Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Tobbok

Hål i hytten

Rekommendera Poster

Och ett mindre stuvfack, vilket oftast är välkommet. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad jag förstår gäller det en enskrovsbåt och ingen katt-a-maran, då kan det ju bli litet knivigare.

 

Iallfall, inspektionsluckan med bakomvarande förvaringsfack kan ju vara bra, om den nu inte hamnar på ett konstigt ställe.


När det är skador som husdjur orsakat brukar ansvarsförsäkringen (=drulleförsäkringen) som vanligtvis ingår i hemförsäkringen, täcka sådana skador. Hur det förefaller sig i detta fallet kan jag inte ens gissa, trådskaparen får kontakta sitt försäkringsbolag och höra vad dom anser.

Djurförsäkringen, om nu sådan finns, ersätter kostnader för veterinärvård etc som uppkommit på katten, om den nu skadat sig under tiden den satt instängd eller vid räddningen.

 

Sedan kan man ju undra var hålet sågades upp, om det på något vis påverkar båtens sjövärdighet, framtida risk för vatteninträngning, eller en försvagning i en bärande struktur?

 

Båtägaren skall kontaktas, denne får bestämma hur och var båten skall repareras, trådskaparen får stå för kostnaderna, om nu inte försäkringsbolaget gör det.

 

Det är dessutom ont om tid, jag kan gott tänka mig att alla reparationsvarv har fullt upp nu, så det kan ju tänkas att båtägaren även ställer ett ekonomiskt krav på att hen inte kan utnyttja båten denna säsongen.

 

Sedan kan man ju fråga sig vad det var som fick katten att krypa in i båten, borde inte båtägaren sett till att detta inte kunde ske? Jag vet att det finns regler hur man hindrar djur från att ta sig in i exempelvis krypgrunder, uthus och hur man skyddar pooler från att djur eller barn drunknar i dessa.

Men hur det förefaller sig med uppställda båtar har jag ingen aning om.

 

Om det vore min båt som blivit uppsågad så här hade jag ansett det som en katt-a-strof, ett egenmäktigt förfarande, utan att sett båten, ingångshålet, katten eller båtens uppställningsplats kan jag ändå tycka att det borde gått att få ut katten levande på något annat sätt.

 

🐈

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...