Jump to content
Sunday 26 May 2024
mikaojje

Engbo Maxi, "autostop" ur funktion

Recommended Posts

Hej

 

Då var de dags att bråka med ankarspelet igen. Ett äldre Engbo Maxi 40.

Verkar som att den induktiva givaren har gett med sig. Gör här ett försök att få det bekräftat. 

 

När mässingstråden passerar givaren blinkar den till som den skall. Men ankarspelet reagerar inte och fortsätter dra hem snabbt.

Tror ni felet ligger i givaren ändå (även om den reagerar på mässningstråden genom ljusindikation).

Eller sitter felet högre upp med tanke på att givaren blinkar till som den ska. 

 

I övrigt fungerar det som de skall med snabb resp långsam hemtagning. 

 

Någon som vet vad jag pratar om? 

 

MVH Joakim

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tror jag förstår men den som verkligen kan svara på dina frågor är en kille som heter Christian Gilander som jobbar på Marinbutiken i Åkersberga utanför Stockholm. Det han inte kan om Engbo finns nog inte!

https://marinbutiken.com/kontakt/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ett liknande (eller rättare sagt senare efterföljare) men har pillat lite med de gamla Engbo. Dock aldrig råkat på exakt det felet du nämner.

 

Jag tycker det låter tveksamt om det verkligen är givaren. Den kan ju bara detektera eller inte detektera, men detekterar gör den ju. Så felet lär nog ligga "högre" upp" som du skriver.

 

Sällar mig till @ChristerN:s råd - du behöver nog expertbollplank här.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 timmar sedan skrev IngemarE:

Sällar mig till @ChristerN:s råd - du behöver nog expertbollplank här.

Och jag kan tillägga att Christian, som jag nämnde ovan, har varit väldigt tillmötesgående med (gratis) råd och tips de gånger jag har behövt hjälp. Har mycket svårt att tro att han kommer försöka blåsa dig. Slå en signal till honom!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har pratat med Christian, riktigt duktig. 

Har mätt upp givaren (som styr via minus) och den "jordar" konstant vilket den inte ska göra.

Ny givare och ett dagsverk så ska det nog fungera igen! 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 timmar sedan skrev mikaojje:

Har pratat med Christian, riktigt duktig. 

Har mätt upp givaren (som styr via minus) och den "jordar" konstant vilket den inte ska göra.

Ny givare och ett dagsverk så ska det nog fungera igen! 

Vad var det jag sa (skrev)?

Jag gillar verkligen när det finns folk som verkligen kan och inte bara snackar.

Lycka till!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sensor bytt och det lirar nu som det skall 👍

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...