Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Slamkrabba

Övernattningar i naturhamn - Har det hänt er nåt?

Rekommendera Poster

Vad är det värsta som hänt er när ni legat ute i naturhamn..? Eller har det hållt på att hända nåt och ni löst det och det har gått väl? Fram med lite historier nu! Flört

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag hade segelbåt, låg vid barnens ö norr om Norrtälje, skulle hoppa iland på natten ( faktiskt nykter ) , slinter på klippan, halkar ner och spräcker foten mellan 2 tår mot en vass sten. Fördäck såg ut som jag hade offrat ett lamm. In till Norrtälje sjukhus och sy ihop. Foten i en plastpåse för infektionrisken och krycka. Men, vi seglade vidare en vecka till. Mina gastar fick jobba mera :)

/ Pierre

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vet inte om man förtränger de tråkiga minnena, men jag kan inte komma ihåg några större katastrofer som inträffat i naturhamnar under mina 45 seglingsår.

Det värsta som  jag kan komma på var när vi skulle gå från en naturhamn med en ganska trixig insegling så gick det inte att få igång motorn. Jag fick kryssa mig ut och hade på den tiden en havsfidra som definitivt inte är nån bra kryssbåt - jag kom ut.

Lyckades även segla in till min ordinarie plats i hemmahamnen, som bara låg ett par distansminuter från naturhamnen. Det är ju som alltid trångt mellan pontonbryggorna, men tilläggningen blev perfekt. Fick efteråt en syrlig komentar av en kompis som sett min tilläggning - nu skulle du allt stila dig.

Orsaken till att motorn inte startade var att enspaksreglaget hade gått sönder så att jag inte gasreglaget reagerade.

 

tommy

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hallåj

Inte såå farligt men vi va ute med familjen och låg vid...Boskapsön har jag för mig. Det blåste upp på kvällen och vindarna ändrade riktnig. Fort som tusan flyttade vi båten till andra sidan viken. Gick hur fin som helst och vi gick å satte oss och tog en stänkare. På morgonen när vi skulle bege o iväg så tog far min ratten och jag ankaret. Ja börja hala in ankaret i vanlig ordning, pappa börja puttra lite lugnt. Ja kände att det va tungt som in i ....... men det va ganska dyig botten så ja kämpa på. Efter mycket slit å såg jag varfö det va så tungt....hade lyckats fiska upp en kabel med en diameter på ca 2dm. Släppte ner det igen och kika mig omkring, ingen skylt, kika på sjökortet å där fanns den ju..Hahahaha. så det kan gå.



Senast ändrad av Pirayan | 15 juli 2008 | 07:29

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Kalman

Det värsta som har hänt mig?

Låg på svaj inne i viken tvärs över och s.ost om Stavsnäs där X-klubben har sina bojar ni vet. Väcktes av ett förfärligt ljud som visade sig vara en vattenskoter  och föraren blåste i trumpet. Hur kul var det när man var trött och kl bara 07:oo?Rynkar

 

Det trevligaste som hänt mig var att käka färskt nybakat bröd som jag köpte från en vattenskoter som annonserade sin närvaro med ett revligt trumpetsolo i viken där jag låg för ankar.Glad

 

Så det kan gå....

Hälsningar,

Kalman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Donna-Lee

Nej inget dramatiskt, men ett par sömnlösa nätter har det blivit. Det är när det har blåst upp och man vet att man sitter fast men ändå inte är riktigt säker Obestämd hur nu det går ihop. Jaja, det släppte en gång i ett riktigt oväder utanför kusön i norra gästrikland. Jag vaknade av blåsten och gick ut i sittbrunnen, vi låg ganska nära klipporna och vi hade en tysk som granne. Efter en timma kände jag att det ökade och såg tyskens båt dragga. Var på vippen att tuta till honom när lamporna tändes och han kom ut. Han provade att lägga om men valde att gå därifrån istället. Strax efter släppte det för mig, men ankaret satte sig igen. Vi tog dock ett extra ankare som psykologisk hjälp vilket knappast hjälpte, men det lugnade ner sig och efter en kaffe kunde vi somna om. Glad
Annars så tycker jag att händer det något så är det i gästhamnarna. I naturhamnarna är det så mycket lugnare.

/Urban

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vaknade med fören på vår katamaran några meter upp i skogen.
Väcker raskt familjen som snäsigt låter meddela att vi inte åker en meter innan vi ätit frukost!!!

Den gången blev jag faktiskt tvungen att bryskt övertala familjen att frukosten får vänta!!

En midsommar höll det på att gå riktigt illa, efter lite trubadurande vid lägerelden fick vi har att det fanns en annan trubadur längre bort på ön. Ivrig att få en spelkamrat uppstod missförstånd om vewm som skulle ta hand om elden.

När vi senare på natten återkom påpekade båtgrannen att vi var skyldig honnom en ny förtöjningstamp efter som hans brunnit upp

Hur det gick med den andre trubaduren?? Jo vi har spelat ihop i 7år nu, både till sjöss och på land!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fick lite spänning i min ungdom. Om ni minns så var det en jäkla hagelskur ngn, gång på slutet av 70 eller början av 80-talet. Den skadade både bilar, husvagnar och boskap. Den dan låg vi på en ö i Blekinge skärgård. Vädret var strålande och i stort sett vindstilla. Helt utan förvarning kom detta jäkla hagel-väder med rejäla vindar som vred sej på alla håll.

Vi satt och kurade i vår Runnö 22:a. Då såg vi vår bekants fru som stog och försökte hålla deras Orrskär 30 från att slå emot klippan, deras dragg hade släppt. Jag och farsan stack ut och hjälpte dom. Satan vad haglet gjorde ont, men man var så uppe i det andra att man inte brydde sej...

När dom gick ut från land så backade han in i sin egen ankartamp och fick motorstopp.

Fråga mej inte hur vi lyckades, men det gick blixtsnabbt. Vi lättade, fick upp vår dragg, lyckades få en tamp till deras båt och bogserade ut dom på säkert vatten. Detta under ett jäkla skitväder. Och i en grund vik...

Det drog över lika snabbt som det kom och när vi kom i land på fastlandet var det fint väder igen.

Vi dök för att kolla hans båt, draggen hängde ca, 0,2m under skrovet, tampen var upprullad på proppelleraxlen. Snacka om att han hade tur, den kunde slagit sönder skrovet om inte motorn hade stannat.

Vi kom ur det med ett äventyrligt minne....

 



Senast ändrad av 7anne | 15 juli 2008 | 23:03

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, där ser man. Både lite roliga händelser lite och otäckare varianter. Är själv så nervös när vi ska ligga ute att jag tror jag går miste om det goa i det Obestämd. Men sambon börjar tröttna på hemmabryggan, så man har lite press på sig. Hehe.

Har i och för sig inte hunnit hända nåt extra ordinärt på våra hittills sammanlagt c:a 20 nätter ute under åren... Intressant att höra från andra och få en uppfattning om hur ofta, och vad som händer där ute bland kobbarna och skären!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi lyckades med konsten att dra ur alla batterierna på klåverön utanför Marstrand. Efter lite frågande fick vi låna ett nytt batteri av en båt granne, som betalning fick han 3 liter olja för han hade fått vatten i sin olja och kom inte en meter utan att byta.

Helt plötsligt kändes vårt problem litet

Senare fick jag ännu en kalldusch när vi skulle köpa ett nytt batteri på statoil, summan 1300kr för ett 75h startbateri. Nåväl visade sig senare att generatorn laddade dåligt.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmmm vet inte riktigt vad du menar. Det händer ju inte bara tråkiga saker i naturhamnarna. Det händer oxå massa trevliga saker i när man ligger i naturhamn.

Speciellt när kuttersmycket är med... Grilla, äta och dricka gott, myspys och bada naken på morronen. UNDERBART. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...