Gäst Jonas Postad 10 September , 2005 Finns det någon som har någon manual till Origo 3000. Fick med ett sådant kök vid ett båtköp men vet ej hur det funkar Hur får man fyr på't? ska man tända uppifrån? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst Roger Postad 10 September , 2005 lyft upp den övre delen, ta ur behållaren och håll den i 45° vinkel samt fyll på sprit tills det syns vid den nedre kanten. Ställ därefter ner behållaren i sitt läge och stäng köket ( obs! gummiplattan skall vara bottagen när köket skall användas.) Vrid därefter på vredet till fullt och tänd på uppifrån. Det kan vara svårt aa se lågan så var försiktig, ett annat tips är att skaffa en tändare med böjbar pip (kanongrej). Lycka till med ditt kök. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
SteinarP 0 Postad 11 September , 2005 Kolla här: http://www.origo-sweden.com/products/3000.asp Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
hustran 0 Postad 11 September , 2005 Att sköta ett Origokök är busenkelt,men fyll det gärna med en tratt,för annars dräller man.Att ta bort gummiplattan är naturligtvis urviktigt(maken höll på att bränna ned hela boden)med normalt IQ,händer inte sånt.Jag hörde att man bör blanda ngt.vatten i rödspriten för att slippa så svarta kastruller.Jag gillar det,lycka till. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
GostaU 0 Postad 11 September , 2005 Hej!! Bara några tips till. Jag rekommenderar att du använder Tenol eller Origonol istället för vanlig T-Röd, något dyrare men brinner renare, sotar mindre o luktar mindre. En lång tändare, typ braständare eller liknanade är bra att tända med. När du ska öppna köket för att fylla på spriten måste båda vreden stå i stängt läge. MVH, G. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser