Jump to content
Thursday 08 December 2022
W25

Bensinslang läcker vid tryck

Recommended Posts

Upptäckte att bensinslangen till kompisens båt läcker vid sina infästningar när man pumpar hårt med pumpblåsan (vi pumpade inte så hårt att motorn flödades, men det blev några tag extra när vi försökte få igång en motor som trilskades. Kanske 10-20 pumpningar totalt). Vanlig standardslang till röd standard 20 liters tank i plast. Det läcker både vid ena slangens infästning mot pumpblåsan och vid slangens infästning till bensintanken. Dock mycket lite. Min tanke är att detta är livsfarligt och måste bytas omgående men eftersom jag själv bara har dieselmotorer måste jag kolla med er bensinmänniskor först om detta är normalt och kommer uppstå även med en ny slang? 
 

Idag ska jag dit och skruva åt slangklämmorna, men finns det några vanliga fel på bensinslangar och några bra knep för att laga dem så att det håller? Eller är det bara att byta helt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nej det är inte normalt, men sannolikt ganska vanligt.

En del (alla?) slangar deformeras under slangklämmorna, ju mer man klämmer åt desto mer blir slangen deformerad och så börjar det läcka.

Så köp ny slang av god kvalitet, jag brukar rekommendera Semperit, men får inte alltid medhåll.

Sedan skadar det aldrig att ha dubbla slangklämmmor, motmonterade, om man nu får plats med det. Slangklämmorna skall ju sedan dras lagom hårt… vad nu lagom är i detta sammanhang….

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...