Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Perra

Kustbevakarna

Rekommendera Poster

Kan bara instämma!

 

Det verkar även som att folk i allmänhet tittar på för mycket amerikanska filmer. Ett exempel var i samband med att dom grep fylleristen och dom började kräva en husrannsakan av kustbevakarna. Jag tror inte att folk riktigt inser vilka befogenheter myndigetspersoner har. Jag tror inte att folk heller inser att man faktiskt kan bli gripen av myndighetspersoner som inte är poliser på land som tex militärpolis, militär skyddvakt, tullare etc. Man kan till och med bli gripen av en privatperson enl envarsrätten om man blir tagen på bar gärning då man utför ett brott där fängelse finns i straffskalan.

 

Jag har varit på sjön i hela mitt liv och har aldrig känt mig dåligt behandlad av varken kustbevakning eller sjöpolis. För min del tycker jag att det är väl investerade skattepengar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är inte särskillt juridiskt bevandrad men jag har för mig att jag hört att man inte behöver en husrannsakan för att plocka upp personer. En husrannsakningsorder är väl ett tillstånd för polisen att vända upp och ner på huset snarare? Alltså söka igenom det så noggrant som de anser sig behöva.

Tjaffset om husrannsakan skulle i så fall, som någon ovanför påpekade vara en frukt av för mycket tittande på amerikanska deckarserier.

Undrar om fjantarna på ön var stolta när de såg sig själva på TV i går.\Laughing\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tror också att många lever i enfantasivärld baserad på tv. Men tror nog tyvärr också att fantasin sträcker sig väldigt långt vad andra myndighetspersoner får göra... Ja de får ingripa vid extremt speciella tillfällen som involverar deras åtaganden tex militär skyddsvakt.

Begränsningarna vad gäller envarsingripande är ännu mer rigorösa om du inte vill riskera egna åtalspunkter.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Japp. Juridiskt sett har man väl ganska stora rättigheter vad gäller att försvara sig själv och sin egendom.

I praktiken har man dock bara en sak att göra. Ligga ner och låta förövaren göra vad han vill. Jag är tveksam till om du ens får titta surt på honom om du inte vill bli åtalad.

Men efter att sagde förövare snott din bil och slagit ihjäl dig kan du ju trösta dig med att han får sitta i fängelse i upp till ett par tre år, vilket ju naturligtvis gör hela grejen lättare att ta.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nja riktigt så bistert är det tack och lov inte\Cool\. Man har vid följande tillfällen rätt att ingripa/använda försvarligt våld:

 


* Mot ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom.
* Mot den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtas på bar gärning.
* Mot den som olovligen trängt in i eller försöker tränga in i rum, hus, gård eller fartyg.
* Mot den som vägrar att lämna en bostad efter tillsägelse.

 

Men gränserna är hårfina eftersom de handlar om i slutändan handlar om domstolens bedömningar.

 

Grundregeln är alltid att undvika bruka våld (framförallt mer än vad nöden och accessen kräver).

 

Lagen i sig är i själva verket tydlig; den mängd våld eller hot om våld som den som brukar nödvärn får använda, skall stå i proportion till hotet/våldet den hotade utsätts för. Den hotade får inte bruka våld så allvarligt att det måste anses vara uppenbart oförsvarligt I vissa fall kan någon som använt sig av uppenbart oförsvarligt våld ändå gå fri från straff(dvs nödvärnsaccess). Enligt Brottsbalken 24:6 skall man gå fri från ansvar om omständigheterna var sådana att han svårligen kunde besinna sig.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

en sak måste man undra över har kustbevakarna samma (hårda utbildning) som polisen.med tanke på att dom ska agera polis på sjön.någon som vet?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Utbildningen är helt olika för kbv och sjöpolis, för att bli sjöpolis måste man ha arbetat som polis i land några år innan man kan söka till sjöpolisen.

 

Utbildningen för att bli polis och sedan sjöpolis är oxå mycket längre än vad kbv utbildningen är.

 

!!!MVH REXCO!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nån pratade om att kbv inte kunde gå upp på land och in i ett hus för att ta en sjöfylla, dem har befogenheter att göra detta. Angående skillnad sjöpolis/kbv utbildning så är kbvs utbildning kortare men skillnaden vad det gälle rbefogenheter är ju också väldigt stor. Mindre befogenheter = mindre utbildning, ganska logiskt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med om att det är logiskt att de har mindre befogenheter. Problemet är ju att de ska få utökade befogenheter utan mer kunskaper. & skall de få mer kunskaper/utbildning varför lägga mer skattekronor där istället för där de hör hemma (dvs hos polisen för de som inte orkar läsa alla inlägg)?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du skriver att de ska få mer befogenheter utan kunskaper. Vad vet du om den saken, troligtvis ingenting eftersom du säger det. Det är väl självklart att om man ger en tjänsteman ökade befogenheter så måste man också ge utbildning. Vilket kommer ske om kbv får utökat.

Att de hör hemma hos sjöpolisen är din egen åsikt, tyvärr är det dem som styr detta land och inte du som avgör vad som är bäst. Lägga pengar på sjöpolisen som knappt har en båt kvar verkar dumt. det är ju uppenbart att man satsar på KBV och inte sjöpolisen och att tanken är att kbv skall ersätta sjöpolisen.

Ploisen ha rju nästan inga resurser alls kvar vad det gäller sjön, det är ju kbv som får sköta transporter åt polisen nuförtiden.

Förstår inte riktigt vad det spelar för roll om kbv eller sjöpolisen sköter fylleriet på sjön, vart ser du problemet? Huvudsaken är väl att någon gör det.

Och om ditt svar är att polisen uppträder mer professionellt så är det din åsikt. Och en anledning till att det kan vara så i vissa fall kanske är just att kbv inte har några befogenheter och allt blir därmed mycket krångligare för dem, dessutom har de ju inte utbildningen på dessa delar i samma utsträckning som polisen. Men får de befogenheten får de ubildning och däremed mer kunska/ proffesionalitet.

 

En fråga, hur många gånger har du blivit stoppad av sjöpolisen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag jobbar ju ute endel på veckorna så jag ligger lite efter när det gäller å se avsnitten.

Igår såg jag 3an.

 

Sååå jävla bra program!!

 

Helt rätt å gött jobbat när de tog med mega nörden som körde på fyllan i slutet av programet.

 

Regler ät till för att följas!!!

 

Hoppas verkligen att det blir mer sesonger med Kustbevakarna!!!\Tongue

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Enligt mig så är kustbevakare i snitt folk som var mobbade i skolan å var för dumma för att bli nåt vettigt...

 

Stoppa folk på fyllan e givetvis vettigt men det brister i fingertoppskänsla, men framförallt så brister det i attityd till sina medmänniskor på sjön, killarna tror ju att dom har uppfunnit havet och äger det. E du snäll så får du låna en bit... Pinsamt dumma kommentarer när två tjejer hade fått problem med sin segelbåt utanför Marstrand, i stil med de där små tjejerna har inte på sjön att göra...å de hade mage att beordra tjejerna vad de skulle göra, det bästa svaret från tjejerna hade varit Fuck off!

Sen att få höra nedlåtande och kränkande kommentarer om en herre som råkat ut för en olycka på sjön den gubben har jag inte sett nykter på 20 år... helt sjukt oproffsigt, herren var ju dessutom nykter!! En ursäkt hade vart på plats, men nä nä, vi snackar lite mer skit om honom på tv å tror fortfarande att vi e tuffa och ofelbara...Hade jag varit omnämnd på samma sätt i TV så hade jag prövat i domstol om det inte var så att det rörde sig om grovt förtal. Skall en person som är myndightetsrepresentant uppföra sig på detta sätt, e ju sämre än barnen på lekis...

 

 

Nä, några vidare sjömän e dom definitivt inte även om dom tror att dom e saltaste sillarna i sina Gucci solbrillor! Man får hoppas att inte alla kustbevakare e lika korkade som tv-stjärnorna! Men risken finns...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du kollar en gång till så snackade de om den killen de var på väg till med båten som inte har varit nykter på 20 år.

 

De va inte han som fick blåsa de snacka om!!

 

Å ang tjejerna så tyckte de det før att de blåste som fan!!

 

Tycker du har helt fel inställning till hur de sköter sitt jobb.

 

Skall de bete sig som kärringa eller???!!!

Hur många skulle lyssna på dem då!

 

Tycker de är hel  justa och har humor å tar folket på ett bra sätt.

 

Ha ha å säga att de inte är några vidare sjömän !!?? ha ha det var roligt!!

 

Tror inte riktigt de slänger till dem nycklarna å en Cobra å säger ut å jaga folk nu!!

 

Nä jag säger bara skit bra jobbat kustbevakare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Vi behöver er!!!!

 

För att det finns så mycket tomtar på sjön som tror de är världsmästare!!!!

 

Senast ändrad av nutshell | 15 november 2007 | 08:41

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Om du kollar en gång till så snackade de om den killen de var på väg till med båten som inte har varit nykter på 20 år.

 

De va inte han som fick blåsa de snacka om!!
Möjligt att jag blandade ihop vem av killarna dom valde att snacka skit om, men nästan ändå värre om dom snackar skit om honom som inte är misstänkt för något, knappast olagligt att vara full varje dag i 20 år, oaktat vad man har för egna åsikter om det...
Å ang tjejerna så tyckte de det før att de blåste som fan!!
Kan ju inte blåst så mycket om deras farsa kunde köra runt i styrpulpetarn...Sannolikt så tål ju segelbåten mer sjö än Cobran, sen att tilltala någon på det sättet  visar  ju att man inte har så höga tankar om sina medmänniskor. Knappast nån lång väg dom skull å i princip allt inomskärs...
Tycker du har helt fel inställning till hur de sköter sitt jobb.
Kan du väl tycka om du vill, men det e just det att det e min åsikt, inte mycket att göra åt...

 

Skall de bete sig som kärringa eller???!!!

Hur många skulle lyssna på dem då!
Ja eller hur, det e ju bara med hot å hårda attityder som man kan få jobbet gjort....Nä dom uppträder som om dom just gjort klart kustjägarskolan... Ödmjukhet inför sin uppgift och respekt för de som väljer att vistas på sjön är en mer passande attityd enligt mig.

 

 

Ha ha å säga att de inte är några vidare sjömän !!?? ha ha det var roligt!!

 

Tror inte riktigt de slänger till dem nycklarna å en Cobra å säger ut å jaga folk nu!!
Sjömän, nä, tycker mer dom liknar havets dörrvakter som gapar å skriker, vi e ascoola kustbevakare minsann å bestämmer vem som får göra vad på sjön!  när dom egentligen e uppblåsta nollor...
 Nä jag säger bara skit bra jobbat kustbevakare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

 

Vi behöver er!!!!

 

För att det finns så mycket tomtar på sjön som tror de är världsmästare!!!!


Världsmästare ja, det e ju just det Kustbevakarna tror att dom är, ingen annan är i närheten lika bra...Jag håller med om att kustbevakare fyller en funktion, dock så behöver det till en förändring av attityder och arbetssätt... Svårt att bli mindre proffessionell
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du verkar ha en liknande inställning till sjöliv och sjöfolk som kustbevakarna själva... Inte så konstigt då, kanske, att du håller med dem om att de är sjyssta och har humor och tar folket på ett bra sätt... Men vi som sett kustbevakare på nära håll, i verkliga livet, vet att den bild som uppvisas i tv stämmer rätt väl. Kustbevakarna är ett gäng slöfockar som maskar, käkar korv, solar, tar sig en hamburgare, åker långsamt, äter glass, sparkar däck och ryttar paragrafer! Ja måste hålla med Capitano om att kustbevakarna är havets dörrvakter...

 

Visst är det viktigt att stävja fylleri och oaktsamt beteende till sjöss. Däremot är det kanske inte lika befogat att stoppa en gubbe i en eka som kör fem-sex knop för fort i ett tomt sund en öde morgon i april! Att de därtill gav honom böter med en attityd som fullkomligen skrek att nu du lilla gubbe, nu hade du tur att vi bara bötfällde dig och inte beslagtog din snipa eller kanske kölhalade dig under Kobran.., ja då mådde i alla fall jag ganska dåligt...

 

Kustbevakarna har drabbats av samma syndrom som många andra som har allt för lite att göra - när det väl händer något, trots att det kanske är något ack så obetydligt - då blir de överivriga och tar i från tårna och, ja...resultatet visas på Kanal 5 på torsdagar.

 

Lägg inte ner kustbevakningen, men lär dem innebörden av begrepp som gott sjömansskap och ödmjukhet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Du verkar ha en liknande inställning till sjöliv och sjöfolk som kustbevakarna själva... Inte så konstigt då, kanske, att du håller med dem om att de är sjyssta och har humor och 'tar folket på ett bra sätt'...svar ja!!!

Jag vill inte ha massa fulla välrldsmästare i båt i närheten av mig i alla fall.

 

Sen beror det väl på hur man bemöter dem så bemöter de juste till baka!!!eller???

 

 

 

Men vi som sett kustbevakare på nära håll, i verkliga livet, he he jag har inte behövt att ha något med dem att göra på sjön.

Men jag kan lova dig att jag vet nog ganska mycket mer om kustbevakare än du tror.

Min väns sambo är kustbevakare så jag har fått höra en del!!!

 

vet att den bild som uppvisas i tv stämmer rätt väl. Kustbevakarna är ett gäng slöfockar som maskar, käkar korv, solar, tar sig en hamburgare, åker långsamt, äter glass, sparkar däck och ryttar paragrafer! Ja måste hålla med Capitano om att kustbevakarna är havets dörrvakter...

 Hmm var det inte du som hade sett dem på nära håll i det riktiga livet???

Tyckte nyss du gnällde på att de stoppat en gubbe som körde 5-6 knop för mycket. och att de lekte havets dörrvakter men nu menar du att de bara äter korv?? hur skall du ha det?

Det spelar väl ingen roll om gubben kör för fort en öde morgon i April?

Du menar då att det är ok att köra för fort på en 30 väg en öde morgon i April med bilen?

De e ju samma sak!!

 

 

GE KUSTBEVAKARNA MER BEFOGENHETER!!!!!!!!!

 

 

Senast ändrad av nutshell | 15 november 2007 | 12:46

 

Senast ändrad av nutshell | 15 november 2007 | 12:50

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jaa, det tycks mig märkligt att det är så många som klagar på myndighetspersoner som gör sitt jobb för att lagar och regler ska följas.... De gör ju bara sitt jobb - och de som påstår att KBV:arna som varit med i 5:ans program är stöddiga har nog själva dåliga referensramar. Eller beter ni er kanske som grabbarna som flydde upp i huset?! Det är klart - de mogna och ansvarsfulla killarna tyckte säkert att KBV var både stöddiga och bråkiga, även att det var omvänt förhllande. Kan inte med folk som så totalt avsaknar respekt för polis, KBV etc.

 

/Jocke

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Veglarn

Kustbevakare behövs, likaså poliser. Visst finns det rötägg men det gör det överallt. Sköter man sig och har inget att dölja, så behöver man inte vara orolig. Sen att man kanske slipper möta någon påverkad båtförare när man själv är ute känns rätt bra. Framförallt om man själv är rätt så onykter. \Laughing\ Nejdå, men vi blir fler och fler som ska samsas om öarna och vissa regler behövs. Jag är klart för, att det finns några som hjälper till att stävja de orosmoln som finns. Tänk bara tanken att allt var tillåtet.

/U

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Veglarn
\Laughing\ Vi ska vara glada att vi har vatten desertsmile.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Ibland blir jag lite trött på gnäll...

 

Tjejerna som kbv-killarna ansåg skulle hålla sig i lä i viken hade ett förstag som gått av. Vissa kanske inte fattar vad det betyder men i klartext betyder det att masten är på väg att falla akterut (dvs bakåt \Wink\). En mast som faller är en livsfara för besättningen oavsett åt vilket håll den faller. En mast som hålls uppe av ett fall ner i fören istället för ett förstag är att betrakta på gränsen till havererad och absolut inget man ger sig ut och seglar med om man inte är absolut tvungen. Och aldrig i den vinden! Oavsett att gubben kom från ön bredvid i en styris.

 

Fyllot man pratade om var den killen som kompisen hade ringt för att köra båten hem. Håller med om att bruket av omdöme kanske inte var det mest diplomatiska men har inget att säga om det eftersom jag förutsätter att poängen var att kompisen skulle förstå att han skulle vara under uppsikt även i fortsättningen om han (lät) köra båten vidare.

 

Jag tycker det är kul att se programmen men är medveten om att yrket innehåller så mycket mer än det som visas tex att begränsa effekterna av oljeutsläpp som inte alls är ett glassigt jobb. Tror inte det är många som skulle vilja byta till den delen ialla fall.

