Jump to content
Tuesday 18 May 2021

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 16 results

  1. Hej, Köpte en Yamaha 85hp från 1991 2T. Motorn startar och går men den nedersta cylindern går inte alls. Alla cylindrar har gnista & alla cylindrar får bensin, men endå så antänder inte nedersta cylindern. Alla cylindrar får gnista - Mätt tändhattar - Provat gnista med gnisttästare, alla cyl får likadan gnista - Provat att dra av tändhattar medans den går på tomgång. Drar jag Cyl1 eller cyl 2 så dör motorn, men drar jag den nedersta så händer inget. - Bytt nedersta tändspolen - Bytt plats på översta & understa tändspolen via CDI boxen, samma problem kvarstår. Dvs att den undre cylindern ej tänder. - Nedersta tändstiftet är alltid blött. - Nya tändstift provade Alla cylindrar får bensin - Rengjort alla 3 förgasare - Bytt plats på övre & nedre förgasare, samma resultat. - Provat med startgas på den nedersta cylindern, får ingen respons. - Chokat 1 förgasare i taget medans motorn har varit igång, även här så händer ingenting när jag chokar nedersta förgasen. Men den dör när jag chokar förgasare 1 eller 2. Komp-Test Cyl1: 6,9 Cyl2: 6,9 Cyl3: 6,6 Kan det vara så att nedersta cylindern får för mycket bensin, och darför inte antänder? Har ni någon aning om vad det kan vara? all hjälp mottages.
  2. Tja! Har en johnson 70hk ifrån 1977 som dör om tomgången hamnar under 2000 - 2500 varv. Köpte den defekt i början av sommaren visade sig att blocket var sprucket. Så jag har flyttat över allt till det nya blocket samt. Renoverat förgasarna Ny bränslepump Nya bränsleslangar Alla packningar nya Ny blåsa samt slang från tank Nya tändstift Är första gången jag skruvar med en större båtmotor och undrar väl helt enkelt om någon här inne har tips eller idéer för att felsöka vidare vad som orsakar tomgångsproblemet, kan det vara så enkelt som att något blivit felkopplat? Jag har i alla fall slut på idéer själv. Mvh Oscar
  3. Har dubbla Suzuki -150hk-2015 med Opitmus 360 och joystick. I helgen så stoppade ena motorna direkt efter uppstart. Inga felkoder eller fellarm på Motorinstrumentet eller på 360 displayen. Dock så ljuder tre tjut när den stängt av sig. Detta kommer från förarplatsen någonstans. Har gjort rent kylvattenintaget kollat de flesta kontakter i motorn. Norsk reset mm. Inget hjälper. Batterierna är nya från förra året. Har någon av er Varit med om detta tidigare? Vi fick puttra hem i 6knop med den andra motorn...
  4. Hej, Har en Suzuki DT65 1992 eltilt som inte går fullt ut. Första 2 dagarna så gick den galant, sedan så "dog" den och nu känns det som att den enbart går på 2/3 cylindrar. Kollade tändspolarna och kunde konstatera att den nedersta tändspolen hade gått sönder, så den är utbytt. Trotts byte av defekt tändspole så går den inte som den ska. Jag plockade ut tändstiften efter att ha åkt en runda, och det nedersta tändstiftet är sprillans nytt. Dvs inga tecken på att det har varit i funktion, ingen smuts, ingen olja eller något liknande. Misstänker att det är något med bensinförsörjningen till just den cylinern, låter det rimligt? har ni några tips på vad det kan vara? Har ni några tips på någon felsökningsrutin ? - Har någon elschemat till dessa? - Har någon reservdelsschema till dessa? - Har någon handboken till dessa? (OBS bild är tagen från google) /Mvh
  5. Här är en berättelse om hur Watski hanterade mitt garantiärende, kan vara av intresse. För mig blev det ALDRIG MER WATSKI !!! Och en stor eloge till Dogger i Norrtälje. Det började i december 2011 där jag såg att Dogger, då en Watskiåterförsäljare, sålde hydraul styrning för det då facila priset på 3999 kronor. Styrningen såldes med 5 års garanti, det stod på kartongen som avbildades på Watskis hemsida, i bifogade instruktionen som också låg på hemsidan samt det stod på Hydrodrives hemsida (bild på kartongen i nästa inlägg). Allt var fint fram till hösten 2014, då det började komma smutsfläckar på styrpulpeten under rattnavet, som jag tyvärr inte förstod vart de kom ifrån. Efter 1a vårturen var smutsfläcken där igen, större och fetare än förr (bild i nästa inlägg). På andra turen upptäckte det otrevliga, det kom en stor droppe olja från hydraul pumpen, styrningen läckte. Använd bara mellan 60 och 80 timmar. Jag hade ju 5 års garanti och hamnade hos Watski. Deras första begäran var att jag skulle skicka ett foto på kartongen. Mao så har Watski ingen koll på garantivillkoren på det de säljer, hos t.ex. Biltema (som säljer många varor med 5 och 10 års garanti) så räcker det att man visar kvitto, men icke hos Watski. I stället för en ny styrpump kom nästa överraskning, Watski kontaktade (alla kontakter i denna story sker via e-mail) Luigi Gobbo (ägaren) på Hydrodrive. Inga problem, enligt Gobbo, han behövde bara serienummer och senare även den trasiga pumpen. När Gobbo fått serienumret vände han tvärt, denna styrning hade nu bara 3 års garanti som nu hade passerat. Det hjälpte inte att maila honom bilden på kartongen, denna produkt påstod han att han aldrig hade gett mer än 3 års garanti på. Trots att kartongen är tryckt just för denna styrning och just för Watski. Lika lite hjälpte med att visa hans egen broschyr/instruktionshäfte som han länkade fortfarande till den från sin hemsida. Och Watski ansåg att ärendet skulle sluta just där, all argumentation att jag köpte produkten hos Watski och inte hos Hydrodrive rann av Watski som vatten av en gås. Efter mycket dividerande gick Luigi Gobbo med att titta på pumpen, för den kunde ju ha använts fel. Undrar hur man använder fel en hydraul pump, i detta fall skulle den duga bäst som bojsten till en leksaksbåt. Och då krävde Watski att jag skall skicka pumpen till Hydrodrive i Italien via Watski. Nu var det mitten på maj och jag såg dyrbar båttid gå till spillo. Jag föreslog Watski en lösning, att Watski säljer mig en ny styrning till sitt inköpspris så de skulle gå skadelösa ur det hela, men Watski var inte beredda att gå sin kund till mötes en enda millimeter. Däremot blev jag försäkrad att det skulle lösas snabbt, dock utan att säga att snabbt på Watskispråket inte betyder samma sak som snabbt på svenska. Båten togs upp näst sista helgen i maj, pumpen monterades bort. Här fick jag min nästa chockartade upplevelse, hydrauloljan var svart som Belzebubs tvättvatten (se bild i nästa inlägg). Efter att par dagar kontaktar Watski mig (enda gången i hela ärendet på 7 veckor som Watski tog ett eget initiativ) och säger att paketet har inte kommit fram. Efter lite koll visar det sig att försändelsen finns på utlämningsstället, Watski har inte heller koll var deras paket hamnar. Tiden går och båten samlar damma och regnvatten på tomten, efter tre helger frågar jag Watski hur det går, men man skyller på att Luigi Gobbo inte har svarat ännu. Watski känner inget eget ansvar. En vecka senare, nu är det midsommarveckan, frågar jag Watski igen när jag får min pump och om de är nöjda med sin hantering av detta ärende, men nu bryr sig Watski inte ens om att svara. Måndagskvällen kontaktar jag Dogger, som jag köpte min hydraulstyrning hos (som var Watski återförsäljare då) och beskriver detta ärende. Dogger ringer mig på tisdag morgon och på onsdagen kan jag hämta min nya pump hos DHL ombudet. Pumpen kommer självklart från Doggers eget butiklager, för med Watski kom de lika långt som jag, dvs. ingenstans. Så efter en hel månad på torra land kommer båten i sjön till midsommar. All heder åt Dogger. För min del gäller: ALDRIG MER WATSKI. En sådan katt–och-råtta behandling av ett garantiärende har jag aldrig upplevt under mitt snart 60 åriga leverne.
