Jump to content
Friday 19 August 2022
sigge_1

Problem med Wallas 85DU

Recommended Posts

Hej, det sitter en Wallas 85DU spis i min nya båt (för mig ny) . När jag försöker starta spisen hör jag att något startar igång, en orange "plupp" i framkant av spishällen lyser och på styrpanelen lyser den gula dioden (vilket den skall) men den röda blinkar. 

Ingen värme kommer från spisen och efter en stund slocknar bägge dioderna. Kort filmsnutt bifogas.

 

När jag kollar manualen hittar jag inga felkoder som jag tycker stämmer med detta. (bifogas). Möjligen överhettning men det verkar ju smått osannolikt eftersom den inte är varm. 

 

Det spelar ingen roll om båten är igång och laddar fullt eller inte, resultatet är samma. Dieselt tas direkt från tanken som är full. 

 

Tacksam för tips och ideér. 

felkoder w.JPG

wallas85DU.MOV

Edited by sigge_1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Är båten ny-ny eller bara ny för dig? Om du köpt begagnat och pumpen till spisen tickar på när du försöker starta, så skulle jag byta det lilla specialfiltret som sitter på bränsleledningen från tanken till spisen. Vårt filter såg efter många år fortfarande rent ut, men funktionen  på grejerna var dålig. Efter byte till ett nytt filter funkade dieselvärmare - och spis från Wallas åter felfritt. Jag kan dock varna för att de är duktiga på att ta betalt för det lilla originalfiltret.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...