Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
Marrexxx

handlar det här verligen om miljö.

Rekommendera Poster


Miljön har varit och är ett stort diskussionsämne och viktigt för framtiden - så står det in det fösta inlägget. Men det tycks som om det här forumet handlar om allt annat än det;
Allämänt tok-skäll på politiker och politk om skatter och gud vet allt -Gäsp... Jo då, intresse klubben noterar.
Trådar om hur man målar båten med förbjuden färg-ja det var ju en aspekt på milö det.... 
En vanligt förekommande eftersom-det-faktiskt-finns-andra-som-skitar-ner-mer än-jag-och min-båt-så-tänker-minsann-inte-jag-ändra-mig-det-minsta,-så-det-så-attiyd.
Det är min förhoppning att det jag sett här inte är representativt för svensktfritidsbåtsliv, För som jag ser det finns det två alternativ, antingen får vi båtägare självmant förändra vårt båtliv så det blir mindre miljöpåverkande, eller så kommer vi att få finna oss i sjön lagstiftningsvägen inte kommer att få förbli en fristad för lortgrisar och miljö-dinousarier. 
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man kan konstatera att det finns en handfull ganska högljudda medlemmar på den här sajten som är väldigt provocerade av MiljöSnacks existens, och som verkar ha gett sig den på att slå ner på allt, med mer eller mindre märkliga utläggningar. Det säger inte att det är allmänna uppfattningar, men väl att de existerar.
 
Däremot finns det naturligtvis rimlig skepsis kring vissa frågor och saklig grund för en diskussion eftersom allt är långt ifrån självklart. Tyvärr är det nog inte det som dominerar, och när det spårar ur till allmänt okväde är det inte så lustigt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Får väl se mig lite som en va dom högljudda medlemmarna då , om man ska rätta insig i ledet.. Saken är nog den att den stora massan i grunden inte är intreserade av något miljöprat. Några enstaka talar för miljötänkande men fler är emot. det som får folk till att tvivla på miljöpratet är (om man ska räkna bort forskningsresultat osv) staten sätt att skylla ifrån sig och motivera med högre skatter.. Detta är inget jag nappar på och ingen kommer någonsin att kunna lura på mig några nya miljöprylar om jag inte själv tjänar något på d..

 

Och det är där grundproblemet ligger hade Etanol etc kostat 3-4kr litern så hade självklart alla börjat köra på det men nu är det inte så och då blir det en flopp.. Staten har redan gjort klart för oss vanliga dödliga att dom skiter i miljön genom att belägga miljövänliga allternativ med hög skatt så det inte ska löna sig att byta.. Och varför ska vi då gå i spetsen för miljötänkande när regeringen skiter i d.. D ser man ju bara på alla div regerings patrask som glider taxi och limosar flygresor över halva värden osv Miljövänligt NÄÄ, Bekvämt jajamen...

 

Så ser d ut idag och jag kan då inte på något vis förmå mig själv till att välja miljövänliga allternativ som jag bara förlorar på.. Och så tänker dom allra flesta, man får ju klassas som Idiot (Miljömupp) om man inte förstår detta tankesätt som många tänker varje gång ett inköp av något kryper närmare..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är miljömedveten för jag köpte en 4-taktsutombordare till min båt?

Om den drog lika mycket bensin men släpte ut mycket mindre skitiga avgaser som min gamla 2-taktare då hade jag inte köpt den och inte varit miljömedveten!

Tur att den drar mycket mindre!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Miljötänkanded är väl inte bara en fråga om bränsleval eller färgval? Hur beter vi oss rent allmänt när det gäller vår miljö? Lämnar soporna på berget när vi åker? Dumpar sopsäckarna i sjön eftersom det ändå inte spelar någon roll hur det ser ut under vattenytan? Jag tror de flesta av oss faktisk tänker på miljön som vi ju njuter av varje sommar, inte fan skulle vi vilja ha den förstörd! Skilnaden tror jag går vid val av produkter som blir avsevärt dyrare eller svåra att veta effekten av. Bottenfärg som är miljövänlig tror jag faktiskt alla skulle använda om den fungerade, men en båt full av påväxt under, med ökad bränsleförbrukning som följd käns nog för många som ett tveksamt val. jag gissar att alla som byter olja i sina motorer lämnar den gamla på avsedd plats och att man inte häller färgrester i vasken. Så nog har vi alla en viss grad av omtanke gällande miljön.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för det !!

Det är så lätt att peka på någon annan så att man slipper att ändra sig själv.

Finns ju några dinousarier här som skriver mycket om detta.

Men om man alldrig kan ha fel så.........................................

Sen vet vi ju hur det gick för dessa skräcködlor. Dom dog ut !!!

 

 

Bengt 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo visst alla bidrar på sitt sätt till en bättre miljö, men det är när valet mellan 2 likvärdiga saker dyker upp. Det ena dyrt och miljövänligt, det andra billigt och inte lika miljövänligt. Man tänker ju inte så mycket på världensundergång i det valet utan tar det billigaste det jag ser som ett självklart val.. Ytterst få är villiga att betala extra för att bli miljövänliga och det är det de hela handlar om..

 

!!!MVH REXCO!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om inte jag är helt fel ute här så har jag för mig att Dinosaurierna levde ganska länge innan dom dog ut. Måste ju varit rättså framgångsrika djur när dom överlevde i så många miljoner år.. Några finns ju kvar än i dag fast io mycken liten skala..

 

Rätt eller fel.. Ja fel är att dumpa sopor och annat skit i havet och runt om på öarna. D är desutom olagligt.. Rätt tycker jag är att fortsätta köra den bil eller båt man tycker om och inte låta sig påverkas av bla massmedia. Det är dessutom inte olagligt, jag skulle då aldrig låta miljötänkandet styra över bil eller båtvalet..

 

!!!MVH DINOSAURIE!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med Rexco´ s

Ytterst få är villiga att betala extra för att bli miljövänliga och det är det de hela handlar om..

 

Tyvärr är detta sant, varför miljövänligare borde bli bra mycket billigare

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

F-n! Mitt tjusiga inlägg försvann i cyberrymden av nån anledning så det långa fina inlägget slapp ni läsa. Orkar inte skriva om det men förkortat:  
 
Vi kommer snart att lära oss (hoppas och tror jag) att det är värre med den osynliga nedskräpningen i form av koldioxid och oförbrända kolväten (inte många som har kat på båten), i överkant giftiga färger och liknande än att det ligger plåtburkar och matrester i naturen.
 
Burkarna tar naturen inte nån större skada av. Men det tänker vi ändå på numera utom nåt enstaka rövargäng som ändå lär sig detta om nåra år.
 
Låt det bli en lika god regel att skräpa ner lite mindre av den osynliga och farligare sorten så överlever våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn kanske till och med. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med din Forgus, den osynliga farliga nedskräpningen är värst. Man kankse borde lära små barn att man inte får skräpa ner med osnyliga ämnen, precis som man inte får slänga skit i naturen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kunde inte skrivit det bättre själv forgus. Tyvärr kvarstår nog problemet att många väljer sämre miljöval av ekonomiska skäl. Man har råd att köpa båt för x-antal hundra tusen, men inte att kosta på några spänn extra för att välja miljövänligt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nä precis, tänkesättet Varför skall jag köra miljövänligt när ingen annan gör det finns nog hos de flesta svenssons.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hehe, a jag har faktiskt lagt mig i sängen. Skulle kolla en film, är ledig imorgon.

 

Men ha det gött sov gott

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

'Ytterst få är villiga att betala extra för att bli miljövänliga och det är det de hela handlar om.. '
Jag vet inte om det är helt sant men samtidigt är det många som är 
beredda att t.ex betala extra för en motor med 20 procent mer hästar
som gör några knop extra och drar några deciliter extra per nm.  Hur kan det komma sig? 
 
 
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då ska jag berätta för dig att trenden just nu är fort, fortare fortast.. D skal gå snabbt oavsett om det går över hav eller landsväg.. Större och större motorer komprimeras för att få rum i tex vattenskotrar och som utombordare.. Det som är grejen med att betala extra för en större motor är just farten och styrkan som många söker. ska man gå på div försäljningssiffror så är just nu snabbgående båtar en inne pryl enligt dom marinor jag besökt.. Sedan om maskinerna är miljövänliga bryr sig köparana inte om bara dom går fort och hellst drar i från grannens åk..

 

!!!MVH REXCO!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


fort, fortare fortast mot nya lagar och skatter om vi får någon politiker som törs ta de rätta besluten.  Det verkar som om alla här saknar barn som kommer att få leva med det vi lämnar efter oss när vi dör lyckliga i 40 knop. Snart har vi utsläppsrätter för privatpersoner, du kan redan idag köpa utsläppsrätter som privatperson för att förhindra att företag släpper ut koloxid.
http://www.realtid.se/ArticlePages/200507/28/20050728233135_Realtid704/20050728233135_Realtid704.dbp.asp

Nästa steg blir väl att alla medborgare får en utsläppsrätt när man föds och som man kan diponera som man vill under sitt liv, köra bil, åka båt, elda i pannan eller kanske t.o.m köra snöskoter om det finns någon snö kvar. Utsläppsrätter för privatpersoner diskuteras redan inom politiken.
Som dom senaste åren varit går det väl åt en hel del utsläppsrätter till motorsågarna som röjer upp efter alla stormar.
Bensinpriser på 50 kr/liter. Den kände Miljöprofessorn Thomas Sterner på Chalmers snackar om att det behövs skattehöjningar på 300% för att minska utsläppen. Måste vara ett troll!
http://www.miljoportalen.se/bo-leva/pengar-raett/hur-mycket-kostar-en-blaval
Visst, ni kan kalla mig troll men på de andra forumen vi snackar miljöfrågor är mina åsikter bland de minst radikala. Men de forumen är ju globala och ser långsiktigt på frågan,  på det här forumet verkar många bara tänka på här och nu, helst så fort som möjligt 

 

Trollen räddar inte världen

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag får ta till storsläggan ser jag.Här avhandlas allt och ingen ting.

Vem är boven till allt ont? 

Jo det är vi som köper onödig skit.

Tillverkades det inte onödig skit så var det ju arbetslöshet överallt.

Men va fan gör det för titta ut genom fönstret och vad ser du?

Jo solen en gång i veckan och då någon eller några timmar.

Fördjävligt.

Barn och barnbarn glöm det och som jag har nämnt i tidigare inlägg, vem fan ska försörja all dessa miljarder som bara skitar ner och lever för dagen?

TORKA / Översvämningar.

Ingen mat kommer att kunna produceras förutom svampar och ris.

Sedan så har vi den här förbannades regeringen och det oavsett vad som sägs efter detta inlägg.

 

Skatt för att driva landet och mer skatt och vad läggs den på?

 

Gör staten något för att få fram ett biligt och rent bränsle?

Kommer det ett sådant så nog fan så beskattas den så folk fortsätter att köra på den utslitna skiten dom har och tanken på att byta infinner sig ju inte för det blir en helvetes kostnad att investera i ny bil, panna eller vad som nu gäller.

För det första så är nyinköpet dyrt och sedan så är drivmedlet lika dyrt som det som finns och vad gör man?

Inte fan göder man staten som lånar miljarder utomlands för att sedan skicka dom utomlands till misslyckade projekt b.l.a.

Staten gör inte ett jäkla dugg för att hjälpa till att stävja det hela.

 

Vad kan det bero på? Okompetens? Girighet? Svar Ja på allt och mer därtill.

Sedan så var det lite om Dinosaurier.

Ja dessa djur levde i en farligare tid än den vi lever i och blev utrotade av miljökatastrof b.l.a.

En del av deras ättlingar finns kvar och då bland annat fåglar m.m.

Om man tittar på hur många miljoner år som dom trampade runt här så är det häpnadsväckande med tanke på den timme som mänskligheten har funnits.

Så vad är en liten skit i havet mot vad som pågår?

Många viljor och många synsätt finns och inslag har kommit mot och för, men frågan som är störst är ändå storebror och vad denne gör. 

Visst fan så investerar vi alla i nya miljöbesparande saker men då ska storebror visa sunt förnuft för han vet ju att Svensson inte byter ut sin bil som har gått i 4 år för att investera ytterligare 400.000 kr i en miljöbil när det blir dyrare att köra densamme. 

Tack för mig på ett tag.

 

Senast ändrad av orven | 14 januari 2008 | 23:11

 

Senast ändrad av orven | 14 januari 2008 | 23:15

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan bero på att det är ett forum för båtägare inte miljöfanatiker som lever i en drömvärld. Det går att ha hur radikala åsikter som helst utan att det måste vara den enda sanningen.

Självmordsbombarna tycker också att de har den enda sanningen.  De största hoten i världen kommer från fanatism.

 

Vill ni leka miljöpoliser med 300 % skattehöjningar och 50 kr/l i bensinpris så kan ni ju göra det, jag tror inte att det är det som skapar stora hurra rop i denna skaran.  Vi är först och främst intreserade av båtlivet och givetvis med så små miljöskador som möjligt i så länge det inte begränsar oss. (detta gäller säkert inte alla men jag är övertygad de allra flesta).

 

Får du mycket applåder när du skriver dina inlägg till motorsportens forum eller i ett fotbollsforum ???? (ni får inte spela fotboll för biltransporterna till matcherna förstör vår miljö, är det den nivån som miljödebaten ligger på så blir jag orolig)

 

Skulle den kända profersorn (obs i miljö inte ekonomi) få som han ville skulle vår ekonomi totalt kollapsa och vi skulle inte ha råd att satsa på någonting som förbättrar miljön. Det är vad fanatism leder till.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Snart har vi utsläppsrätter för privatpersoner, du kan redan idag köpa utsläppsrätter som privatperson för att förhindra att företag släpper ut koloxid. 

OK, Lennart Ramberg vill bli kändis och spekulerar i avlatsbrev för att tjäna pengar för att ha råd att köra sin nya Audi V8. Föredöme????

 

 

Nästa steg blir väl att alla medborgare får en utsläppsrätt när man föds och som man kan diponera som man vill under sitt liv, köra bil, åka båt, elda i pannan eller kanske t.o.m köra snöskoter om det finns någon snö kvar. Utsläppsrätter för privatpersoner diskuteras redan inom politiken.

Dvs som vanligt är det folk med pengar som kan göra lite som de vill?? T ex köpa på sig tillräckligt mycket av andras utsläppsrätter och köra vidare?

 

 

Den kände Miljöprofessorn Thomas Sterner på Chalmers snackar om att det behövs skattehöjningar på 300% för att minska utsläppen. Måste vara ett troll!

Den gode professorn debatterar och verkar lyssna på de han pratar med, knappast ett troll.

 

 

Visst, ni kan kalla mig troll men på de andra forumen vi snackar miljöfrågor är mina åsikter bland de minst radikala.

Låter lite skrämmande ärligt talat. Men, varför skriver du här då??

 

 

Trollen räddar inte världen

DET är så sant som det är sagt. Men kommer en global mass-psykos att göra det då?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Global masspsykos är lösningen! 
 
Global masspsykos torde även innefatta Amerika med miljöbromsen president Bush och då kan vi kanske få bukt med koldioxidkurvan. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Och, för att få stopp på koldioxid fort verkar det som det rör sig på kärnkraftsidan. Det kanske skulle gå att stoppa en stor del av olje- och kol-kraftverken inom en inte alltför avlägsen framtid? Det går ju inte att rena bort koldioxid, de är bara mängden olja/kol som förbränns som måste ner.

 

Och så kanske Tyskland kan sluta gräva upp hela landskapet med sina brunkolsdagbrott som flyttar hela byar. Vilket vore en bra lokal miljöinsats.

 

Men är inte kärnkraft farligt? Mja, inte rätt hanterad. Och har vi något val? ALLT måste ju göras för att få ner koldioxidutsläppen. Ingenting är viktigare än det. Det går inte att ta någon annan hänsyn. Eller?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Citerar Jano \Kan bero på att det är ett forum för båtägare inte miljöfanatiker som lever i en drömvärld. Det går att ha hur radikala åsikter som helst utan att det måste vara den enda sanningen. Självmordsbombarna tycker också att de har den enda sanningen. De största hoten i världen kommer från fanatism. Vill ni leka miljöpoliser med 300 % skattehöjningar och 50 kr/l i bensinpris så kan ni ju göra det, jag tror inte att det är det som skapar stora hurra rop i denna skaran. Vi är först och främst intreserade av båtlivet och givetvis med så små miljöskador som möjligt i så länge det inte begränsar oss. (detta gäller säkert inte alla men jag är övertygad de allra flesta). Får du mycket applåder när du skriver dina inlägg till motorsportens forum eller i ett fotbollsforum ???? (ni får inte spela fotboll för biltransporterna till matcherna förstör vår miljö, är det den nivån som miljödebaten ligger på så blir jag orolig) Skulle den kända profersorn (obs i miljö inte ekonomi) få som han ville skulle vår ekonomi totalt kollapsa och vi skulle inte ha råd att satsa på någonting som förbättrar miljön. Det är vad fanatism leder till.\ Om anledningen till att vi diskuterar miljö vore att få hurra rop från den allmäna skaran av populationen så kan man lägga ner diskussionen redan nu, det tror jag även den minst begåvade redan förstår. Vi leker inte miljöpoliser, utan vi utreder hur vi kan göra våra vatten och miljö i bättre skick, det är viss skillnad. Var du fått det ifrån om andra fotbollsforum etc. har jag ingen som helst aning om, utan tolkar det som ett dåligt försvar i din iver att misskreditera det jag skrivit. Du skriver även att ekonomin skulle kollapsa om vi ändrar inriktning? Är du säker på det? Om man fördjupar sig i ämnet kan man då sätta likhetstecken på att kapitalismen och dess effekter och en ständig tillväxt som ekonomin bygger på är rätt väg att vandra i förhållande till dom naturresurser som vi förfogar över? Här kan man sätta in dom miljöskador detta ger upphov till. Fanatiskt? Det ordet tror jag inte är gångbart, utan ännu ett sätt för skribenten att uttrycka sin okunnighet inom ämnet, men du är inte ensam om det, tyvärr. Många idag tror att det liv vi lever idag kommer vi alltid att leva, det är en utiopi, vanföreställningar kallar jag det, därför måste vi agera NU, inte senare. Jag hoppas på att bränslepriser på minst 50 kr / l inom en snar framtid, utsläppsrätter är en bra idé och tål att granskas ytterliggare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


MILÖBENGT,

 

Vilka är Vi??? Det är ett gammalt knep för att försöka lägga mer tyngd bakom det man argumenterar för.  Om inte, specificera dig eller lägg av med att använda VI om allt.

 

300 % höjning. OK ingen är säker på att det inte går men är du säker på att det går. Är du berädd att sätta hela vårt sammhälle på spel för ett expriment. Det har gjorts liknande expriment tidigare med hela samhällsomvandlingar. Gick inte så bra !!! Läs historia..

 

Fanatiker Enligt SAOL..

 

 som äger l. beror på l. ger uttryck åt osv. ett sinnestillstånd l. en andlig läggning utmärkt av passionerad (o. till allt beredd) tro på det riktiga l. berätti­gade i omfattade ståndpunkter; vanl. klandran­de, med bibet. af ofördragsamhet l. blind enve­tenhet: oresonlig, frenetisk; stundom övergående i bet.: som (i ngn viss egenskap) är passionerad, inbiten.

 

 

Stämmer rätt bra med avseende på argumenten och debattläget som du använder.

 

Du vill ha 50 kr/l  för bensinen nu.  Vilken värld lever du i?  Det bevisa bara att man inte kan ta dig på allvar. Tror du vi kör bil för skoj skull??  Nej återigen så vill du att vi skall göra ett ekonomiskt expriment som äventyrar vår ekonomi och utan ekonomi inge pengar till miljövård.

 

Du låter som en gamal Lindeman sketch med Hasse och Tage allting ska bort allting ska ner tjofaderalla

 

 

 

 

 

//

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Många idag tror att det liv vi lever idag kommer vi alltid att leva, det är en utiopi, vanföreställningar kallar jag det, därför måste vi agera NU, inte senare. Jag hoppas på att bränslepriser på minst 50 kr / l inom en snar framtid, utsläppsrätter är en bra idé och tål att granskas ytterliggare.

 

OK Bengt. Nu börjar det likna något. Jag hoppas... Inte Vi. Känns som en bättre debatteknik!
Ursäkta att jag kallade dig troll tidigare. Jag uppskattar ditt engagemang. Men är rädd för personer som i panikångest försöker hitta stora engångslösningar som gör hela världen vacker i ett slag. Utan hänsyn till vad som händer med andra människor.

Alla försök att definiera en enda godkänd sanning och styra samhället efter den har misslyckats och orsakat tragedier. En demokratisk diskussion om mål och medel är möjligen strulig långsam och frustrerande men:

It has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.

/Sir Winston Churchill, Hansard, November 11, 1947

Det är inget fel på att fundera över hur man får planeten att överleva. Sålänge man ser lugnt och rationonellt på vad som ger bäst effekt och minst biverkningar. Och att det finns flera sidor.

Typ:

- Beväxta båtbottnar bromsar och ger ökad bränsleförbrukning och mer koldioxid

- kopparfärg ger mindre beväxning men kopparläckage (med vilken miljöpåverkan?)

- båtbottentvätt ger lokal miljöpåverkan med bottenfärgsrester och annat junk

- Att stänga större delen av Tysklands kolkraftverk och bygga kärnkraftverk skulle vara en dramatisk reduktion av koldioxiden i Norra Europa.

Där man får göra en avvägning där lösningen kanske inte är det man i panik trodde från början.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Båtbottentvätt är bättre än färg, det finns slutna system likadant uppbyggt som på bensinstationerna. Kärnkraft är inget att bygga vidare på, avfall som måste lagras i 100 000 år, sol-vind-vatten är våra energikällor som ska nyttjas i framtiden.Vi, jag säger VI för att VI är VI och inte jag bara, tror på ransonering av el för i första hand hushållen, industrin kommer att få ta fram mindre energikrävande maskiner etc. Sverige ska halvera sin elkonsumtion, då klarar vi med råge att stänga alla kärnkraftverk.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men är det inte bättre att sverige kör på kärnkraftverk som är miljövänligt, istället för att importera el från stater där de eldar för att framkalla energi?

Jag förtstår inte varför man inte vill ha kärnkraft, är ju ingen fara alls för miljön om det sköts på rätt sätt. Vindkraftverk, jo visst är det bra med effekten är inte särskilt hög ännu. 

 

Ja man måste gräva ner kärnavfallet ca 100 K år, men ingen skall väl börja gräva på de platser ändå? Nackdelen med kärnkraftverk är att de är bra mål för terrorismen men annars finns det inget att klaga på. Tyvärr ger inte vindkraften den effekten vi i sverige önskar, vi behöver lära oss att inte slösa energi. 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...