Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
Setter

Is inne i båten!

Rekommendera Poster

Hej

 

Jag är spekulant på en Nordstar 24,  -06. Nu har det olyckliga inträffat att man hade fått in stora mängder vatten (höstregn) via sidodörrarna under hösten och det vattnet märkte inte båtupptagningsföretaget när man ställde undan båten för vintern. Det resulterade i att massor med vatten frös till is och var så från oktober till april. Naturligtvis som vatten en del av tiden. En del uppenbara skador ser man ju, exempelvis skadat trä, men vad kan man riskera för andra skador? Om allting återställs till ursprungsskick kan man ju ändå anta att värdet är lägre på denna båt än en utan "vattenskada", allt annat lika. Båten är av enkellaminat enligt uppgift, så det borde väl inte finnas "sandwich-problematik" med denna, eller...? Motorn är startad och går, vattnet nådde aldrig så högt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om vattnet har kunnat expandera när det fryste så bör det inte bli några problem, men om det finns utrymmen som omgärdas av skott så kan isen spränga åt sidorna om den inte kan expandera fritt. Se efter sprickbildningar runt skott vid stuvutrymmen eller runt ekolodsgivare där kablar sitter, de kan skadas av isen. Likaså skrovgenomföringar med kranar kan ta stryk av isens krafter.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du inte är väldigt båtkunnig eller får generösa garantier på båten så är det nog värt pengarna på att anlita en besiktnigsmann. Det är antagligen en ganska dyr båt trots is/vattenskador.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...