istort sett som vanlig inläggningssill utan mer än att man öppnar burken. Iofs gott men det blir liksom tradigt i längden när man äter det som en hel måltid. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kema 0 Postad 24 September , 2009 Tackar, blir det tillräckligt med sill kommer jag absolut att testa receptet. Någon som har fler recept?? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser