Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Robin_88

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Robin_88

  • Placering
    Kadett
  1. Är inredningen och inte så mycket sol som kommer in. Är en båt från -71 som ej blivit underhållen, så förfallit en del. Lite gul har den blivit, men nerslipad nu med 240 pappe till rent trä.
  2. Tackar för den infon. Ska köpa det imorgon och testa. Nån bra butik i närheten av Gbg du kan rekomendera?
  3. Har läst alla inlägg angående bets och fernissa här på MG. Många säger att det blir kanon med bets på fernissa (efter nån veckas torktid) andra säger absolut nej, samma för att blanda i fernissan. Varför blir det inte mörkare då jag betsar fler ggr? Kan det vara kvalitén på biltemas? Får testa med nåt annat helt enkelt, känns lite jobbigt bara att köpa massa olika för att sedan bara kasta om det inte fungerar eller inte har rätt färg. Inte så erfaren så tackar för svar på mina frågor.
  4. Delade upp provbiten i 3, fernissade 2st rent och en blanda jag ca 30% bets. Den ena delen som är rent fernissad ska jag matt slipa och betsa på det. Sen jämföra skillnaden. Använder bara biltema för att välja vilket sätt jag ska använda mig av. Funderar på epifanes om jag är nöjd med färgen.
  5. Hej, skulle behöva hjälp med att få RENSLIPADE mahogny inredningen mörkare. Har bara testat biltemas bets på en provbit och nöjd med färgen, Men efter 4ggr har det fortfarande inte blivit mörkare. Så finns det nån ni rekomenderar som är bra och lätt att få mörkare men behåller den rödbruna färgen? Nästa fråga är då: kan man blanda lite bets i fernissan det första lagret För att gämna ut dom svårslipade ställena då det kan finnas lite fernissa kvar? Eller har ni nåt bra förslag? Med vänlig hälsning, Robin
  6. Tackar för svaren och alla ideér. Har en Raymarin RC435 chartplotter med navionics kartor, som jag behåller, seden tror jag testar med Flotec´ s autopilot och styrning. Har kollat en del på Ipad och pc lösningar också. iMux grejen värkar väldigt bra grej, skulle underlätta en hel del om man kan göra rutter på ipaden och sedan överföra den till min plotter. Vi får se vad det blir, uppdaterar med val och resultat.
  7. Båten har klarat sig fint, dock nästan sjösatt igen pga övesvämning. Bilen va det värre med då den stod lite dåligt parkerad under detta skede!
  8. Den köpte en vän till mig från sundsvall om jag kommer ihåg rätt och frakta den till åland, kört den lite själv där! Ändra lite då jag läst att du köpt den och att motorbytet tydligen aldrig gick igenom. Hittade en bild på den från midsommar 2008 då vi körde från Mariehamn till föglö. Senast ändrad av Robin_88 | 25 november 2011 | 12:32
  9. hahaha, du är rolig du! du hade rätt med ek där! Frågade en som tydligen visste! Men ska jobba med tipsen så får vi se vad det blir! Lägger upp lite bilder om jag får det att fungera senare! Tack så mycket så länge.
  10. Får inte in fler bilder än första inlägget!
  11. Ja. Efter den kalla vintern torka den mer än vanligt och tidigare ägare sjösatte den som dom alltid gjort! Så dom blev lite tagna, Brandkåren tömde den och den flöt fint igen! Däcket har klarat sig fint!
  12. Hej alla! Har köpt en Johnsson 32 motorseglare som jag håller på fixar upp eftersom tidigare ägare ej hunnit så finns en del jobb! Jag själv har ägt några ekor tidigare som mest används till ölhävarskepp men som pappa jag blivt vill jag ha det mer bekvämt och kunna njuta. Vid sjösättning i maj 2011 så läckte den för mycket vatten än vad pumparna klarade av vilket resulterade i att den stod stadigt på botten! Ägaren tröttnade och jag tog villigt över. Motorn är igång nu efter några kvällars jobb! all el är kontroller och ok. Så nu är det dags för nästa del vilket är sovkojen och salongen som ska slipas ner och lackeras om, vilket kompletteras med nya dynor. Enligt mig så har allt klarat sig relativt bra utom golvet som har svällt lite och vikit sig och nån lite spricka. Hytten kommer därefter då jag ska slipa och lacka även där och byta ut mätar tavlan och lite annat smått. När det blir varmare tänkte jag försöka hinna med relingen som har sina skador. Där är jag ett litet frågetäcken? Vad kan man göra för att får den snygg igen? Går det att få bort dom gråa fläckarna. är osäker på vilket trä men bifogar några bilder och om nån kan svara åt mig. Sen även byta ut styrningen till hydralik styrning med pilot om tiden finns. Är det nåt mer jag bör tänka på när man tänker på att den vart under vatten? Alla tipps och ideér är välkommna. Mvh Robin
  13. Få som kör med pilot eller har nån vetskap om ovan nämnda system?
×
×
  • Skapa nytt...