 

Sen kanske jag har en naiv och barnslig syn men tycker deras uppträdande är bra. Jag har iofs några kollegor till dem att tacka för att jag lever idag...\Laughing\

 

Det tackar jag för!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hårt ska med hårt fördrivas.

Utgå från att alla som är på sjön inte klarar av det och att alla är fulla rötägg så blir det bra.

 

 

Ja till sjöpolis och sjöräddning

 

Nej till macho skit som kommenterar sitt jobb med:

 

Mission Accomplisched

 

 

Vill inte lägga en enda skattekrona på sådan skit.

 

 

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Många här glömmer att programmet är inspelat under 6 veckor högsommar, tänk på att dem jobbar resterande 46 veckor också, det är inte alltid solsken, korv och hamburgare, solbrillor och snabba cobror. Sjöräddning i december, nollgradigt vatten, snöslask, hög överbrytande sjö eller dykning en februarimorgon, kapa hål i isen, hitta en 17 årig tjej i likform, försöka få upp henne till ytan i iunte alltför många delar efter att hon legat där 4 månader. Oljeutsläpp i januari, försöka få upp oljan ur issörjan, jobba mer eller mindre hela tiden i tre dygn. Tänk till lite nu, kan de inte få ha det bra medans de utför sitt jobb under sommarveckorna då?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmmm, det är tydligen skillnad på folk och folk. Fyra söta tjejer kommer undan dels bristande lanternföring och dels misstänkt sjöfylleri. Hade det varit fyra grabbar hade de troligen inte kommit undan så lätt. Men, de var ju så söta... och vi har inte bestämt oss för vart vi ska sova inatt... Jämställt så det förslår och inte på något vis godtycklig myndighetsutövning, eller?

 

KBV visar verkligen upp sig från sin främsta sida. Eller som en vän sa: Kanal 5 visar ju upp den bästa sidan av Kustbevakningen. När ska de visa vad KBV normalt sysslar med; att trakassera fiskare och mäta hålstorlek i garn och att ligga på Känsö och slappa...?

 

Gött också att de lämnade eventuellt nattarbete i Hunnebostrand med motiveringen nä, men det är ju redan så mycket folk och ditten och datten, vi åker till Gullholmen och degar istället....

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Klart man blir vek för de ögonen, det skulle du med bli. Du vågar bara inte erkänna det.. Det väljer själva vilka de anser behöver böter eller inte och det var deras beslut. Rätt eller fel, kan diskuteras.

Lämnade nattarbete, mjo för att det redan fanns tillrcäkligt mycket bevakning där och de bedömde läget som lugnt. De gick ju tillbaka dit efter att de snackat med brudarna så undvek det vet jag inte om jag håller me om att de gjorde.

Hur som helst så tror jag 90% av dem som skriver negativa saker här inte skulle tacka nej till en tjänst.

Men me tanke på hur svårt det är att komma in så förstår jag bitterheten ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nja nu e du ute på tunn is Jimmy.. Lagen ska vara lika för alla, lika så bemötandet från myndighets personer.. Kbv har ett klart attitydproblem inte alla inom versamheten men många som medverkar i denna serie kan uppfattas som (maktgalna sätta åt Svensson gringubbar som tappat glassen i sanden eller likn)..

 

Jag tycker att denna serie om kbv aldrig skulle ha visats i Tv, dom lär ha fallit avsevärt förtroendemässigt i människors ögon pga denna serie.. Många blir nog rätt skeptiska till deras verksamhet när gemene man nu ser vad dom faktiskt åstakommer.. Hade man fokuserat på lite mer av kbvs övriga arbetsuppgifter och inte bara fyllestyring så hade nog allmänheten varit mer förstående för deras verksamhet..

 

Och om ni inte redan har lisstat ut d så är programet i d stora hela till för att få upp allmänhetens intresse om hur viktigt d är med Båtkörkort och Båtregister. Med tanke på Alla mistänkta fyllestyrningar och fartöverträdelser som ligger till grund för i stortsätt hela programet... Mycket bygger oxå på dom utökande befogenheter som kbv ska få tex möjligheter att ta utandningsprov etc... Jag håller stenhårt på att Polisen ska sköta detta även till Sjöss då dom är avsevärt bättre på att hantera dessa situationer...

