Gå till innehåll
lördag 20 april 2024
Perra

Kustbevakarna

Rekommendera Poster

en nordisk båt utan heltäckningmattor.\<ahttp://www.maringuiden.se/js/tiny_mce_209/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out.gif\ border=\0\ alt=\Tongue out\ title=\Tongue out\ />flipper.med en gammal vp . men jag gillar amerikanst öl

 

Senast ändrad av snok | 03 november 2007 | 11:07

 

Senast ändrad av snok | 03 november 2007 | 12:14

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok, jag förstår hur du menar, var kanske lite trött inatt:p. Hans inlägg kunde kanske tolkas lite olika, antingen som att kbv borde jobba med smuggling, oljesutsläpp osv istället för att jaga fyllor... eller kbv borde fortsätta med bara smuggling, oljeutsläpp..... och låta polisen sköta fyllorna och fortkörarna. Vi tolkade det på olika vis och jag hoppas att han menade det som att kbv borde fortsätta med dessa sysslor och överlåta resten till polisen. Då är jag helt med. Inte åsiktsmässigt, men hur han menar. Sen var mitt inlägg inte menat som enbart ett svar på hans inlägg utan mer hur den allmänna synen på kbv är, en väldigt stor del tror ju att som jag skrev, kbv pysslar bara me sjöfylla och fartkontroller och jag förstår att de är just det folk ser av kbv, men synd att folk inte ha rmer kännedom om kbv ibland, de skulle nog inte skada för kbvs rykte. 

Men problemet ligger ju i så fall högre upp, det är knappast en möjlig lösning som det ser ut idag att låta sjöpolisen ta fylla och fart. När såg du en polisbåt senast? Då lär det till ändringar längre upp så sjöpolisens resurser kommer tillbaka. Kolla bara på när Atlantic osprey va in, vilka var det som fick skjutsa Instatsstyrkan och polisen då? kbv...

Som det ser ut idag så är det snarare så att kbv kommer få befogenheter att utföra samma arbete som sjöpolisen tidigare gjorde, bra eller dåligt, vad vet jag men åt det hållet är det på väg. Hur som helst så är de Polisiära befogenheter kbv har idag alldeles för några i förhållande till det arbete dem förväntas utföra. Så något lär ändras.

 

Off tpoic, men jag begriper inte varför du måste tracka ne rpå mej i varje inlägg du svarar på. Nu har jag inga större läs/skrivsvårigheter men om jag hade haft, hur tror du det skulle kännas att få ett svar så som du skrev? Varför kan vi inte bara diskutera saken på en normal nivå? Skippa alla personangrepp osv. Det ger ju knappast något annat än att folk lämnar forumet för att de tycker det blir otrevligt. Jag harinte varit här och skrivit på sisådär 1 år, så kommer jag tillbaka och skriver ett inlägg, inte speciellt provocerande inlägg ens. Så får man höra hur patetisk, okunnig, hur stora problem man har med läsförståelse osv direkt.

Inte speciellt trevligt tycker jag. Visst jag har jävlats med folk här på forumet, men jag har sällan pysslat med personangrepp. och de gånger det gjorts har det varit med goda skäl och som svar på något mot mej.

Jag skulle uppskatta en trevligare ton här.

Är någon villig att hålla med?

 

//Myggbetet (som inte orkar vara en bråkmygga längre)

 

Senast ändrad av Myggbetet | 03 november 2007 | 11:42

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helt ok med mig mb... Ja det är riktigt att problemet ligger högre upp som jag sagt tidigare tycker jag att kb skall ägna sig åt det som borde vara deras kärnverksamheter, medan polisen skall ägna sig åt sina (i det här exemplet kontroll/övervakning av beteende på sjön)... Det jag inte förstår är varför man envisas med att föra ansvar från en myndighet till en annan som varken har kompetens elr laglig rätt att utföra arbetet, istället för att föra över de resurser som behövs - från i det här fallet kb till polisen. Jag tycker Amares exempel med militärpolis är utmärkt och helt oacceptabelt, vare sig vi har ett försvar uppbyggt av allmän vpl elr en yrkesarme.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Saken är väl den att det kanske inte finnas pengar till att hålla 2 myndigheter på havet med fartyg, oavsett om kbv har sjötrafikövervakningen eller inte så kommer de ju ändå behöva de flesta av dem fartyyg de har idag för att utföra sina andra uppgifter. Skall man då dessutom ha fartyg runt hela kusten till sjöpolisen så kostar det kulor.

Sen så finns det väl en anlöedning till att sjöpolisen försvunnit lite, sjötrafikövervakning är mest aktuell under en kort kort del av året, resten av året finns inte mycket för solisen att göra. Visst, personalen kan man skick aupp på land istället, men båtarna äger de året runt och de kostar åpret runt, det är nog därför man är inne på spåret att låta kbv ta över detta som har fartyg och som har andra uppgifter att ägna sig åt resten av året.

Varken kompetens eller laglig rätt, nej inte i nuläget. Men får kbv utökade befogenheter för sjötrafikövervakningen så kommer de givetvis få utbildning för detta också. Så kompetensen tvivlar jag inte påatt den kommer byggas upp. Självklart finns det rötägg som beteer sej illa, men dessa finns/fanns väl även inom polisen..

Men kolla på lagstiftningen idag.. Kommer kbv in till en kaj där det är fullt slagsmål så förväntar sej alla att de skall ingripa eftersom de är myndighetspersoner men kbv har inga som helst befogenheter mer än en privatperson att ingripa. Så någonstans lär det ändras, skall bli intressant att se när det nya lagförslaget kommer.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul program, men svårt att höra vad dom säger\Undecided\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men vad är då kärnverksamheten?

Fråga fisklarna här på kusten,visst blir de kontrollerade av kbv,är det kärnverksamhet?

Skall de strunta i båtar i sjönöd,som behöver hjälp?

Skall de inte stoppa fyllan på sjön?Tänk på att vem som helst kan drabbas med fatal utgång.

Skall de inte stoppa fortkörare,sopm många ggr leder till olyckor?

Tullen skall ju ev få börja ta alkotest på de som kör iland från färjorna,är dert också fel?

Det viktigaste är inte vem som utför upgifterna ,enligt mej,utan att de blir utförda på ett korrekt sätt.

 

Perra

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu blir det jobbigt, ska försöka svara 2 på en gång\Laughing\ 

 

MB de flesta fartyg, nja vet inte om jag håller med... Knappast de som används  till hastighetsövervakning/kontroll av fritidsflottan, vilket en hel del resurser är överförda till... När vi blandar in Schengen, så handlar det om övergripande politiskt arbete, vilket INTE är en myndighetsfråga )att kb använder det som argument i anslagsäskanden gör det inte sant), utan en ?:a som ligger på överstatlig nivå dvs andra länder ska göra sitt jobb & ett självklart krav våra folkvalda ska ställa...

 

Perra; nej jag tycker inte tullen ska kontrollera nykterhet. Samma sak där, överför resurser från tullverket till polisen och ha naturligtvis krav på att den myndigheten ska utföra detta. Är knappast svårt att motivera en kontinuerlig ppolisövervakning tillsammans med tull.

Har däremot ingenting emot att myndigheter samverkar, vilket betyder att tull/polis/kbv kan/bör samverka/samarbeta mer än idag. Samarbete/samverkan faller dock naturligt när ansvarsområden flyttas...

 

Nu bröjar minnet svika... Men ngn av Er var inne på sjöräddning? I förhållande till fritidsflottan sätter jag hellre min tillit till SRSS än till KB...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Är det inte vi själva som är kundunderlaget till KBV här uppe i norr?

Amare skrev

Deras största uppgift är att se till att inte nån råkar lägga ett nät innanför 3-meterskurvan
Visst, men dom hittar väldigt många omärkta redskap med otillåten maskstorlek under förbudstiden med sina draggar.  Klart dom fortsätter med det år efter år, vi respekterar ju inte lagen och det ger pengar till statskassan.
Det finns en lag, varför inte följa den oavsett om man tycker den är rätt eller fel,  kammar dom noll några år så försvinner ju deras underlag och anslagen överförs förhoppningsvis till sjöpolisen istället.
http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=59317&cat=1&pageIndex=1


Håller helt med de som förespråkar att polisiära uppgifter ska skötas av polisen men polisen behöver båtar!! 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

tycker fortfarande att programmet är tråkigt

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förra säsongen  från Stockholm var ju roligare då man känner igen sig inte i situationerna dock ;-)) men i miljöerna.

Klassiskt replik från förra omgången You have burned your skin... Klart sköna lirare!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skönt att vi får lite valuta för våra skattepengar.

Någon som håller ordning på buset längs våra kuster, jajjamän.

Mer sådant så kan vi gärna införa båtskatt.

 

License to kill

 

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lösningen \Tongue

 

Låt besättningen ombord på KBV:s båtar bestå av (minst en av varje):

Kustbevakare, Tullare och Polis.

 

Då kan dom alltid snabbt få fram nån som har befogenhet oavsett ärende och samtidigt har man skapat riktigt samarbete mellan myndigheterna \Wink\

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tullaren kan de ju lämna iland, han har ju inga fler befogenheter än KBVaren vad jag kan förstå.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi kan ju ersätta tullaren med en Läkare och volla så var saken klar..

 

Altså Polis, Kbv, och Läkare..

 

!!!MVH REXCO!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

... Ett jä-la bra förslag!!!

 

nån som tänkt på att det inte är de större båtarna som buskör, och kör 'på örat'???

 

..säger lite om ansvarskänsla, kunskap & förstånd... eller har jag fel??

(givetvis finns det dumskallar med stora båtar också, men jag tror %:en dumskallar är mindre)

 

//RC

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kustbevakarna äger!!!!

 

Svin ball å bra program och får en att minnas alla goa stunder i båten å i hamnarna.

 

tycker de gör ett bra jobb med!!

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med, det är ett underhållande program. Förhoppningsvis kan det också bidra till en attitydförändring hos många, det är inte riskfritt att vara full på sjön!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja,ikväll är det dags igen,,kl 20.00 i kanal 5..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fy fn. vad patetiskt

 

Kikade just nu och stod ut 5 minuter

 

Ett par skalliga killar i en ribb skulle hålla rent runt området då Ostindiefararen skull lotsas in till kaj.

Likt några besservissrar stod de och gormade åt nyfikna fritidsbåtägare att ge plats.

 

Men det fanns ju massor med plats!

Måste tydligen visa sig rediga då man skulle komma i TV eller är man sådan alltid?

 

 

Sedan när stackars farkosten äntligen var framme vid kajen konstaterade de att det var slut på uppgiften och tillade käckt

 

Mission Accomplisched

 

(en militär fras vilket betyder att uppdraget är slutfört)

 

Fy sjutton vad tramsigt och detta betalar vi massa skattepengar åt.

 

 

Får säkert massa skit för detta inlägg men det kan jag ta.

Anser fortfarande att sådant här kan vi avstå.

Finns säker massa bra med Kustbevakningen men sanera då sådant här macho skit.

 

mvh Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Å då har du bara sett toppen av ett isberg. Kan på ett sätt förstå folk som retar sig på kustbevakningen och deras metoder att få saker och ting gjort så att säga.. Jag menar hur meningsfullt är d att bränna omkring i Kobror och leka poliser.. D finns bättre och billigare båtar för deras ändamål och varför ska kustbevakningen åka Ferrari på sjön när inte polisen får d låter ju helt vrickat... Ser ingen mening med att braka fram i 50 knop mitt inne i Stockholm för att fånga en liten vattenskoter och bötfälla densamme med ca 2000, då kan man ju undra hur mycket skador svallet från kobran orsakade på övriga båtar som låg vid bryggorna.. Det hela verkar försvaras med att dom hade ju en utryckning och då är alla medel tillåtna hmmm ja ja vissa kan dom säker lura med d men om min båt hade legat vid någon av dom bryggorna och jag hade hittat minsta lilla repa så inte hade jag sett ljust på deras verksamhet hade förmodligen blivigt full av myndighetsförakt och hämdbegär..

 

Kustbevakningen har viktiga arbetsuppgifter och tycker absolut inte att dom ska försvinna, eller tas bort så att säga. Men dom borde nog tänka över sin personalpolitik lite mer, låter ju inte speciellt genomtänkt med att helt fritt välja och vraka bland allsjöns räserbåtar.. Skulle alla statsanstälda ha sånna förmåner så hade samhället gått under.. Och nu senaste tillskottet en hög med vråltrimmade vattenskotrar rustade för krig ser d ut som när man ser dom.. Säkert Svindyra leksaker hurvore d med en snabgående jettbåt istället för kobran tex.. Både billigare och bättre, och som i förra serien att utrusta en vattenskoter för brandbekämpning nödvändigt eller ej låter jag vara osakt men jag skulle vilja se prislappen på dessa helt onödiga leksaker som tankas, lagas och köps in för skattepengar. Nu dröjer d säkert inte länge förens varenda Kbv station har ett gäng fulltrimmade Vattenskotrar att köra skiten ur.. Och ni undrar varför d kommer att krävas  båtskatt i framtiden ja dessa leksaker gör ju inte saken bättre iaf...

 

!!!MVH REXCO!!! Ja vad ska man säga? så börjar jag se på d hela..

 

Senast ändrad av Rexco | 08 november 2007 | 23:02

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

man måste undra om dom har rätt att kliva rakt in hos folk som dom gjorde när dom jagade fyllskallen.kustbevakarna ska bevaka kusten och inget annat.det är polisens jobb att ta fyllskallar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Havets riktiga hjältar är SSRS (Sjöräddningssällskapet). De står för 70% av alla livräddningar i Sverige! Detta helt ideellt! Kustbevakningen vet jag inte riktigt vad de pysslar med.

 

Senast ändrad av batrookie | 08 november 2007 | 22:33

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man kan väl typ säga att just i det fallet med fyllskallen så var han väl både en fara för sig själv och allmenheten.

Skulle han har ramlat i plurret så hade jag som skattebetalare fått betala säkert 50 gånger mer än att dessa två herrar från kustbevakningen överlämnade honom till Polisen.

 

Känns som att det är allt för mycket folk som inte tänker efter innan dom sätter sig i olika situationer.

 

Jag har inte sagt att man skall vara nykterist, men det är skillnad på att vara

full som ett vårdike

 

Och att knäppa en kall, och bara njuta.

 

/Danne

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tycker vi gör samma med denna tråd som hårdingarna på TV i går

 

 

'Mission Accomplisched'

 

 

Ingen idé att skriva mer om det här eländet.

Förstår varför båtskatt rycker allt närmare.

 

Vilket trams.

 

 

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

vad spelar det för någon roll om det är en plast eka som lör för fort då,, regler ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Folks förmåga att reta upp sig på, och gnälla på, petitesser upphör aldrig att förvåna.

Är i och för sig inte ett dugg bättre själv när jag är på det humöret så jag ska väl inte säga något. \Laughing\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man måste ju även fundera över hur f*n folk är funtade, då man uppvisar sådan total avsaknad av respekt för en myndighetsperson som gör sitt jobb för allas vår säkerhets skull?!? Att de totalt nonchalerade KBV:s uppmaningar att stanna är för mig obegripligt!

- Vad är det egentligen för fel på folk? \Yell\

 

Är grymt imponerad att de höll sig så lugna vid omhändertagandet av fylleristen som flydde in i huset..... hade inte kunnat hålla mig så lugn själv - hade nog fått skaka galler för övervåld! Det är lustigt att folk kan komma med motiv som bevara friheten på sjön och dylikt.... klart att KBV ska jaga sjöfyllerister som saknar respekten för allt och alla!!! Det står jag för, det behövs självklart regler även på sjön, likväl som i andra sammanhang.

 

Mvh Jocke

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...