Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

S-347

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om S-347

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har en 4 hk mercury -89 på min h-båt. Den funkar alldeles utmärkt även om det blåser emot. Vikten är dock något att tänka på, jag skulle tro att min motor väger ca 25 kilo. Den hade gärna fått vara lättare med tanke på båtens smala akter, och att man måste dra upp hela motorn på släden som utgör motorfästet.
  2. H-båt,om du inte kräver hög komfort i ruffen. Definitivt en roligare båt att segla än exvis Maxi77. Lätthanterlig,enkel och snygg,tycker jag.
  3. H-båt ! När jag själv var 19 så köpte jag och min kompis en H-båt. Rolig,enkel, snabb och billig segling. Rekommenderas! Tilläggas bör att jag nu, snart 25 år senare återigen har blivit med H-båt...och den är fortfarande lika rolig...och snygg! Dock kanske det är svårt att hitta en för 15k...billigast på Blocket i skrivande stund är den här: http://www.blocket.se/goteborg/H_Bat_41875898.htm?ca=18&w=3 Senast ändrad av S-347 | 21 augusti 2012 | 21:02
  4. Jag har en annan fråga runt lazyjacks, ställer den här istället för att starta ännu en tråd; På vår h-båt blir det trångt i sittbrunnen vid nertagningar...bommen samt storen hamnar överallt. Det finns ingen dirk, inte heller en wirestump i akterstaget att hänga upp bommen i. Frågan är, kan lazyjacks även ersätta dirken...? Min tanke är att det borde fungera...det är ju inte direkt några stora tunga grejer det handlar om på en h-båt. Jag ber om överseende i fall att någon ställt samma fråga någon annanstans, jag har isåfall missat den.
  5. Man får (som sagt) lära sig av misstagen. Jag var i samma situation för 27 år sen då min kompis och jag köpte en h-båt. Vi läste allt vi kom över om seglingens hemligheter,men vi lärde oss allra mest genom att vara ute med båten och prova oss fram. Till slut , en dag , kommer känslan; Jag kan det här! . Då öppnar sig en ny värld och man är fast, på gott och ont. Dock, kan är relativt....man blir aldrig fullärd.
  6. Mina föräldrar lånade ett sommarställe en sommar när jag var 12 år, där fanns det passande nog en Askeladden segelcombi med en gammal evinrudesnurra på, och den sommaren blev det många expeditioner runt om i den lilla skärgården utanför Mönsterås. Nu, 33 år senare har jag fortfarande inte klivit iland,som någon tidigare i tråden också formulerade det.
  7. Solfilm verkar vara en bra ide,frågan är kanske hållbarheten...?
  8. Vi använde plexi,mest faktiskt för att vi inte hittade tillräckligt mörkt tonad lexan. Lämnade in de gamla rutorna hos glasmästaren, han mallade och sågade med sticksåg, och borrade dessutom skruvhålen. Kanterna var lite hackiga och grova , så vi slipade med slipkloss och våtslippapper (80papper först ,sedan stegvis till 320). Kanterna blev riktigt fina! Därefter på med Sikaflex i ett jämt lager på ruffsidan,detta efter att ha provmonterat rutorna och ritat samt maskerat noga. Frågetecknet för oss är skruvhålen, de bör ju vara rätt stora så att det hela kan röra sig,men inte FÖR stora Vi får se efter den här säsongen hur det håller. Lycka till !
  9. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=406107&highlight=plexiglas Där finns en del bra tips! Såhär såg det ut när vi bytte rutor på vår h-båt : http://www.maringuiden.se/images/sjobod/blogg/191748.jpg Senast ändrad av S-347 | 28 maj 2012 | 20:26
  10. 3,5 hk tohatsu funderar jag på att köpa till min h-båt. 4-takt, låg vikt. Dock funderar jag över hur det blir när man sitter på akterdäck och måste snurra runt motorn för att backa...
  11. Klart att 10mm varken gör till eller från,jag menade mitt inlägg lite mer skämtsamt Dessutom är jag och min sambo inga breda personer direkt så vi får nog plats oavsett Tack iallafall för påpekandet att isoleringen är lätt att få på plats,där var jag lite rädd för motsatsen.
  12. Jo,det är så, isolering är säkert bättre på de flesta sätt, men jag fegar ur och kör bara matta...H-båten är ju lite trång som den är,isoleringen gör den ju inte rymligare Senast ändrad av S-347 | 13 oktober 2011 | 11:53
  13. Vanlig 3mm skrovmatta med skumbaksida ,har alltså, om jag fattat det rätt, slutna celler och kan inte ta åt sig fukt. Fukten kommer väl att kondenseras på tex rutor ,tak oavsett om jag har isolerat skrovsidorna...? Isolera eller ej kanske har med graden av nyttjande att göra också? I vårt fall så kommer vi att bo i båten kanske 1 1 vecka under hela sommaren och då tror jag det funkar utan isolering. Rätta mig om jag tänker fel! Vad gäller ytjämnhet som krävs för att mattan ska fästa så har jag efter att ha testat lite med en provbit (TACK toaen!!),konstaterat att det inte krävs perfekt finish,bara ytan är ordentligt rengjord och avfettad.
  14. Det kanske man stör sig på sen....ojämnheterna syns igenom. Det verkar som om isolering är att föredra,både funktions- och utseendemässigt. @ toaen : det är gjort! Senast ändrad av S-347 | 04 oktober 2011 | 21:55 Senast ändrad av S-347 | 04 oktober 2011 | 21:58
×
×
  • Skapa nytt...