Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024
Peter_K

Istället för \'burkugn\'?

Rekommendera Poster

För ett par år sedan - innan burkugnen började tillverkas igen och dylika var en bristvara - råkade jag nämna för min sambos mor att jag var på jakt efter en sådan. Hon är en sådan person som har det mest konstiga saker hemma, så naturligtvis hade hon en lösning! Jag fick den här fina saken av henne som hon hade stående i källaren, en ugn som salufördes av Nilsjohan (tror jag...?) i slutet av 50-talet eller början av 60-talet, som har en termometer i locket med grov skala och som borde funka precis som en burkugn gissar jag.

 

Har någon sett en sådan här förut, eller t o m kanske använt en? Något att ha? Tyvärr har det inte blivit av att jag testat den än så alla förslag är välkomna!

post-832-1394234888,2034_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur ser det ut inuti, svårt att se på kartongen..

Använder man en vanlig form och ställer på gallret inuti, eller...

Funkar säkert bra, kan ju inte vara sämre?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den ser spännande ut,oj,skulle inte kunna berga mig utan att prova.Kan nog vara burkugnens Rolls.Berätta hur det går....Grips av habegär och avund.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Wille

Peter, testa med något enkelt typ potatisgratäng eller liknande innan du går på de svåra grejerna, sufflè kan vara ett mandomsprov i köket.8.gif\ När man väl har provat så kan den vara svår att vara utan på skärgårdens seglatser.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bottenplattan är av lite tyngre gods med hål för värmegenomströmning. Det finns ingen medföljande form lika en burkugn, utan man får ställa in en form själv. Det är alla delar jag har - och en liten manual som följde med.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Njae, man ställer den på gasolspisens platta, men det borde funka med en Origo-spis också?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag ska kolla om det finns burkugn på mässan, tror det är kanon...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Wille

Burkugnen finns hos Watski till mässpris, 370:- kr.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu. Nu har jag köpt en... Väntar bara på säsong så vi kan prova oxå...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

är i behov av en pizzaugn, nån som har ngn till salu? Är dom omkopplingsbara till 12 volt? 

 

Bra recept på pizza vill jag ha oxå...inga tråkiga nu som typ vesuvio ( tomat-ost-skinka)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Min favoritpizza är en med skinka, tomat, ost, svarta oliver & fetaost.

Mmmmmm, fetaost på pizza, aghhhhhh...

post-832-1394234926,0957_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Steve - det var längesedan :-)

 

Pizzaugn - ingen konst att fixa en sådan.

 

Tegel, murbruk och lite jäklar anamma så har du snart en sådan i pentryt. Du bjuder väl på en Quattro med extra ost om jag kommer förbi?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja för fasen...!!2.gif\ Ska öppna steves bodega i Selcon...meny blir ngt i stil med:

8cl hembränt samt tillbehör ( pizza valfri ingår)

8 cl hembränt med svag arom av finkel ( pizza valfri ingår )

12 cl hembränt 96 % ( steve väljer pizza åt dig )

 

Kärringmenyn

 

2 cl hembränt med arom från färgbutiken ( pizzaslice ingår)

 

I slutet av månaden menyn

 

12 cl hembränt 75 % ( sallad ingår )

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Till en sån stor pizza har jag på menyn 85 cl hembränt 69 % med arom av citron för att dölja vitlökslukten från pizzan, tyvärr är det bara hemkörning på sjön.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där låter ju som en helt vanlig skolmåltid i mellanstadiet !!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här tar det inte femton minuter en kvart. Man ska tydligen gå o svänga en stund så är det klart sen...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu kan jag inte alla arter på fåglar, duva vet jag vad det är.. Men fattarduva ?? Ingen aning....

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jahaa ! Här kallar vi dom för 08:or....

 

Så var det ju det där med mat oxå !!!  Korv...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jaså? Jag såg inga när jag var på Östermalm förra veckan?2.gif\

 

 

glömde...mos

 

Senast ändrad av Stevemedselcon | 15 februari 2007 | 14:15

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...