  6. Hej! Min manuella Jabsco toalett pumpar inte in vatten efter att jag har bytt packningarna. Däremot tömmer den toastolen om jag häller i en hink vatten. Det vore skönt att slippa den metoden! Finns det någon med idéer?
  7. Jag har en 90 HK Mercury 4-takt med förgasare som stannar när jag lägger i friläge och den går ner på tomgång (650-700 rpm). När jag startar motorn går den utan problem på tomgång men har jag kört lite med motorn och går ner på tomgång så stannar den, spelar ingen roll om motorn är kall eller varm. Går utan problem på högre varvtal. Problemen ökade efter årets första tankning och jag har lyckas få motorn att inte stanna på tomgång om jag tryckt på bränsleblåsan under färd. Det hjälper också om jag använder handgasen lite vid frilägge för att motorn inte ska stanna då. Kan starta motorn så fort den stannat och den går bra på tomgång, går dock då på lite höre varvtal (750-800 rpm). Kan och borde jag ställa upp varvtalet under tomgång? - om ja, hur gör jag det? Vad är trolig orsak till att den stannar på tomgång?
  8. Hej! Är helt totalt nybörjare på detta med båtar men köpte en precis. En fråga jag har är vad den lilla vita spaken bredvid gas/växel handtaget gör? Jag hade fått för mig att det var nån sorts tomgång reglering. Men om det är de varför kan jag ej lägga i växel om den är för högt uppe? Växelhandtaget låser sig då...? En annan fråga jag har är om det är skadligt för utombordare att hoppa från framväxeln och bakväxeln med små intervaller.. gjorde så när jag försökte komma in i min lilla hamnplats men de kändes inte optimalt. Men det var också första ggn jag körde en båt så nästa ggn vet jag nog hur jag ska göra. Typ tomgång och sakta glida in.. eller? Tips och tricks för en nybörjare är uppskattat så man får en bättre upplevelse till havs! /landkrabban freddie
  9. Hej. Jag håppas att någon kan hjälpa mig nu med mitt problem. Jag har en yamaha 40hk 2taktare årsmodell 1996 står det men när jag kollade på motornr så är det 1998. Den startar riktigt bra men går mycket ojämt och när jag kör så går den ojämt låter lite som att den håppar mellan 2-3 cylinder hela tiden. Och trycker jag full gas så är det ingen skillnad från halv gas med farten (bara lite bröl ljud). Jag har bytt tändstiften och nytt bensin och ny bensinslang (från tanken) ena förgasaren har jag haft upp nu ikväll och kollat men den såg riktigt fin å bra ut, riktigt ren. Funderar om det kanske har och göra med tändningen? Gnista kommer på alla. Tacksam för svar för nu börjar jag bli galen av detta.
  10. Hej, Jag är ny här på forumet (har varit passiv läsare i flera år). Jag är något desperat efter det att vårt larm på båten återigen strular. "#%"#% Dessa båtlarm känns ungefär som Norton eller liknande virusskydd på datorn dvs de ställer till mer skit för användaren än någon annan. Nåväl, enl ÅF så verkar mitt DEFA ha lagt av och måste kopplas ur. Finns det någon vänlig själ här som har tid och lust att mot belöning för sveda och värk, hjälpa mig att koppla ur skiten? Vår lilla motorbåt ligger precis söder om Malmö. Jag var nere igår och kikade lite men det började skymma så jag kunde inte riktigt se så tydligt hur allt sitter. Ska ner igen idag och försöka lösa det själv (såklart) men hjälp hade inte varit fel :) må väl
  11. Någon som har erfarenhet av problem med tilt på en Evinrude. När huvudströmmen är påslagen kan jag manövrerar tilten upp och ner utan problem. Problemet uppstår när jag slår på tändningen/startar motorn, då tiltas motorn automatiskt uppåt, precis som att knappen på powertrim har hängt sig och vill lyfta motorn. Jag kan blockera detta genom trycka på nerknappen på reglaget, men kan ej köra ner den längre. Släpper jag knappen går den upp. Vid högsta läget fortsätter den att låta. Det underliga är att tilliten fungerar när tändningen ej är på. Kan det vara något med någon typ av sensor eller är det relät? Är det någon som har tips på felet?
