Jump to content
Tuesday 23 July 2024

Search the Community

Showing results for tags 'växel'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • EldriftsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack
  • MV-Marin 6600 FC's Ämnen

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 7 results

  1. Hej, Jag har en yamaha 6hk 2-takt från 2001 (6M8-A8). Den har funkat fint hela sommaren, men nu när jag försöker lägga i backen så tar det stopp. Inga problem att lägga i fram eller neutral. Jag har kollat runt efter videos, men inte hittat nån för just denna motor. Ville kolla inställningen för växelståbgen, men på denna modell är den täckt av en gummihylsa och jag vet inte hur jag kommer åt den. Det går en vajer från växelspaken in i hjulhuset flr startsnöret, vad gör den? Tacksam för all input jag kan få.
  2. Hej! jag var med om olustig grej igår, tack o lov inne vid bryggan. När jag lade i backen på min mercruiser 4,3 mpi (sitter i en uttern s64) gav motorn kraft men drev framåt. Tjongade in i bryggan, och märkte där att även med reglaget i neutralt läge driver båten framåt. När jag kom från havet och in i hamnen hörde jag ett svagt klickande från motorn/drevet. Förmodligen har det med problemet att göra, att den låg mellan neutralt och hamnläge eller dyl. Själv med två mindre barn i båten är jag glad att det inte blev värre än vad det blev och att det hände i hamnen, men har någon varit med om liknande? Isåfall: förslag på åtgärd och angrepp? tacksam för svar! A
  3. (Jag skapade först denna tråd i en annan del av forumet men det verkar som att det nästan är fler motor-relaterade frågor och diskussioner här så jag flyttade den hit och gömde min andra tråd, hoppas det är ok moderatorer?) Hej, Har försökt hitta vettig information om mitt problem, dock förgäves så vänder mig nu hit i förhoppning om att det finns någon som kan hjälpa mig. Jag har som topic antyder en 25hk Tohatsu M25C3 från 2002 som jag har problem att få drivning på framåt-växeln. När jag provkörde motorn innan jag köpte den nu i vintras så fungerade växlarna problemfritt i alla lägen och de fungerade även problemfritt första gången jag startade upp den för en dryg vecka sedan på hemmaplan. Medans jag stod och justerade tomgången så växlade jag några gånger emellanåt och märkte vid ett tillfälle att propellern började snurra bakåt fastän jag hade neutralen i. Backen gick bra att få i men när jag sedan gick tillbaka i neutral och sedan till framåt så var det en lite mer "mekanisk" känsla, men den drev fortfarande. Provade att gå till neutral och back igen och sedan neutral och framåt åter igen och då drev den inte längre. Om jag lägger i framåt och försöker vrida propellern för hand medurs så hörs det att kopplingen och drevet kuggar av varandra, men varför? I slutet av tråden har jag länkat till en mapp på Google Drive som bland annat innehåller en film på hur problemet artar sig. Det ska tilläggas att det inte är ett reglageproblem då jag växlar direkt på motorn för hand utan vajrar anslutna. Problemet kvarstår även när jag växlar direkt för hand med växelstången efter att jag monterat loss växelhuset. Jag plockade isär växelhuset idag och kunde inte hitta några (för mig) synliga fel. Kopplingen och växeldreven ser jättefina ut och ingenting verkar glappa eller vara speciellt slitet. Växelstången med den "stegade" änden (vad heter denna del exakt?) som trycker kopplingen bakåt eller släpper den framåt ser inte speciellt sliten/spårig ut och verkar inte glappa när jag sätter lite tryck på den. Jag lyckades inte lista ur hur jag skulle demontera kopplingen då det sitter en någon sorts stor fjäder i vägen för sprinten så jag kunde inte kolla status på sprinten, men den glappar inte nämnvärt eller verkar skeva åt något håll(?). Nedan har jag lagt en länk med några bilder samt ett par filmer. Bilderna visar skick på drev och koppling samt lägen på växelstången i framåt/bakåt. Ena filmen visar positioneringen på växelstången och den andra filmen, av tyvärr lite sämre kvalitet (inspelad med Messenger), visar hur det klickar över mellan drev och koppling när jag roterar propellern för hand med framåt-växel i läge. https://drive.google.com/open?id=1PySg8Kx5dbxmaIWwO1ksYqMQpjBhm5Qx Av någon anledning så kommer ju inte kopplingen hela vägen fram mot framåt-drevet, men det är just varför jag inte kan lista ut? Kan fjädern vara dålig? Det är rätt bra motstånd i den när jag trycker in den för hand. Är kopplingssprinten böjd så att kopplingen inte når tillräckligt långt fram mot framåt-drevet? Har ni någon annan idé? Tack på förhand! Vänliga hälsningar, Jon
  4. Har problem med min Honda 150hk efter att jag fått ett annat växelhus monterat. När man lägger i växel fram och kör med tomgångsvarv vibrerar motorn ganska mycket. När man sedan successivt ökar gasen så minskar vibrationerna och vid ungefär 1400 varv/min så försvinner vibrationerna helt. Vad kan detta bero på? Har provat med två olika propellrar så felet ligger inte där i vart fall. om det är är propelleraxeln som inte är rak borde väl vibrationerna inte försvinna vid lite högre varv? kan det vara så att man växel inte kuggar i rätt och att man måste justera detta? tacksam för svar
  5. Framväxeln hoppar ur på min Johnson Seahorse 25 hk, från slutet av 70-talet. Kan vara problem med clutch dog men har också hört att det kan vara någon mutter på stagen inne i riggen som är feljusterade. Bifogar en bild av dessa två (ska vara vertikalt). Har kunnat lossa den undre lite grann, men inte den övre. Ibland går det att köra bra med motorn men plötsligt hoppar framväxeln ur och är svår att lägga i igen, det känns som att växelväljaren inte går hela vägen fram. Någon som vet vad detta kan vara och hur de två muttrarna i riggen ska justeras? Tack!
  6. Hej på er sjömän! Jag var i går ute med en god vän som precis har införskaffat en Maxi Magic med en MD5:a och tillhörande S-110 drev monterat i, när något rätt obehagligt hände.. Växeln gick inte att få i när vi startade upp motorn på vägen hem! Vi gick ut lugnt och fint för motor, satte segel och seglade i två timmar, startade motorn igen för att ta ner seglen och hade då inte längre något driv direkt från start. Jag har själv ingen erfarenhet av s-drev och har bara haft raka axlar med traditionellt backslag i mina båtar, men på den här kändes det verkligen inte som om växeln, varken fram eller back, överhuvudtaget gick i. Vi lossade då växelvajern direkt på drevet och la i växeln direkt från vredet på drevet, dock utan att känna någon som helst skillnad där heller. Dessvärre gick det dessutom att vrida "växelväljaren" rätt enkelt med endast lätt handkraft direkt på drevet också. Är det normalt? Inga missljud, inga vibrationer och fin olja i drevet. Vad tror ni är det mest sannolika som kan ha hänt? Är det drevet som har gett sig, och i så fall var? ...eller kan det rent av vara så att vi har tappat proppelern kanske? Själv har jag som sagt ingen erfarenhet av dessa drev, så jag vet inte hur det brukar kännas när växeln går i, men jag misstänker att man bör kunna höra eller känna det även utan proppeller på? Alla erfarenhet på området är av intresse! Mvh, Lw
  7. Jag har en Nissan NS40C som rasslar och hugger till när man skall lägga i växel, den går bra annars, någon som vet va det kan var :-)
×
×
  • Create New...