Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

gunkorp

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om gunkorp

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har samma problem. Under de 6 år jag haft båten har jag fått dessa larm plus att motorn stannar. Det verker inte som att pentas verkstäder klarar att fixa detta. Tyvärr Du får nog leva med det
  2. Engine elecrical fault kommer upp dispalyen som regel. Vid felsökning på varvet brukar systemet visa att filter eller givare skall bytas.
  3. Jag har kontaktat Volvo Penta. De erkänner inte probemet utan hänvisar till auktoriserad verkstad. De verkstadsbesök jag gjort har aldrig givit något bestående resultat. Jag befinner mig alltså i moment 22. Jag står ut med alla övriga typer av larm som hela tiden dyker upp ( vatten i bränslet tex fast det inte finns en droppe i filtret) tom att motorns varvtal sänks pga larm bara den inte stannar. Jag kan aldrig vara säker på motorn när det är dåligt väder. Kan någon förklara varför denna typ av larm som stänger av motorn överhuvudtaget finns. Det blir ett ytterligare riskmoment. . I kombination med ett överkänsligt övervakningssystem borde motorn inte få finnas på marknaden eller så borde Volvo Penta ta sitt ansvar och erbjuda omprogrammering eller utbyte. Ja undrar vad som skulle hända om en allvarlig olycka inträffar pga ett motorstopp orsakat av övervakningssystemet.
  4. Helt rätt. Jag har hört fler som har samma problem. Grejen är ju att motorn när som helst kan stanna. Jag kan snart inte använda båten längre. De kostsamma verkstadsbesöken har aldrig givit något bestående resultat. Vad göra?
  5. Någon mer än jag som har problem med Volvo Pentas CDI system. Trots ideliga varvsbesök får jag ofta felindikationer. Varje säsong har motorn stängts av ett antal gånger i öppen sjö. Detta är ju livsfarligt. Det enda jag säkerhet vet (enligt expertis) är att systemet är överkänsligt. Det är otroligt att det finns motorer på marknaden som plötsligt stannar för att systemet falsklarmar. Jag har fått rådet att byta motor. Det kostar ett par hundra tusen och jag vet ju ändå inte om den jag får är bättre. Snart enbart bryggseglare.
×
×
  • Skapa nytt...