 

Likande försök har gjorts med otaliga landbaserade polisyrken, koncepptet är samma nu som då bara d att landsväg har byts ut mot farled.. Nu när körkort och regg kryper allt närmare så måste d till ett sissta döddsryck för att få allmänhetens stöd.. För ni tror väll inte att dom hade visat 2 sesånger med fyllestyring om d inte fanns något budskap eller påföljd.. 2 sesånger med oljeutsläpp och fiskekontroller hade väll inte höjt så många ögonbryn..

 

!!!MVH REXCO!!! Att byta ut sjöpolisen mot kbv tycker jag e fel och den åsikten står jag för..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jimmy?

Nej jag är inte ute på hal is för jag uttalande mej aldrig om deras agerande. Jag skrev fakta om att det var deras beslut osv och det är ju just fakta. Sen skrev jag, rätt eller fel, ? kan diskuteras. alltså, jag har ingen/tänker inte berätta min åsikt om deras beslut.

Tolka det hur ni vill.

 

Att programmet är till för att få till båtkörkort osv är ju förmodligen inte tanken.

Kanal 5 vill tjäna pengar och få tittare, ju fler tittare ju mer pengar. Kustbevakningen vill väl att folk ska få upp ögonen för deras verksamhet.

Hur som helst, grunden är att kanal 5 vill tjäna pengar och det gör de på att visa sånna här program som folk stör sej lite på osv, samma taktik som alla dokusåpor..

Skulle de visa vad kustbevakningen gör de resterande 46 veckorna av året skulle endast dem som verkligen var intresserade titta, dvs väldigt få.

 

Du tror inte att deras proffesionalitet känns tveksam just för att de inte har några befogenheter alls i princip? Mer befogenheter= mer utbildning = lättare att utföra jobben proffsigare, det tror jag.

 

Men visst är jag för båtkörkort! Varför skall sjön vara en lekstuga när inte land är det?

Köra 7 knop för fort på sjön är helt OK, man klandrar kbv om de tar nån. Men ingen säger ett knysst om nån kör 15 km för fort och blir tagen på land det är helt ok handlande av polisen. Att köra utan lanternor de går bra, hur många kör utan lyse mitt i natten på land? Att köra med 3-4 kanske 5 öl i kroppen är också mer elle rmindre okej på sjön tycker man, på land där är den som ens tänker tanken at köra då en idiot.

 

Vart ligger skillnaden förutom i traditioner?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sveriges svar på filmen Top Gun

 

Men var är Tom Cruise?

 

Utbytt mot några omogna översittare.

 

 

Håller helt med om att anseendet för Kustbevakningen rasat till 0-nivå.

 

Enda anledning att man gått med på att göra sådan här fiction är väll att man vill ha mer skattepengar till nya häftig båtar samt underlätta rekryteringen.

 

Otur bara att det finns Svenskar som inte acepterar sådant trams.

 

Hoppas några journalister tar upp detta och får ordning på eländet på samma sätt som man får ordning på politiker som sitter på krogen och festar när de är i tjänst.

 

 

Eller är det så att vi blivit blåsta helt, det kanske är Tom Cruises polare som visas på TV

För inte kan det väll vara riktiga Kustbevakningen?

 

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Kustbevakarna äger!!!!

Fan va bra de är å stört sköna lirare.

Å grymt bra program.

Lägger helt klart heller mina skatte pengar hos kustbevakarna än i Mona salins kontokort eller invandrar politiken!

Kustbevakarna gör ju ialla fall stor nytta!!!

 

MER BEFOGENHETER TILL KUSTBEVAKARNA!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tycker att Kustbevakningen gör en del jobb bra.

Tycker att dom ska ha en eloge för mycket.

Ingen dans på rosor alltid

Men för helvete var förbannad jag blev när dom daltade med småpyllorna i gummibåten störtlöjligt, jävla trams rent ut sagt.

Hade det varit grabbar så hade dom blivit bötfällda och fått blåsa, vilket hade varit rätt anser jag.

De var så söta & gulliga mm. mm. Patetiskt.

Borde dom inte ha skyldighet att kolla upp ev sjöfylleri.

Polisen skulle väl knappast sett mellan fingrarna om det varit på vägen.

Nä det är bara fjollor som beter sig så...

 

Tittar mest på programmet för att jag gillar miljön.

Båtliv det är grejer det.

 

Tack för mig / Snake

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...