Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Gäst Ullis

Ullis underbara Gulash-gryta

Rekommendera Poster

Gäst Ullis

Passar egentligen bäst på hösten/vintern, eller att göra en sommarkväll när man ändå spelar spel eller myser med familjen...


Tillagningstid – gärna 2 timmar



 

Grytbitar av nötkött (finns i köttdisken)

Potatis, Morötter, Paprika, Gul lök

Buljongtärningar, Sojasås, Passerade tomater

Rött vin (helst fylligt)

Peppar, Paprikapulver

Matlagnings-yoghurt

Ev bröd


 

Köttet

Lägg köttet i en gryta och slå över vatten så det täcker. Sätt på plattan.

(Bryn inte köttet innan utan låt det koka så det blir mört)

Dela en lök i stora bitar och lägg i vattnet tillsammans med köttet.

Häll på lite sojasås, 2 buljongtärningar, peppar och paprikapulver.

Låt detta koka upp och sedan långsamt puttra på spisen minst 1 timme, gärna längre.

Lägg gärna ner lite morötter i grytan som får koka med och smaksätta köttet.


 

Skala och skiva potatis, morötter, paprika och lök, Man tar så mycket man själv vill av allt, det ska ju bli en gryta, inte en soppa.


 

Såsen

Efter en stund häller du i en förpackning passerade tomater.

Innan jag sedan lägger ner grönsaker o rotfrukter så ser jag till att få smak på såsen, för det blir jobbigt att röra i grytan när dessa är i.


 

Smaka av såsen

Nu behövs det antagligen fler buljongtärningar, massor av paprikapulver, mer soja, många varv på pepparkvarnen och några dl rött vin. Kanske ytterligare 1 förpackning passerade tomater. Ta inget salt för sojan och buljong sältar.


 

När 30-40 minuter återstår lägger du ner resten av morötterna och löken för det tar tid för dem att bli mjuka.


 

När 10-15 minuter återstår åker potatis och paprika i.


 

Servera med matlagningsyoghurt och eventuellt bröd.


Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

tack för midags tipset.men jag byter ut nöt kötttet till älgkött fridenz rillezzzzzzzzzzzzzz

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...