Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Gäst birgitta ericsson

burkugn

Rekommendera Poster

Gäst birgitta ericsson

är det någon som har recept till burkugnen, eller tips på någon bok

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Annika

Boken Båtmat av Anders Billing (Prisma) har flera burkugnsrecept.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej alla burkugnsälskare! Tänkte dela med mig av ett bra grundrecept på bröd till Burkugnen. 2 dl varmt vatten ( Torrjäst kräver varmare än fingerljummet) 1 msk Sirap ½ tsk Salt 1 msk Olja 1 ½ tsk Torrjäst 5 dl Vetemjöl I just detta bröd har jag blandat in solrosfrön men man kan lägga i Russin, Valnöt, riven morot etc… Eller bara pensla med olja och strö över Vallmofrön eller sesamfrön. Givetvis kan man också blanda olika mjölsorter med Vetemjöl i grunden. Jag har burkugnen på den stora brännaren bara ett snäpp från lägsta lågan, i ca 20 min… (Känn efter med tandpetare, om den är torr så är brödet klart) Låt stå i ugnen ca tio min efter det att du stängt av lågan. Smaklig måltid! //Annica :-tackar

post-5094-1394234443,3911_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...