Jump to content
Monday 22 July 2024

Search the Community

Showing results for tags 'S-110'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • EldriftsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack
  • MV-Marin 6600 FC's Ämnen

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 1 result

  1. Hej på er sjömän! Jag var i går ute med en god vän som precis har införskaffat en Maxi Magic med en MD5:a och tillhörande S-110 drev monterat i, när något rätt obehagligt hände.. Växeln gick inte att få i när vi startade upp motorn på vägen hem! Vi gick ut lugnt och fint för motor, satte segel och seglade i två timmar, startade motorn igen för att ta ner seglen och hade då inte längre något driv direkt från start. Jag har själv ingen erfarenhet av s-drev och har bara haft raka axlar med traditionellt backslag i mina båtar, men på den här kändes det verkligen inte som om växeln, varken fram eller back, överhuvudtaget gick i. Vi lossade då växelvajern direkt på drevet och la i växeln direkt från vredet på drevet, dock utan att känna någon som helst skillnad där heller. Dessvärre gick det dessutom att vrida "växelväljaren" rätt enkelt med endast lätt handkraft direkt på drevet också. Är det normalt? Inga missljud, inga vibrationer och fin olja i drevet. Vad tror ni är det mest sannolika som kan ha hänt? Är det drevet som har gett sig, och i så fall var? ...eller kan det rent av vara så att vi har tappat proppelern kanske? Själv har jag som sagt ingen erfarenhet av dessa drev, så jag vet inte hur det brukar kännas när växeln går i, men jag misstänker att man bör kunna höra eller känna det även utan proppeller på? Alla erfarenhet på området är av intresse! Mvh, Lw
×
×
  • Create New...