Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
Thorsson

Försäkring hos Svenska sjö

Rekommendera Poster

Jag hade sv sjö tidigare, men har nu bytt till ett billigare: stockholmradio's båtförsäkring.

Sv sjö krävde medlemsskap i båtklubb, det gör ej sthlm radio

Sthlm radio kräver dock att man har medlemsskap i deras båtassistans som kostar ca 600:-

Totalt med båtassistansen blev försäkringspremien samma som svenska sjö's utan medlemsskap i båtklubb inräknat, men då ingår ju sjöassistans osv i 1 år i sthlm radio's pris vilket jag ändå tänkt teckna. Självrisken skiljde någon tusenlapp mellan dem också, men det är ju småpengar i sammanhanget.

Jag fick med betala årsvis i svenska sjö.

http://www.stockholmradio.se/

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För att hålla nere försäkringskostnaderna är det ganska bra att betala hela summan på en gång då försäkringsbolagen tar ut en avgift för att dela upp betalningen (de flesta) Ex. halvår 1.5% kvartal 3% osv. Gäller nästan alla försäkringar.

Utgiften kan vara stor för stunden men planera in den och lägga undan månadsvis. Jag har Svenska Sjö fr.o.m i år eftersom jag fann att stöldvillkoren var bättre än i många andra bolag. Som tidigare försäkringstj-man ansåg jag att dom var ett prisvärt alternativ kopplat till deras villkor.

/F

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man får jämföra å jämföra. Testade stockholmradios uträkning. De blev dubbelt så dyra med min båt som Atlantica exempelvis.

Sen är väl tipset att spara månadsvis om premien är hög, bättre än att dela upp försäkringen eftersom de då ofta lägger på en avgift för det som tidigare inlägg skrev.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fick inget svar från dig på min tidigare fråga!Såg du rapporten,tror det var förra veckan,IF låg sist på 8,de plats.Foten

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag valde också Länsförsäkringar för dom var klart billigast (för min båt) och försäkringen gäller dessutom året runt i vattnet (något som för mig är ett måste).

Sen vann Länsförsäkringar nu i våras/somras också budgivningen på bilen och villan.
IF var c.a. tusen kr dyrare på vardera och kunde inte möta LF:s offert..och sen fick jag några månader senare återbäring/prisnedsättning på båtförsäkringen som grädde på moset Cool

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har oxå länsförsäkringar på Hus Bil MC ,men svenska sjö på båtarna.Länsf,brukar alltid betala tillbaka en återbäring på ca 10 procent.Men jag väntar andäktigt på tidigare inlägg från figuren som hade ca 50 %billigare försäkring på sin båt hos IF,även efter sina incidenter med Hus Bil o BÅT!FlörtVore intressant om han uppgav förutsättningarna för den försäkran...Förvånad

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har haft IF under 4 år.  2005 stals min Yamaha 60 HK på akterspegeln, då fick jag ett bra och korrekt handläggande av IF. Pengar för köp av ny motor, jag var helt nöjd med dom.

Men nu i veckan skulle jag försäkra min nyinköpta Crescent V-23 Salmon och ringde IF för att få ett pris. Min mina förutsättningar, dvs västkusten, 34 knop max, nautisk kompetens så skulle försäkringen ligga på 7700:- för ett hel år. För dyrt tyckte jag och kollade med andra bolag.

Motsvarande försäkring hos Svenska Sjö skall kosta mig 4500:- och går jag ner och accepterar än högre självrisk vid olycka/stöld etc. så landar premien på 3450:-.

Så nu är jag ny kund hos Svenska Sjö och hoppas slippa kontakta dom i skadeärende ; )

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för den, Precis vad jag menade. VARFÖR  kan inte skojjaren som fick halva priset på sin försäkring SVARA.Jag tror att det är en sådan där liten anställd djävul som vill UPPSkrikandes

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man är tyvärr väldigt liten när man bråkar med försäkringsbolagen. Steg 1 är att kontakta chefen över värderaren för att berätta om sitt missnöje, men oftast försvarar de bara sina egna. Steg 2 blir att försäkringsbolaget blandar in Handelskammaren för att göra en opartisk värdering, men handelskammaren har oftast liten kunskap i ämnet och ger helt felaktiga värden. Steg 3 blir en civilrättslig process: Tar lång tid och kostar mycket pengar. Han man tur så vinner man, men risken är stor att man förlorar. Och vem orkar bråka i flera år.

Jag hade en dyrare mercedes försäkrad hos ett STORT svenskt försäkringsbolag. I samband med inbrott i min bostad, tog de nycklar till bilen och den försvann sedan spårlöst (det har idag gått nästan 2 år och den är fortfarande borta). När den blev stulen gick jag ut på blocket och bytbil, sökte upp likadana bilar och skrev ut listor på dem. (i försäkringsvilkoren står något om att ersättningen skall baseras på bilens värde när skadan sker).

MEN när bolaget sedan ska ersätta bilen så skiter de fullständigt i mina listor över de då aktuella marknadsvärdena. Istället tittar de på vad motsvarande bilar kostar i tyskland. Och när handelskammaren sedan blandas in kontaktar de en auktoriserad MB-återförsäljare och frågar dem vad inköpspriset för en begagnad bil motsvarande min skulle vara. Vilket givetvis är mycket lägre än vad de hade sålt bilen för.

Min ersättning blev alltså inte i närheten av vad jag köpte bilen för.

För att göra en lång historia kort förlorade jag en bra bit över 100tusen på en bil jag ägt i ett halvår.

Försökte allt möjligt men kände att jag inte orkade dra ut på det mer och gå till rättegång. Man blir bara så jävla trött på hela skiten.

Vad jag säger är att man ska inte stirra sig blint på försäkringspremien. Det är bättre att vara säker på att få rätt när olyckan väl händer. Bolaget som jag hade hemförsäkringen i gjorde ett jättebra arbete, men bilförsäkringsbolaget kommer jag aldrig använda igen.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...