Marrexxx 66 Postad 28 Maj , 2008 En variant på skånsk äggakaka som funkar lika bra i båten som till hungriga ungar, som görs bäst i teflonpanna. två äpplen. fyra ägg en dl mjölk en dl idéal mjölk en nypa salt lite smör. lite socker lite kanel skala, kärnaur och skär äpplena i knappt cm stora bitar Strö över en halv tsk socker och ett knappt kryddmått kanel över äppelbitarna. Lägg äppelbitarna i stekpannan, med en halv tsk smör, Medande blir lite mjuka: Vispa samman ägg mjöl och mjölk och salt. Häll smeten över äppelbitarna Peta i pannkakan medan den steker och när den stannat vänd på ett lock eller stor tallrik. Strö en halv tesked socker över pannkakan och bred ut en knapp tsk smör på den. Klart! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
tommpa 0 Postad 29 Maj , 2008 Har smakat det för ett par år sen..skitgott Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser