Jump to content
Saturday 28 January 2023
Sign in to follow this  
Setter

Is inne i båten!

Recommended Posts

Hej

 

Jag är spekulant på en Nordstar 24,  -06. Nu har det olyckliga inträffat att man hade fått in stora mängder vatten (höstregn) via sidodörrarna under hösten och det vattnet märkte inte båtupptagningsföretaget när man ställde undan båten för vintern. Det resulterade i att massor med vatten frös till is och var så från oktober till april. Naturligtvis som vatten en del av tiden. En del uppenbara skador ser man ju, exempelvis skadat trä, men vad kan man riskera för andra skador? Om allting återställs till ursprungsskick kan man ju ändå anta att värdet är lägre på denna båt än en utan "vattenskada", allt annat lika. Båten är av enkellaminat enligt uppgift, så det borde väl inte finnas "sandwich-problematik" med denna, eller...? Motorn är startad och går, vattnet nådde aldrig så högt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om vattnet har kunnat expandera när det fryste så bör det inte bli några problem, men om det finns utrymmen som omgärdas av skott så kan isen spränga åt sidorna om den inte kan expandera fritt. Se efter sprickbildningar runt skott vid stuvutrymmen eller runt ekolodsgivare där kablar sitter, de kan skadas av isen. Likaså skrovgenomföringar med kranar kan ta stryk av isens krafter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om du inte är väldigt båtkunnig eller får generösa garantier på båten så är det nog värt pengarna på att anlita en besiktnigsmann. Det är antagligen en ganska dyr båt trots is/vattenskador.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...