Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024
Hans-Uno

Båtköp

Rekommendera Poster

 

Avser att köpa en bra begagnad segelbåt 34 - 38 fot och vill ha panelens synpunkter på Malö 106/116/38, Najad m fl. Bör kosta max 1 mkr.

 

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hei,hva med skikkelig seilglede ??

Maxi 1050 ,Bavaria 36 m/dyp blykjøl,Bavaria 38 m/dyp blykjøl,Dehler 34,

X-yachts fra 33-35 fot?? osv osv.

Til den prisen har du mange seilbåter ,hvorfor ikke velge en med skikkelig seilopplevelser??

mvh

Slaraffen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

I och för sig men en besiktningsman jag talade med rekommenderade hellre en bra begagnad Orustbåt än t ex Bavaria. Kölinfästningar mm ansågs för klena för att klara av en grundkänning.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hei igjen,jeg må faktisk tillate meg å spørre om denne besiktningmannen er kvalifisert og uppdaterad?

Eller tror han at alle vi som kjøper Bavaria er likegyldige personer som ikke gjør våre nødvendige undersøkelser vedr.kjølinnfestninger,vantinnfestninger,skrog tykkelse etc??

Vi er også faktisk ute etter kvalitet,og det får vi minsann,bortsett fra noe bagatellmessig dårligere finish her og der.

jeg er helt overbevist om at det er en hel del mennesker som bevisst snakker skit om Bavaria av olika grunner.Man hører stadig om  noen som har hørt noe fra noen,men aldrig helt 100% konkrete ting som er unormale? Bavaria selger jo snart flere seilbåter alene enn samtlige konkurenter tilsammen!!?(Jeg husker godt hvordan konkurentene snakket skit om Maxi iglansperioden,men jeg har selv hatt 2 stk,og topp kvalitet)

Og minnsann er Bavaria en real trussel i marknaden?

Våren 2005 var jeg vitne til en Halberg Rassy av nyere dato som ble bogsert inn til et verft i Strömstad av sjøreddningen,og hadde det ikke vært for kraftige pumper,så hadde den gått til bunns.Den hadde gått på grunn i 5-6 knop,og hadde omfattende skador ,kjølen hadde stor glippe forran,og var trykket skikkelig opp i skroget bak,og vannet fosset inn!!

Det skjer faktisk med orustkvalitet også.

Jeg har hatt Maxi i ca.20 år,2 stk fra de var nye,og var kjempefornøyd med kvaliteten,men 2005 kjøpte jeg en Bavaria 38 med dyp blykjøl.

Hva fikk jeg  for 1.100.000.- NOK ,jo en glimrende seilbåt,som seiler skikkelig i hele vindregistret,en flott bobåt,med alt topp utstyr som rigg fra Seldèn,Lewmar vinsjer-luker-deksutstyr,Elvström seil ,aramid/kevlarforsterket frontparti osv osv.

Jeg har boret gjennom skroget  for div montering,og skrogtykkelsen ligger ikke tilbake for noen,heller tvert om.

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg vedr.Bavariakvalitet,hadde jeg i utgangspunktet lyst på en Maxi 1300. Pris NOK:2.700.000.- med samme utstyr som min Bavaria38,og Maxi 1300 er helt lik Bavaria 38 innvendig,faktisk trangere.

Prisdiff 1.600.000.- ??? Totalt vannvittig.

Jo,trusselen mot Skandinaviske seilbåtprodusenter er stor!

mvh

Slaraffen,tidligere fornøyd Maxieier,nå fornøyd Bavariaeier.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sweden Yachts! där får du en snabb seglare, hög kvalite och mycket fin inredning och även snygg att se på! mm! mvh! Martin

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


IMHO beror allt på vad man ska ha båten till och vilken känsla man vill uppnå. Båtar är ju minst lika mycket uttryck för personlighet som bilar. Bavaria etc är säkert jättebra till semesterbruk. Plastiga och intetsägande förvisso men otroligt mycket båt för pengarna. Moderna Orustbyggen är skitdyra och säkert byggda mycket mer på marginalen än de 80-talare du räknar upp. Kombinerar det sämsta av två världar om du frågar mig (eller är jag bara avundsjuk på dem som har råd?).


En 25 år gammal HR, NAjad, Malö etc kan ha ett teakdäck som säkert lämnar en del i övrigt att önska, en motor som kan vara dags att renovera eller byta och en massa teknik som säkert sjunger på sista versen = flera 100 tusen. Men vilka båtar! Bastanta, välbyggda tuffa. Riktiga båtar. Kvalititetsmässigt så är det säkert inga större skillnader men teakdäck och balsa är ingen höjdare men det vet jag inte om några Orustvarv använt, inte HR i alla fall.
Om man vill ha en bra seglare som ändå har det där rätta tuffa Oruststuket så verkar Forgus 36 inte vara någon dum båt. Kan man kanske få för en mille(?) HR352, Najad 343 etc är ju inga vinthundar direkt men har man bråttom ska man åka bil!
Själv suktar jag efter en HR38.
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...