Jump to content
Tuesday 29 November 2022

Submin

Medlemmar
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Trovärdig

About Submin

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Munstycket som du nämner, ska det vara en slang ansluten som leder ner till kölsvinet. Vid övertryck utan slang så skvätter det runt med hjälp av remskivor och kilrep, det är detta som gör det väldigt svårt att lokalisera ett läckage oavsett var det befinner sig, cirkulationspump, termostathuset, värmeväxlare med respektive o-ringar med anslutningar.
 2. Man blir ju lite nyfiken var du köper allt detta med bra kvalité för 1000:-
 3. Om möjligt ta hjälp av indikatorklocka och mät nuvarande kast, växla hålbilden i flänsen för minsta kastning.
 4. Kolla om du hittar din motor här... https://www.volvopentashop.com/epc/sv-SE/Details/PentaPartsCatalog/MarineDieselEngines?path=MarineDieselEngines /Submin
 5. Ersätt med en ny rem, har du tur kan du hitta beteckningen på gamla remmen, annars mät bredd på remskivan och längden på gamla kilremmen. Linjera generatorns remskiva mot motorns remskiva. Eventuellt att det är fel dimension på gamla remmen?
 6. Har du problem med vibrationer skulle jag bytt kuddarna och absolut inte överdimensionerade. I samma veva justera inriktning/linjering av drivlinan, axel ? Viktigt för att undvika brytning/låsning av både motor och axel. Skicket på kuddarna ser man nog bäst när dom är bortplockade ! Men självklart är grundförutsättningarna viktiga som nämnts ovan.
 7. Hej ! Mät c/c avstånd på hålbild samt höjd på dina nuvarande kuddar, sedan kollar du på nätet efter firmor som säljer maskin/motorkuddar. Där brukar finnas bra måttspecar samt viktuppgift. Men är vikten jämnt fördelad på motorn så blir det vikten fördelat på x antal kuddar. Men jag tror att du får bra hjälp och råd när du väl kontaktar aktuell firma.
 8. Submin

  Bella färg

  Hej Kanske att du kan lista ut vilken färgkod med hjälp av denna bifogade lista! Färgkoder gelcoat.pdf
 9. Hej Tillägg, den röda lampan tänds när generatorn laddar och det överstiger 13.3 v och släcks vid 12.8 v.
 10. Helt rätt uppfattat, se till att du växeldrar båda sidorna😀
 11. Hej Kolla vad du har för dimension och kvalité på bulten (instämplat i skallen på bulten) Sedan söker du på hållfasthetsklassning där du finner max åtdragningsmoment för aktuell dim/bult lägg dig något under ca 80-90% Drag åt växelvis lite i taget. Lycka till !
 12. Sjövett tycker jag är viktigt att ta med sig, passar bra i liten som större båt 😊
 13. Kör Android, kollade (betal) appen just nu och kunde mycket riktigt inte se mina tidigare spår. Men efter inloggning så kan jag se mina tidigare sparade spår😊
 14. Rödsprit ska man inte förakta, först försöka försiktigt med en skrapa enligt ovanstående förslag därefter med rödsprit, lacknafta eller avfettningsmedel. Kan funka?
×
×
 • Create New...