Jump to content
Thursday 20 June 2024
Knibbem

Mercury dör vid belastning

Recommended Posts

Skrivit tidigare men utan svar. Provar en sista gång. 

 

Gäller en 1992 Mercury 60hp

 

 

Båten går fint på tomgång men så fort man börjar belasta både i neutral samt med växel i låter den illa. 

 

Vad jag bytt hittils. 

 

Stift.

Impeller.

VäxelhusOlja.

Rengjort förgasare med ultraljudstvätt .

Nytt filter 

Ny bensin 98oktan

 

Har väl bara pumpen kvar antar jag?

 

Har bra komp samt gnista, har provat rycka en tändkabel åt gången med motorn igång på land och den tänder på samtliga 3 då den dör av så fort jag ryckt 1. 

 

 

 

PXL_20220710_184226516_MP.jpg

Edited by Knibbem

Share this post


Link to post
Share on other sites

länge sen man hade snurra, pump? ser oljigt ut provkör med separat tank med oljeblandat, och automatblandning urkopplad. är det rätt stift se efter (noga) om det ska vara längre gäng

var rädd om impellern du har väl vatten till den vid prov ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 timme sedan skrev bemek:

länge sen man hade snurra, pump? ser oljigt ut provkör med separat tank med oljeblandat, och automatblandning urkopplad. är det rätt stift se efter (noga) om det ska vara längre gäng

var rädd om impellern du har väl vatten till den vid prov ? 

Ja de kanske man skulle ta och prova. Ska lämna in den imorgon får se ifall dom får ordning på den, Jo jag kör med vatten👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...