Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024
westgard

Gubbröra

Rekommendera Poster

Hej jag letar efter ett resept på GUBBRÖRAsmiley-laughing.gif\Är det någon som har reseptet så dela med er,jag blev bjuden på denna goda röra under en av sommarens seglingsturer

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Vill bara påpeka att detta recept som finns på länken är en riktig höjdare, kanongott med den lille och ett glas sval öl.Steve har bra smak!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tackar för reseptet, det ska bli en höydare till båt semestern. ska provlaga redan till helgen,Tack 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ska nog oxå testa det där. Måste det vara gammal fisk i ???

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fisk ??? Trodde det var en hoper gubbar man rörde ihop !!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

 

Jag har sett recept med inkokt makrill i tomatsås eller Böckling och kaviar - men då är det ingen gubbröra. Gubben var väl egentligen skepparn ombord.

 

Jobbade i slutet på 60-talet som hoppilandkalle på Färjan Ägir som gick mellan Gravarne och Smögen. (Idag går den tvärs över Smögen hamnen mellan snusfronten och Magasinet)

 

Den dåvarande skepparen, Albert Hansson, blev alltid mycket förtjust när nån Smögare kom med en bit Kydd till honom. De var det bästa han han visste. Jag föredrar nog Gubbröra

ha´ t sô pen´ t

 

Tommy

post-945-1394234927,4793_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är salt torskrom. Mycket salt. Likt spekemakrill

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej! som jag tolkar originalreceptet utan att opponera mig mot ovanstående recept så är det enligt förljande:

 

Ägg

Dill

Ansjovis

lök

Gräddfil

Och inget annat.

 

4 kokta ägg (skurna /hackade i bitar)

1 burk ansjovis (finskuren)

En finhackad gul lök

Rikligt med hackad dill

1 paket gräddfil

 

/ jens

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Själv längtar jag efter torskrom....finns inte längre på burk....Varför?Kan väl vara att vi måste vara rädda om torsken Eller?....ett problem jag har är att jag alltid får hicka.....när jag äter torskrom....Varför?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja just det !! Varför finns det inte torskrom längre som är så satans gott ??? Hickan kanske beror på fylledrickat du häller i dig till romen !!  haha !!! 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där lät som godis om man utesluter ansjovisen, den kan ju bytas ut mot torskrom... Ska testa det om jag hittar torskrom nån gång...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

I orginalreceptet kan väl knappast ingå gräddfil. Dock inget fel med nya inovationer.

 

tommy

 

Senast ändrad av toaen | 17 februari 2007 | 22:24

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I orginalreceptet kan väl knappast ingå gräddfil. Dock inget fel med nya ibnovationer.

 

tommy 

 

Varför inte??

 

Gräddfil har funnits länge.

 

 /jens

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Själv gör jag gubbröra på annat vis eftersom jag inte gillar ansjovis. Det blir gott och passar utmärkt som fyllning i baguetter eller smörgåstårtor:

 

Tonfisk

En massa hårdkokta hackade ägg

Hackad rödlök

Klippt dill

Majonäs

Creme Fraiche

 

Inga mått, man blandar efter tycke och smak. Godast blir det ifall röran får stå några timmar. Ingen äkta gubbröra kanske, men lika gott ändå!

 

Senast ändrad av Tigern | 20 februari 2007 | 23:21

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag ska prov laga Tigerns resept ochså det Låter kanon gått,Det blir mycke gubbröra till sommaren

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Den får vi prova, lät gott..fast gubbröra är det knappast, hamnar som Tigerröra i mina recept.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I mina recept hamnar det under bukutfyllnad... Inte att förakta det heller.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag brukar utesluta ansjovisen och dynga i en massa stenbitsrom istället.

Skitgott :)

 

Det är svårt att få mat att smaka annat än gott när dill är inblandat.

Höjdarkrydda,

 

Senast ändrad av Uffe70 | 15 mars 2007 | 11:10

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Torskrom på burk finns på Netto Magnus Ladulåsgatan på Södermalm.  In till stan och handla nu Sanna.

 

Senast ändrad av Terrafobica | 15 mars 2007 | 11:38

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul inlägg..Mitt recept är:

 

Kokt kall potatis tärnad

Matjesil

Lök

Gräddfil

Lite majonäs

Gräslök.

Iskall pilsner till

Låt gärna stå ettpar timmar. Lätt att ta med som enkel lunch på havet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ang Kydd

 

Kydd är långarom som lades i saltlag under långafisket förr. När man kom hem lades rommen helst på en sten med en annan sten ovanpå ( för at pressas ihop ) samtidigt som den torkades. Resultatet blir en sammanpressad nästan lite kompakt seg romsäck. Denna skäres i tunna skivor ca 3-4 mm tjocka och ätes med kalla potatis och en klick smör. En kall öl och en liten klar förhöjer njutningen. 

 

Det finns två förhållningssätt till kydd antingen älskar man den ( och vi är tyvärr ett utdöende släkte ) eller så avskyr man den. 

 

Nu tillverkas kopior med olika bra resultat av bland annat torskrom.

 

Lasses fisk i Skärhamn (som är en alldeles utmärkt fiskaffär, även om västkustens bästa fiskbil finns vid ICA Bojen på Klädesholmen) lär ha sålt kydd i våras. Den bit jag fick lär vara därifrån. Den var alldeles utmärkt.  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har jobbat som kock på gyldene freden i många år och där hade vi till 4p

 

4st hårdkokta ägg (hackade)

1,5 msk hackad anjovis

½  msk kalles kaviar

2 msk hackad gräslök

½ msk hackad dill

salt och peppar

 

Lägg upp på kavring.

Toppa med rå ägg gula

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...