Gå till innehåll
lördag 20 april 2024
Perra

Kustbevakarna

Rekommendera Poster

Om vi ska blanda in bil o båt tänkandet i lantärn/Ljus sammanhang, så finns väll en klar likhet. Jag som kör rätt mycket i jobbet och ser en hel del, många kör med både dimmljus och halvljus tända samtidigt villket är förbjudet. Sedan många som saknar ett ljus eller 2 blinkers som inte funkar, positionsljus som används felaktigt osv.. Skulle polisen ingripa mot allt detta så hade dom fått å göra d kan jag lungt säga. MEn d är väll i förhållande vis rätt små förseellser och Polisen vet bättre än att Preja in nån på vägrenen  och bötfälla den samme med 1000 spänn för en trasig skyltbelysning eller likn.. De e just sånna här fjanteri grejer som folk retar upp sig på när kbv kommer och först leker översittare och minnsan ska sätta åt nån för felaktig lantärn sättning mitt inne i ett sund då d inte ens är mörkt..

 

Kommer inte ihåg om d var andra avsnittet av denna sesång men skit samma, killen som körde den lilla kattan som dom plocka in 2 gånger. Och d var just när dom plocka in honom andra gången som jag störde mig på 2 saker, när man hör en av kbvarna säga där kommer han med lantärnerna på men vi måste ju ha något att stoppa honom för. D hade dom inte men inte fan hindrade d dom från att ingripa, detta låter inte proffsigt i mina öron. Sedan att stå och Tjafsa med den samma och försöka få honom att erkänna att han minnsan i mig har druckit en back öl med div tortyr.. Inte proffsigt och sedan att sitta och skryta om d resterande minuter av programet bevisar ju ett och annat, att dom enbart fokuserar på intäckter kan man sätta åt någon och inbringa en 1000 lapp eller mer så gör dom d..

 

Om inte kbv lägger av med denna Attityd och översittarfasoner så kommer dom aldrig bli axepterade av allmänheten på samma sätt som Polis etc..

 

!!!MVH REXCO!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller helt med Snake - blev störtförbannad över kustbevakarnas attityd när det gäller tjejerna i gummibåten. De var så söta...... Jävla fjanteri - hade det varit killar hade de förmpodligen bötfällts. Inte för att jag tycker de skulle bötfällas för sitt ringa brott att ta sig tvärs över hamnen utan lanternor, men sådan skillnad i bemötandet mellan killar och tjejer skall inte få förekomma av myndighetspersoner. Oproffsigt!

 

Carl-Axel

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

nu var det inte trasiga blinkers och ditt och datt vi snackade om utan hur många som kör bil med helt släckte ljus mitt i natten? Påstår du att polisen inte skulle ingripa mot detta så vill jag veta vilket underbart ställe du bor på där man kajn köra bil utan strålkatstare och polisen inte bryr sej.

För det är just så det är att köra båt mitt i natten helt utan lanternor!

Hur skall ni ha det, först är de översittare som sätter dit nån, sen är de patetiska fjollor som släpper iväg en annan?

Vem är det som ska sätta gränsen då, är det du rexco? Skulle alla ni va nöjda så skulle det ju finnas lika många sätt som ni är personer att ingripa på. Bli kbvare själva då och styr upp verksamheten, ni verkar ju veta hur det skall gå till? Tyvärr tror jag ingen av er klarar deras intagning. :P Antingen är ni för gamla eller så skiter det sej på förmågetesterna.

Jag tycker inte man kan klandra nån för att dem utför vad de är ålagda att göra, det är knappast de själva som bestämmer att böter för lanternor skall vara x antal kronor. De utför bara vad de fått i uppgift att göra.

Och det är förbannat lätt egentligen, ha rätt lanternor, kör rätt hastighet och framförallt kör nykter så skulle inte kbv behövas inne i skärgården på sommaren.

Kbv förstör eran sandlåda, därför är ni bittra. Sen låter det som att sjöpolisen skulle göra det så mycket bättre? Det är väl just för att sjöpolisen inte existerar som ni kan snacka så mycket om hur bra de är... Ge kbv befogenheter så de han handla proffsigare.

Jag håller med om att bemötandet inte är hundra i alla fallen, men det finns äl rötägg inom alla yrken, alla kan inte vara perfekta. Sen känns det som att jag fullständigt skiter i hur någon som kör apfull blir bemött, huvudsaken är väl att han inte får fortsätta!

Killen i katamaranen skrev du också om, de hade fått tips om att han var påverkad, därför skulle dem stoppa honom! Det är en viktig detalj som du hoppade över.

 

Det roligaste var nog den som skrev underläta rekryteringen Med tanke på att det redan innan serien var 1800 pers som sökte till 50 tjänster så tror jag att det är rätt lugnt för dem att få folk, iår va siffran 3800 till 50 tjänster så jag tror inte de behöver leta speciellt mycket för att få folk. Rekryteringen blev nog snarare svårare efter serien med 2000 snorvalpar som sökte. Men visst är serien i PR syfte, självklart!

 

Ha en trevlig dag allihop, Glöm inte att ägna en tanke till de kbvare som glider runt i skärgården och njuter nu medans ni står och funderar på hur tråkigt erat jobb är. Förrresten tror ni de kör me solbrillor och piketröja nu med?

 

Jag tycker de gör ett bra jobb, man kan väl vara glad för deras skull att de förmodligen har det bästa jobb som finns om man gillar båtar och havet. =)

Sen att det är våra skattepengar de jobbar för, det är väl åtminstone 10 ggr bättre att de får njuta av sitt jobb är att alla politiker super ocg reser bort pengarna. precis som nån skrev..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

håller med myggbettet...

Tur att kbv finns..

Eller,tänk om det varit du som bröt benet..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu överdriver du igen. D jag skrev i mitt inlägg var att poliser oftast har en bättre attityd och vet hur dom ska agera.. Jag skrev inget om att köra runt utan ljus utan att en trasig skyltbelysning eller likn brukar ju inte ge några rekordhöga bötesbellop hos polisen och dom har oftast annant viktigare att göra än att preja bilar idiket för att upplysa om den trasiga skyltbelysningen på ett ohyffsat vis.. Detta verkar inte hindra kbv på sjösidan så undrar hur d hade sett ut Om D som Ringhede beskrev i en annan tråd hade blivigt verklighet (Dvs Vägbevakarna) Ett gäng Terrorister skulle alltså då köra runt i en pansarvagn och stoppa folk för att dom minsan hade sett dom köra 80 på 70 väg inte på laser utan dom hade ju sett.. 

 

D e just sånnna här saker man irriterar sig på  att vi är 2 myndighetspersoner nu jävlar gör du som vi säger annars attityden som finns hos kbv... Har dom inte uppe mätaren så ska dom fan inte yrka ett förbannat skit dom kan upplysa om att d kanske gick några knop för fort men å plocka fram bötesbanken i d läget bevisar ju helt klart att d fokuseras på intäkter och inget annat..

 

Oavsett så har man en mycket liten chans att klara sig även om man nekar till fortkörningen En myndihets ord väger oftast över Svensson Och Både tingsrätt och Hovrätt hade säkert gått på kbvs linje.. Sorgligt o säga men jag tycker attityden hos Stockholms KBV var betyderligt bättre en dessa som tråkigt nog finns i mina farvatten hoppas man slipper ha något med dom att göra i framtiden...

 

 

!!!MVH REXCO!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tänk vad bra media funkar.

Nu diskuteras det vem som ska göra det annars om inte KBV var där...

 

Nä poliser till polisers jobb.

Skulle gärna se mer av vad KBV gör egentligen, förutom när de är poliswannabees.

För de behövs verkligen, och då menar jag inte till att kolla fylla och lanternföring.

 

Utöka proffsens resurser till att kontrollera nykterhet och så vidare, dvs sjöpolisen och låt KBV bevaka kusten.

Så var det väl tänkt från början?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dessa kustbevakare från västkusten, verkar i de tidigare programmen varit mycket glada när de kunnat sätta dit någon, t.ex mannen som med roddbåt körde några knop för fort och fick ett föreläggande på 1000:-, de har verkat besvikna när en båtförare ej haft alkohol i blåsprovet och därmed kunde frias.

Det var glädje när man i senaste avsnittet såg att de kunde fria hellre än fälla, de verkade som mänskliga.

Kanske har TV valt att klippa så, jag tror att kbv gör ett bra arbete och att de behövs, annars skulle det nog kunna bli riktig oreda till sjöss.

Att som vissa jämställa sjö trafik med biltrafik kan jag inte alls förstå, sjön är bred, farten låg, antal båtar minimalt, inga gångtrafikanter i jämförelse med biltrafik, det är 2 olika företeelser, och skall givetvis regleras på olika sätt.

Skulle gärna jobba i kbv om jag var yngre, verkar vara ett drömjobb.

Kul program.

\Cool\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

just precis vad jag gjorde efter 30 min.mer dynga till folket.lägg ner skiten

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Och för alla som älskar Top Gun, Perl Harbor, Swedish Coast Guard och andra amerikanska eller påverkade reklamfilmer:

 

-Köp en påse chipps och hyr en DVD film

 

 

 

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

http://www.kbv.se/kbvtemplates/Page.aspx?id=786

 

Ja det är nog ingen risk att dom går i väggen. Det står ett axplock och då borde det ju vara dom väsentligaste uppdragen under veckan och det gäller hela landet! Det känns som att sjöpolisen borde få ta del av kustbevakningens resurser då KB verkar ha det i överflöd... Och som tidigare sagts. Polisen har bet, högre utbildning för att utföra sina uppgifter, låt då dom göra sitt jobboch få resurserna till det istf, dessa wannabes. KB behöver inga cobror för att jaga fartyg, dom har säkert polisen större nytta av och folk tycker nog att det är mer befogat att polisen kör omkring i dom. Är ju som att låta polisen på land köra omkring i Folkabussar och securitas/falk skulle köra Porshe och kolla hastigheter samt nykterhet men PÅ SKATTEBETALARNAS BEKOSTNAD. Tror inte det hade varit så poppulärt....

Sen att KB:s anhängare menar att kritikerna är avundsjuka mm, Det är möjligt men det hade nog inte varit så om dom hade utfört uppdragen man ser i TV mer proffsigt. Nu tycker man ju att dom inte riktigt förtjänar den utrustning och förmåner som jobbet innebär. Att dra rätt en Sjöräddningsbåt som kommit fel vid bogsering imponenrar inte på många. Det kunde mina barn gjort och anses av folk med en gnutta sjökompetens som en struntsak. Att vända en katamaran likåså. killen tog ju på sej ansvaret. Det är ju bara att slå om en tamp och dra. Gorma och gapa vid en bogsering i typ 1-2 knop och ställa till allmän förvirring anser jag vara ytterst dåligt sjömanskap. Det var ju inte så att båtar låg för ankar, utan när skorven närmar sej i 1 knops fart så flyttar ju folk på sej. Vad skulle kunna hända, löjligt... Dom som blir impade av KB:s insatser  på TV kan ju inte ha mycket kunskap om gott sjömanskap. Är nog så att ju mer man har av den varan ju mindre impad blir man...

 

Senast ändrad av 7anne | 17 november 2007 | 11:43

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

sen talas det hela tiden om deras oproffsighet.

Kan ni komma med konkreta exempel och framförallt, Vad skulle ha gjorts annorlunda?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men du, vad är det som du inte förstår? Det är ju inte främst kustbevakarnas arbetsuppgifter vi klagar över, det är den attityd de uppvisar när de utför dessa uppgifter, samt den inkonsekvens de uppvisar. Hur kan det ena stunden vara av största vikt att bötfälla en gubbe i en eka, som kör lite för fort medan det i nästa ögonblick går alldeles utmärkt att släppa fyra tjejer som inte har lanternor och dessutom erkänt att de druckit alkohol? Hur kan en myndighetsperson i ett tv-program tillåtas säga saker som att den gubben har jag inte sett nykter på 20 år, trots att gubben i fråga varken fått lämna ett utandningsprov eller i övrigt ens hunnit uppträda misstänkt? Vid närmare granskning verkar det främst vara en kustbevakare, som talar väldigt mycket på i, som varit delaktig i samtliga ovan nämnda incidenter. Man skulle kunna tro att det kanske är frågan om att en person drar skam över samtliga?... Det är klart att det inte är lätt att utföra sina arbetsuppgifter med ett kamerateam bakom sig, men vissa saker borde nog denne kustbevakare lära sig att hålla tätt om. Dessutom är nog just denna kustbevakare säkert sugen på att se och höra sig själv på tv, och kanske till och med hinna med en liten kändisbartenderturné i några av Sveriges mindre städer efter programmets slut... Men jag har i en tidigare arbetssituation haft ett nära samarbete med militären, sjöräddningen, ambulansen och polisen. Dock gick kustbevakningen inte att samarbeta med, just på grund av ovan nämnda attityd. En attityd som speglas i programmet på Kanal 5. Kustbevakarna är uppblåsta, pompösa översittare, on and off camera...

 

Om jag hade brutit benet, ja då hade jag nog hellre låtit sjöräddningssällskapet hämta mig, de brukar oftast uppvisa en oerhört ödmjuk attityd till sjöliv och sjöfolk. KBV finns inte för att impa på folk, men dessvärre verkar kustbevakarna själva tro att de är guds gåva till människorna och har en attityd därefter...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Varför jag väljer uttrycket impa är för det verkar vara det som genomsyrar hela programmet i TV och då menar jag att dom är långt ifrån att lyckas. Dom uppvisar ju hela tiden det beteendet. Det grundar jag på deras återkommande löjliga kommentarer efter var skitskak dom har gjort. Tex, självbelåten kommenter uppdraget utfört efter att ha åkt omkring och gormat på folk. Deras samtal sinsemmellan efter att ha stoppat folk där dom dunkar varandra i ryggen så fruktansvärt självbelåtet och motiverar sin löjliga insats. Nivån är låg. Senaste avsnittet har jag inte sett ang, benbrottet, men jag antar att dom åkte ut och hämtade ngn, och det är väl det minsta man kan begära med dom resurserna dom har. Vet o andra sidan inte varför andra inte kunde ta personen till land? Det hade nog jag gjort... Sådana mindre skador kan dom ju ta hand om liksom alla andra på sjön och det motiverar inte deras resursbehov. Om det nu varit en alvarlig sak, ngn, som ramlat ner för en klippa med spräckt skalle. Då krävs ändå hellikopter och riktig kompetens snabbt och jag hade då helre sett att det fanns mer resurser för liknande räddningsuppdrag.

Tycker det är märkligt att du motsätter dej det faktum att dom som har utbildning för ngt, då även får resurserna att utföra det. Vad har du för anknytning till KBV

Haka inte upp dej på att jag nämnde polisen. Jag menar generellt så borde resurser läggas där dom behövs. Tex, ambulanshellikoptrar mm,mm Det är ju inte ofta man ser att en myndighet har överskott på resurser och när det nu finns en så flytta då över från den till dom som behöver det.

 

http://www.kbv.se/kbvtemplates/SummeryPage.aspx?id=187

 

här står vad KBV ska syssla med och det tycker jag att dom borde göra och ha utrusning/resurser därefter...

Där står säkerhet på sjön, men jag tolkar det som att dom då borde lägga vikten på fartygsnivå och låta Polisen hålla ordning på oss Svenssons. KBV gör ju sej löjliga gång på gång. tex förra säsongen när dom anropade ett utländskt fartyg och påpekade om hastigheten han höll i ett sund. vakthavande på bryggan fick tom, hämta kaptenen som inte hade pass. Det blev tyst en stund, sen kom svaret att det var en rekomendation för fartyg över en viss storlek och man hörde på kaptenet att han tyckte dom var helt dumma i huvet... Det var rätt kul :)  (reserverar mej för felaktigheter då jag kan minnas fel)

jag kritiserar väl inte så mycket sättet dom utför saker på (ännu) men dom behöver ju inte göra sej så märkvärdiga för skitsaker dom utför. Tyvär har jag varit med om räddningar i bet, hårdare väder med bet, sämre båtar än jag hittils har sett i programmet, så det hade varit kul och se hur proffsiga dom är när det värkeligen gäller... det är ju det man väntar på i avsnit, efter avsnit....

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bra skrivet, håller helt med dej. Dom riktig hjältarna på havet är ju självklart SSRS Dom borde hedras mer...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inte svårt.. tex sekvensen med Tjejerna i båten som uppenbarligen hade druckit, hur vore d om dessa fick några 1000 i böter en Liten Alkotest.. Att helt släppa dom är klart oproffsigt och ett tjänste fel.. Sedan så har vi killen i kattan när dom stoppar honom Aandra gången så har dom inget att stoppa honom för d säger dom ju själva så då kunde dom laa ha lämnat honom ifred då.. Sedan har vi en skrytmåns som sitter och skryter resterande programet om hur viktigt d var att vi minnsan visade vem som bestämmer och att Vi e lagen ingen kaxar upp sig mot oss...

 

Sedan så hade dom ju knappast fog för att plocka Killen med kattan första gången heller Vi såg dig köra i planings fart låter inte Proffsigt och sedan plocka fram stora bötesblocket och skriva ihop något trovärdigt.. Sedan så har vi polaren Robban Som dom inte heller fick på lasern men inte fan ska han slippa undan Dööö Bööörje han ska laa fååå ett par kronor i bööööter haan meee..  Sedan så tycker jag inte stormningen av kobben utanför Grebbestad var särskilt Proffsig heller dom skulle helt klart väntat på Förstärkning i form av Polis.. Kan inte tänka mig att dom e särskilt vana att hantera sådanna situationer när man hör en av Kbvarna säga d va d värsta jag varit med om. Då har man inte varit med om mycket, ett normalt krogbråk är betyderligt mer fart i än detta. Saker som Polisen handskas med varje dag händer kanske en kbvare en gång var 10e år då kanske, och hur mycket rutin och erfarenhet har man då.. Skulle vilja säga 0 och ingenting...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Synd men för står dig.
De är tyvärr lite för mycket bittra negativa världsmästare här på forumet.
Jag överväger att lämna detta  med nu.
 
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Verkar vara en hel del som är lite bittra över Kustbevakningen här.

 

För mig får dom gärna säga 'Mission Accomplisched' så länge dom gör sitt jobb, vilket innefattar att städa upp våra kuster från sådana individer som anser sig vara kustens riddare och efter 5 år med en styrpulpet båt tror sig vara riktiga sjömän.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ibland undrar man var de största idioterna håller till - vid produktionsbolagets klippbord eller i kbv-cobrorna.

 

Som om det inte vore nog med att hastighets- och nykterhetskontrollerna redan i grunden bygger på ett ur rättssäkerhetssynpunkt oacceptabelt godtycke väljer man dessutom att gång på gång visa eländet och därigenom ytterligare underminera ett redan klent förtroende.

 

Det är inget annat än skrämmande att vi i Sverige har en myndighet som kontrollerar onykterhet på hur någon luktar eller ser ut i ögonen samt hastighet på rent visuella grunder.

 

- Du ser allt lite simmig ut.

- Vi såg hur du körde planande hundra meter härifrån.

- Nog har du lite under västen?

 

I programmen ser man gång på gång båtförare stoppas för att kbv s-e-t-t dem köra för fort. Sedan hittar man på en hastighet och skriver bot. Det klagas över att kbv har för svaga befogenheter men den befogenheten undrar jag om någon annan myndighet ens kan drömma om. Man kan fråga sig vad kbv ska ha laserpistoler till när det räcker med att titta på passerande båtar och utfärda böter.

 

Tjejerna i gummibåten häromdagen var spiken i förtroendekistan. Redan i Stockholmsserien satt ju ett stolpskott och berättade hur han släppt en tjej som kört för fort därför att hon hade sååå vackra ögon. Här gör man samma sak igen, bara med skillnaden att det nu handlade om nykterhet lanternföring möjligen överlastad båt?!?

 

De var ju så söta...

 

Hädanefter får andra hälften ta över rodret för gott. Då kan vi också börja köra för fort, påstrukna och med släckta lanternor - det är bara att hon tar snacket med kustbevakarna så klarar det sig tydligen. För den som inte förstår ironi: ja, jag var skarpt ironisk och avser inte att börja bryta mot några lagar.

 

Jag hoppas och tror att det finns några som sköter sitt jobb också inom kbv. Men rötäggen och det godtycke som visas i tv-serien gör mig direkt spyfärdig.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

steffo (Landkrabba)

Antal inlägg: 2

Medlem: 2004-09-27

Status: Offline

 

Men det hade blivit ett torftigt forum om alla haft din kvot på inlägg... 2st på 3 år :-)

Och det var ju inte särskilt givande heller, men lite småkul...

 

Senast ändrad av 7anne | 20 november 2007 | 23:08

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tycker det är bra att sanningen kommer fram via TV programmet.

Före programmen sändes fanns det säkert många som hade ett stort förtroende för Kustebevakningen.

 

Numera så är de på samma nivå som Big Brother och Paradise Hotel

 

Nästa sommar kör de serien Kustbevakare söker fru

 

 

 

Avslöjad, ja jag såg även på Rederiet, Dallas och Falcon Crest

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bra att man uppmärksammar det som händer på sjön. Sen spelar det väl ingen roll om du har stor båt eller liten, om du kört där i hundra år eller en timme, det finns lagar och regler. Sen kan jag tycka att dom ska ha större rättigheter, det är ju löjligt att de ska behöva sitta och vänta på polisen i timmar innan de kan få ta ett alkotest!

Att vara på sjön är inget ingemansland även om många tror det.

 

//T

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Själv så förstår jag inte varför man inte kan sluta kolla på skiten, man blir ju så förbannad att man börjar skratta åt eländet varje avsnitt... Sist var dom ju helt otroligt rätt hyfsade, förutom det helt otroliga lågvattenmärket att släppa iväg damerna för att dom var ju så söta, med tillägget att dom har ju inte bestämt var dom skall sova ännu... Det är inget annat än att bli sexuellt trakasserad av en myndighetsperson.

 

Jämför gärna beteende med Polisen som gjorde blåsningen när dom kom iland, han sa, här var det lite rött knappast så att han valde att inför tvkamerorna tyckte det var viktigt att berätta hur dåligt å fult å vilken otroligt dum människa han var för det. En betydligt värdigare behandling, den som blåser rött fattar nog generellt betydelsen av det, och straffet regleras numera i domstolen, allmän förnedring och piskrapp på torget tillhör en svunnen tid.

 

Ok, låt KBV aporna få finnas kvar, men att ge dom ökade befogenheter..?? Vad skulle det vara, 007 status å licence to kill? 
 Bristen på befogenhet...kan det möjligtvis bero på att den, vem det nu är, som tilldelar befogenheter kanske för längesen har insett vilka inavlade tattare som jobba i KBV...
 
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Jag kan hålla med om att Kustbevakarna ibland var lite släpphänta och lät vissa saker passera.
Men å andra sidan - de som åkte fast och sedan slapp böter inser nog allvaret och gör inte om det igen. Och samtidigt så uprätthåller kbv en god stäming till sjöss. Grova fall av sjöfylla och vårdslöshet tror jag inte att de släpper igenom. Så jag har förtroende för dessa grabbar och de gör en bra insats!

När det gäller fortkörande båtar - Visst kan man se om en båt åker fortare än 5 knop, kanske inte om den åker i 5.5 knop, men om den åker i 5 eller 10 knop syns nog. Dessutom håller jag med några - Visst borde kustbevakarna få göra alkotest. Det kan väl inte vara så märkvärdig procedur.
Och så missade jag slutet av förra avsnittet, spelade in det men missade sista minuterna. Hur gick det med den sjunkna platsbåten? Katastrof att råka ut för något sådant. Men hade föraren druckit för mycket?
 

 

Senast ändrad av Algot_R | 21 november 2007 | 15:33

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är ny på havet och sjön. Försöker lära mig allt.För att vistaas där så säkert som möjligt. Tänkte att kustbevakar programet kunde vara bra att lära sig lite mer.

 

Jag måste säga att efter att jag sett kustbevakarna på TV så har jag tappat all min respekt för KBV. De verkar ju ha sina egna lagar, beroende på vilket humör dem är på. Nej såhära får inte myndigheter bete sig. Blir jag stannad av KBV så kommer jag bara skratta. Jag kan helt omöjligt ta dessa personer på allvar.

 

Hälsningar

Kristian

 

Senast ändrad av Alf_Von_Sil | 21 november 2007 | 15:32

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...