Gäst birgitta ericsson Postad 26 Februari , 2004 är det någon som har recept till burkugnen, eller tips på någon bok Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst Annika Postad 27 April , 2004 Boken Båtmat av Anders Billing (Prisma) har flera burkugnsrecept. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Rubinum 0 Postad 4 Augusti , 2005 Hej alla burkugnsälskare! Tänkte dela med mig av ett bra grundrecept på bröd till Burkugnen. 2 dl varmt vatten ( Torrjäst kräver varmare än fingerljummet) 1 msk Sirap ½ tsk Salt 1 msk Olja 1 ½ tsk Torrjäst 5 dl Vetemjöl I just detta bröd har jag blandat in solrosfrön men man kan lägga i Russin, Valnöt, riven morot etc… Eller bara pensla med olja och strö över Vallmofrön eller sesamfrön. Givetvis kan man också blanda olika mjölsorter med Vetemjöl i grunden. Jag har burkugnen på den stora brännaren bara ett snäpp från lägsta lågan, i ca 20 min… (Känn efter med tandpetare, om den är torr så är brödet klart) Låt stå i ugnen ca tio min efter det att du stängt av lågan. Smaklig måltid! //Annica :-tackar Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser