Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Flippy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Flippy

  1. Det är just denna "rektangulär aluminiumbricka som är lite fasad i kanterna" som jag letar efter. Finns det färdiga att köpa någonstans?
  2. Det är klart att dt finns en liten risk till detta, men det kommer inte vara speciellt många tillfällen då jag kör med kappellet uppe.
  3. Vill helst inte ha den lösningen då de inte sitter fast så bra (är min erfarenhet sedan tidigare).
  4. Kapellmakaren håller som bäst på att sy upp kapellet till en Sea Ray 270 Sundancer (2000). Original fästes kapellet mot vindrutan med en slags list som man trycker in i vindruteprofilen. Nu fick inte kapellmakeren tag på någon sådan list utan rekommenderar norsk knapp istället. Har hittat bilder på där tryckknapp verkar vara skruvad i någon slags mutter/gängad bricka eller clips som sitter inne i profilen (se bild). Var kan man hitta dessa artiklar så att jag kan skruvan fast norsk napp på liknande sätt?
  5. Jag skall beställa ett nytt, mallat kapell till min Sea Ray 270 Sundancer. Frågan är vilken fastsättning jag skall ha mot båten/vindrutan? Har ni några för-/nackdelar och erfarenheter om vad som funkar bäst när det gäller användarvänlighet och livslängd, både för skalva fastsättningen såväl som för kapellet. Det jag står och väljer mellan är tryckknapp, norska knappar, vred eller Tenax
  6. Har en Sea Ray 270 SD från år 2000, har ägt den sedan 2015. Vi är 2 vuxna och 2 barn (16 och 13 år), och det funkar bra. Nu ligger vi sällan ute mer än 1-3 nätter åt gången. Överlag tycker jag det är en mycket bra båt.
  7. Även jag har en "Amerikanare" (Sea Ray 270 SD) som jag tänkte se över el-/batteri-systemet på. I original sitter det 2 batteribankar (2 x 115 Ah + 2 x 115 Ah), dvs ingen speciell uppdelning mellan start- resp förbrukarbank. Istället finns det en omkopplare med alternativen 1 eller 2 eller 1+2 eller "off" Om ja nu gör om till 1 startbatteri och 3 förbrukning och insatllerar Ctek D250S Dual + smartpass, skall man då utesluta originalomkopplaren helt? Skall man ha någon sorts huvudbrytare ändå?
  8. Tack för alla inlägg och kommentarer. För att summera så med för det mer eller mindre risker med att koppla bort den helt och hållet. Det får bli att leta upp den och dämpa ljudet.
  9. På min Sea Ray 270SD ljuder en signal 2-3 gånger när tändningen slås på. Antar att dettá är för att varna om att snart startas motor. Detta är mycket irriterande, speciellt om man vill slå på tändningen av annan orsak än att starta motorn. I såväl gästhamn och naturhamn för man en del ilskna blickar när signalen ljuder... Är det någon som har, eller har tips på hur man kan antingen koppla bort denna eller få den att låta lite mindre...
  10. Vi har flera mobiler med abonnemang i familjen och alla är Comviq. Mottagningen när vi är ute men båten är acceptabel. I en iPad (med 4G) skaffade vi ett Tele2-abonnemang och det fungerar utmärkt utmed västkusten.
  11. Väcker denna gamla tråden till liv igen då jag nu skall utrusta båten med kastruler och stekpannor. Vilket material och beläggning är bäst att ha på på dessa i båten? Skall det vara i rostfritt eller aluminium? Beläggning (teflon eller liknande), är det bra? Nackdelar? Ser fram emot era tankar och erfarenheter kring detta.
  12. Följer då jag själv är nyfiken på hur de kan tas loss.
  13. Sjösatte en 20:e april. Nu väntar bara det fina vädret....
  14. Tack för informationen. Var det svårt att fästa tryckknapparna i metallen (aluminium) på rutorna? Jag är lite tveksam till tryckknappar då de tenderar att kärva/rosta med tiden och då inte håller fast så bra. Kanske skulle Sufflettvred/öljettvred fungera lika bra/bättre...?
  15. Jag har en Sea Ray 270 SD (2000) där jag inte är nöjd med infästningen av kapellet (original) mot fram/sidorutorna, Den gummi-list som skall fästa i ett spår som finns överst på rutorna tycker jag inte fungerar bra. Dels är det krångligt att få dit den och dels så lossar det lätt. Är det någon som har bytt ut deta koncept till något annat? till vad? och hur blev det?
  16. Tyvärr ville ju han ha transport i samma riktning som mig, tror inte det löser problemet.
  17. Jag planerar att transportera en båt (27fots motorbåt) från Karlskrona till Göteborg så snart som möjligt. Är det någon som har behov av transport i den andra riktningen så blir det billigare för båda?
  18. Nu börjar trädetaljerna bli bra torra och slitna i min båt (se bilderna), och det skall nu fixas till, men hur? Vad skall jag använda för att det skall bli "som nytt"? Här är det nog någonslags plyfa som blifivt fuktskadad. Antar att det bara är byta ut.... men, den sitter fast (troligen limmad). Jag vågar inte bända och vrida fr mycket. Finns det något sätt att frächa upp den? Tror att dessa detaljer är i teak. Vad skall jag använda för att få den där mörka teak-färgen som finns när det är nytt? Bild 2 visar även en del mörka prickar. Hur får jag bort dem? Slipa?
  19. Har exakt samma problem med min Yamaha F115 -2001. Jag köpte en ny tilt-knapp (den som sitter i fartreglaget), hittade kabelanslutningarna och pluggade in den nya knappen (utan att plocka isär fartreglagen) och denfungerade som det skulle. Nu har jag bara jobbet kvar att plocka isär fartreglaget (verkar vara en utmaning) och byta ut knappen och montera ihop igen.
  20. Nu är det dags att lyfta denna fråga igen, speciellt för Scanmar 33. Finns det någon som faktiskt har gjort detta på denna båt? Bilder och erfarenheter vore jättebra.
  21. Kolla in det bästa stället att köpa olja enligt mig: Svensson Livs i Alvhem som säljer olja i lösvikt. http://www.ica.se/butiker/nara/ale/svenssons-livs-alvhem-1805/start/ Här är en prislista, kan dock inte lova att det är den senast gällande: http://www.ica.se/ImageVault/Images/id_19604/ImageVaultHandler.aspx .... men där finns många bra oljor till bra pris.
  22. Vilken massa bra tips på platser för sjösättning. Ingen som vet om det finns något ställe på norra Hisingen?
  23. Är i en liknande situation. Är det någon som har tips på var på Hisingen som kranbilen kan lägga i båten direkt i vattnet. Det går ju sedan att köra ´båten till Björlanda Kile.
×
×
  • Skapa nytt...