Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
fluffe

Onyttig & God paj!

Rekommendera Poster

Här kommer en riktigt grym paj som passar till den grillade kycklingen eller fläskfilén. Blir hungrig bara av att skriva receptet...

 

Receptet är beränat för ca 5 personer.

Detta behöver du: 

1.5 sats pajdeg

ca 250g Kvibille gräddädelost (2 pkt grönmögelost)

ca 250g riven västerbottenost

100-150 g bladspenat

ca 100g valnötter

Äggstanning:4-5 ägg, 5-6 dl grädde (eller gräddmjölk),

salt, peppar och tre pressade vitlöksklyftor.

En pajform är bra att ha också… 

 

Gör såhär:

I botten av pajskalet läggs bladspenat. Smula sedan över kvibillen och den rivna västerbottenosten. På detta läggs sedan valnötterna. Häll på äggstanningen och grädda i ca 45 min vid 200° C, i ugnens nedre del.Pajen smakar bäst då den stått till sig ca 5-10 min Låt er väl smaka!

 

Senast ändrad av fluffe | 21 mars 2008 | 12:45

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Oj vad det lät gott \Wink\

Detta ska redan efter påsken prövas, bara ingredienserna kan man ju frossa i sig som de är.

Tackar \Smile\

/Karin

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är jäkla konstigt, så fort man äter nåt gott så är det onyttigt.\Smile\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Seglar-mot-or

Det kanske blir paj, av alltihop \Laughing\  igen haha. Nej nu var jag elak. Den sista pajen åt vi ju upp iaf, fast nog kunde det varit liiiite mer salt. Men den dög \Kiss\

Ser fram  emot nästa paj.

Denna såg god ut.

/Urban

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

onyttig??? spenat är ju jättenyttigt.  och välnötter är inte det GI?\<ahttp://www.maringuiden.se/js/tiny_mce_209/plugins/emotions/images/smiley-cool.gif\ border=\0\ alt=\Cool\ title=\Cool\ />

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är sant, men jag tänkte mer på 5-6 dl Grädde 250g ädelost och 250g västerbotten\Smile\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Fiskbullen

Mer onyttigt, men gott \Smile\

Säkert lite svårt att göra i båt, men äta dom där går ju.

 

Semlor

 

75 g smör

2 dl mjölk

50 g jäst

½ burk kesella = 125 g

1 ägg

1 dl socker

1 tsk stött kardemumma

½ tsk salt

1 tsk bakpulver

ca 9 dl vetemjöl

ägg till pensling

Fyllning till 8 semlor:

100 g mandelsmassa

inkråm från bullarna

ca 3/4 dl grädde eller mjölk

Garnering:

2 dl vispgrädde

Florsocker

 

Gör så här:

Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervärme, ca 37 grader

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resterande degspad, kesella, ägg, socker, kardemumma, salt och bakpulver. Rör i mjölet men spara litet till utbakningen. Arbeta degen smidig men låt den gärna vara aningen kladdig

Låt degen jäsa i bunken övertäckt med bakduk ca 40 min

Ta upp degen och knåda den smidig på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i 8 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna lite med handen.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 gr. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 min. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Riv mandelmassan på rivjärn. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur inkråmet. Blanda inkråmet med mandelmassa och rör i grädde eller mjölk till lagom konsistens.

Fyll bullarna med mandelblandningen. Vispa grädden och klicka eller spritsa på den. Lägg på locket och sikta över lite florsocker.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Testade pajen i helgen tillsammans med grillad Entrecote och en rejäl sallad. Kan verkligen rekomendera den, smkade fantastiskt!

MVH

/Grovah

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...