  12. Hej på er! Jag har slut på egna idéer om hur jag kan fixa min motor så tänkte vända mig hitåt och hoppas på det bästa! Jag äger en Evinrude 30Hk-87 Kan dra en liten snabb historia varför den börjat krångla. Första turen jag gjorde med båten så starta den på först draget och gick jättefint, kunde tom trolla med jättelåg hastighet i längre perioder utan att den dog. Andra turen va ingen succé, va bara ute i 5 min innan jag fick paddla hem. Den kylde inte när jag var på väg till en fiskeplats, detta märkte jag tyvärr genom att den börja gå segare i toppfart(felet va troligtvis att en sil saknades i växelhuset, om den gick sönder efter första turen eller under andra turen vet jag ej.). Vattenpumpen,impeller samt sil bytt och den kyler bra idag. Och nu till problemet.. Efter detta hände så har inte motorn varit rolig. Gissar på att något har gått sönder eller liknande eftersom den va på väg att nypa. Den är i dagsläget väldigt svårstartad, när jag väl får start på den så hostar den och har sig, så jag får justera luftskruven VARJE gång jag startar den. Alltså när jag fått start på den så justerar jag luftskruven så att den går fint och håller sig på tomgång och jag kan peta in växeln utan att motorn dör osv. När jag ställt in så jag är nöjd med motorn så åker jag en bit och stänger av och använder elmotorn ett tag (kanske 1-2H), och när jag ska starta motorn igen så är det samma fel igen. Måste dra länge för att få något liv i den, ibland använder jag startgas när den verkar helt död och den hostar då alltså igen. Detta som jag beskrev här har jag gjort varje tur under sommare( kanske 4-5 turer). Fråga, varför hostar motorn varje gång jag startar den, när jag ställt in den kanon bra? Det jag har gjort Bytt båda tändstiften( dom gamla hade gnista och fungerade med va ganska sotiga) Ny bensintank + slang (dom va ändå gamla så därför jag bytte) Tagit isär förgasaren och rengjort alla kanaler.(Förgasaren såg bra ut) Höjt tomgången. Genom bilden jag bifogade, rätt/fel ställe att göra de? Funderar på att starta motorn och spruta startgas vid packningar och se om den tar tjuvluft på något ställe, eller det kanske inte är något sånt fel? Bifogar film när jag fått det att gå bra, när den hostar och stället jag justerade tomgången på. Hoppas någon har en ide! Film Hostar Film, Går bra Bild, tomgång Tack och hej!
  13. Hej! Kollade till min båt idag, när jag försökte styra så "kuggade" ratten runt, alltså jag kunde inte styra, ratten snurra men motorn stog still. Om någon puttade på motorn samtidigt som jag försökte svänga så gick det utan att ratten kuggade. Vet någon vad det kan vara för fel och hur jag kan fixa det?
  14. Hej! Det år såhär att jag precis köpt ny båt med en volvo penta aq 171a i. När jag startar upp den går den som den ska på tomgång ungefär 850 varv per minut, sedan när jag gasar snabbt upp på höga varv funkar det utmärkt och den varvar som den ska men däremot när jag ligger på tomgång och ska gasa långsamt till högre varv dör den vid gaspådrag. uppsättningen är 2 st solen 44 pai förgasare. Jag har bytt packningar, tändstift men får det inte att fungera. vad kan detta bero på? tacksam för svar!
  15. KempaH

    Crescent motor

    Hej! Jag har en äldre crescent 7.5hk 2-cyl motor och undrar om det är någon som vet vart jag kan få tag på delar till denna? tänker mest på tändsystem samt impeller. Får ingen gnista på något av stiften samt så vet jag inte när impellern byttes senast.
  16. Hej, Har nyligen köpt en ny båt med en Penta 2003 T. Har dock lite problem med kranen för kylvattnet. Den står liksom fast i ett läge. Dock när jag kör båten verkar det vara genomströmning av vatten så den kyler och det kommer vatten ur avgashålet. Dock kanske lite lite. Någon som har tips för att lätta upp kranen så man kan stänga den? Alternativt byta ut den då den sitter väldigt oåtkomligt. Tack på förhand.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy