Jump to content
Tuesday 21 May 2024

Ylmen

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ylmen

 • Rank
  Kadett
 1. Hejsan, Jag har själv en likadan båt fast med en 7,4 liters motor. Jag maxade den på midsommardagen och den gjorde 49,3 knop både enligt plottern och medhavd GPS, så 31 knop är alldeles för dåligt. Jag kan tillägga att min ligger vid toppvarv på drygt 4500 varv. Kolla propellern och beväxningen på skrovet.
 2. Inget verkar funka...har sprayat alla kontakter jag hittat men det blir inget bättre. Har även försökt att justera trimgivaren, men det enda som händer är att drevet inte över huvudet taget rör sig uppåt...får nog pröva med att klippa och skarva ihop kabeländarna, vilket känns lite tråkigt eftersom givarna är helt nya
 3. Tack se mycket . Ska åka till båten på lördag och tar du med mig en utskrift på pdf:en du skickade. Återkommer med resultatet.
 4. Jag har ett litet problem. På min båt sitter ett Bravo 1-drev coh på nåt sätt funkar bara tilt ner på reglaget. När jag ska tilta upp måste jag använda trailer-lägesknappen. Alla kablar ser ut att sitta som de ska till tiltreglaget, men det vill inte funka ändå. Kan det ha något att göra med induktiv-givaren på drevet? Hur ställer man i såna fall in den? Som ni märker är jag ganska grön på sånt här, så alla tips och hjälp mottages med varm hand.
 5. Jag brukar betala 500-600:- om jag är den enda som ska lägga i. Är vi flera brukar vi kunna få ner priset en hundring till.
 6. Ylmen

  Kapell och bågar

  Båten är ifrån 1988. Alla fästen och dylikt sitter där men bågar saknas. Jag tror det skulle räcka med ett vanligt hamnkapell. Ett tvådelat givetvis, för jag vill kunna låta det främre kapellet (över främre sittbrunn) sitta kvar under gång.
 7. Ylmen

  Kapell och bågar

  Har nu varit i kontakt med kapellmakarna i Stockholm, men dom hade ingen mall så där var det en återvändsgränd. Har även sökt på e-bay utan resultat. Nu ska jag försöka spänna en genomskinlig plast över främre sittbrunn samt bakre sittbrunn för att försöka malla av det själv och skicka iväg till en kapellmakare. Har tittat lite på internet hur man ska göra för att malla av på rätt sätt så jag hoppas det ska lyckas.
 8. Ylmen

  Kapell och bågar

  Jag bor i Hudiksvall. Men jag reser mycket så jag kan i princip köpa kapell vart som helst i Sverige, bara det är billigt
 9. Jag köpte en Wellcraft Elite 222 XL (bowrider) på sensommaren ifjol. Problemet är att jag inte fick med varken kapell (förutom ett transportkapell) eller kapellbågar. Vet någon var man kan köpa detta? Har letat på nätet men inte hittat varken kapell eller bågar till just min båt.
 10. Wellcraft Elite 222 XL och Subaru Forester 2,5 XT - 2006 samt en VW Passat 2,0 TDI - 2012. Men Subarun ska bort för att ge plats för en Porsche senare i sommar.
×
×
 • Create New...