Gäst Ullis Postad 9 Januari , 2007 Passar egentligen bäst på hösten/vintern, eller att göra en sommarkväll när man ändå spelar spel eller myser med familjen... Tillagningstid – gärna 2 timmar Grytbitar av nötkött (finns i köttdisken) Potatis, Morötter, Paprika, Gul lök Buljongtärningar, Sojasås, Passerade tomater Rött vin (helst fylligt) Peppar, Paprikapulver Matlagnings-yoghurt Ev bröd Köttet Lägg köttet i en gryta och slå över vatten så det täcker. Sätt på plattan. (Bryn inte köttet innan utan låt det koka så det blir mört) Dela en lök i stora bitar och lägg i vattnet tillsammans med köttet. Häll på lite sojasås, 2 buljongtärningar, peppar och paprikapulver. Låt detta koka upp och sedan långsamt puttra på spisen minst 1 timme, gärna längre. Lägg gärna ner lite morötter i grytan som får koka med och smaksätta köttet. Skala och skiva potatis, morötter, paprika och lök, Man tar så mycket man själv vill av allt, det ska ju bli en gryta, inte en soppa. Såsen Efter en stund häller du i en förpackning passerade tomater. Innan jag sedan lägger ner grönsaker o rotfrukter så ser jag till att få smak på såsen, för det blir jobbigt att röra i grytan när dessa är i. Smaka av såsen Nu behövs det antagligen fler buljongtärningar, massor av paprikapulver, mer soja, många varv på pepparkvarnen och några dl rött vin. Kanske ytterligare 1 förpackning passerade tomater. Ta inget salt för sojan och buljong sältar. När 30-40 minuter återstår lägger du ner resten av morötterna och löken för det tar tid för dem att bli mjuka. När 10-15 minuter återstår åker potatis och paprika i. Servera med matlagningsyoghurt och eventuellt bröd. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
rillez 0 Postad 9 Januari , 2007 tack för midags tipset.men jag byter ut nöt kötttet till älgkött fridenz rillezzzzzzzzzzzzzz Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser