Jump to content
Wednesday 17 July 2024
Sign in to follow this  
btc_andersson

bygga om akterdäck?

Recommended Posts

Har en ht båt, en ryds tumlare...jag stör mig på att där är en massa skit i aktern, där man sitter tex är där någon slags flytpontoner, vad skulle hända om man sågar bort den ena sittplatsen för att få mer yta att fiska på??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej,
Förr var många båtar godkända och testade så de fick den s k blå skylten. Flytbarhet vattenfylld båt var säkert ett av testen båten skulle klara för att tillverkaren skulle få ha blå skylten på båten. Om det du kallar flytpontoner är fyllda med flytskum så är det i första hand det som skumet är till för. Sen kan det ju även vara lite för stadga och så av skrovet. Så förutom att båten riskerar att inte flyta vattenfylld om olyckan skulle vara framme så kan det ev bli försvagning i skrovet t ex vridstyvhet osv. Lite såna överväganden du får göra innan du beslutar dig för att sätta sågen i båten och öppna upp för mer durkyta.

/Bo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skulle tro att du får styva upp skrovet på andra sätt. Och visst båten kanske inte flyter vattenfylld men det kan du säker leva med om du använder en flytväst när du är ute.

Jag säger kör eftersom jag gillar stora projekt,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...