Gå till innehåll
lördag 20 april 2024
Jan--

Suzuki 6 hk 4-t från 2014 stannar vi gaspådrag

Rekommendera Poster

Har en Suzuki 6 hk 4-t från 2014 som inte går ordentligt. Startar lätt och går på tomgång men när man ska gasa på så stryps den. Om man lirkar med gasen försiktigt fram och tillbaka några gånger så lyckas man få den att varva upp men den går inte rent och vill inte varva ut ordentligt.
Har haft av förgasare och blåst rent men både förgasare och bränslefilter ser ut som nya invändigt.
Bränslepumpen trycker fram bensin ordentligt. Det är inbyggd tank som är helt ren och jag har inte glömt luftskruven. Nytt tändstift monterat och kylningen fungerar.
Testade med ett gammalt knep att spreja lite startgas utvändigt vid förgasaren när motorn går på tomgång och när jag spejar vid gasspjällets axel så ökar varvet, kan ett luftläckage runt axeln påverka så mycket? Motorn har gått ca 10 timmar/år.
Tycker allt tyder på bränslebrist men hur komma tillrätta med detta? Fått tips om att det ska finnas en dold blandningsskruv men kan inte hitta någon.
Ultraljudstvätt är kanske lösningen men måste då inhandla en sådan. Kanske värt att testa spraya på förgasarrengöring eller bada den sta-bil.

IMG_0514.JPG

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det en bensinare? Testa att köra 5-10liter akrylatbensin, renar systemet bra på ställen man inte kunde ana var smutsigt. Efter det kan du köra samma soppa igen.

 

är det en aluminiumbåt? Vi har ibland fått samma typ av problem när någon kabel blivit skavd och båten blir fel ”jordad”

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...