Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

McFarny

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om McFarny

  • Placering
    Kadett
  1. Hej Kane, Tack för ditt svar! Postade av misstag innan jag hunnit skriva klart rubriken, därav "Li" 😉 Jo, det är rätt sjökort (5G601S2). Hur gör jag uppdatering av plottern - lägger jag över nyare firmware från datorn till ett ett separat SD-kort som jag stoppar i plottern?
  2. Hej Har köpt en båt där det följde med en plotter, Lowrance Elite - 5 HDI. Dock saknades sjökortet så jag har köpt Navionics small. Känner mig lite dum i huvudet, men jag får inte upp något sjökort på skärmen. Min position markeras med en pil på gul bakgrund (som om jag befann mig långt upp på landbacken) . Den verkar registrera djup, fart och kurs m.m. Jag har använt andra plotters i andra båtar, men aldrig haft detta problem. Måste plotterns programvara uppdateras? (Den känns ganska ny). Behöver den någon givare installerad i båten? Jag har ju en ingång "Sonar" och en "Power" och båda är anslutna. Tacksam för tips!
  3. Hej, tack för alla snabba svar - detta förklarar saken. Då håller jag tummarna för en seriös köpare istället :-)
  4. Hej, Jag la ut vår Maxi 77:a på Blocket härom dagen för att testa intresset, eftersom jag har lite planer på att byta till större. Inom ett dygn hade jag fått två sms/mail på engelska från personer som säger sig vara intresserade av att köpa osettt, betala via PayPal och själva ordna transport. Priset på min båt bedömer jag vara i relation till marknadsläget - inget fantasipris men heller ingen direkt prutmån ( se annons nedan) Är det någon som känner igen detta? Finns det så stor efterfrågan på svenska plastklassiker i England/Tyskland? http://www.blocket.se/ostergotland/Maxi_77_med_Seldenrigg__nya_segel__tierods_38897537.htm?ca=11&w=3
  5. Tack för tips, Jo Maxi 95 är väl intressant också, men min bild är att de som ligger neråt 200-250 är ganska risiga och jag har inte tiden att renovera själv. Håller med om att 70-talsklassikerna typ Comfort, Ballad etc inte ger samma komfort per fot som nyare båtar. Hur är Maxi 87 invändigt? Den ser rymlig ut i alla fall.
  6. Hej! Vilken båt ger mest utrymme och komfort för familjesegling om man vill lägga ca 200 000 kronor? Har tittat på Comfort 30, Fenix, B 31? Vi är en trebarnsfamilj som har båten som ett komplement till sommarstugan - är oftast ute några dygn i taget, men vill ha möjligheten att vara ute ett par veckor. Det behöver alltså inte vara flytande sommarstuga, men mer komfortabelt än vår nuvarande maxi 77:a. Alla tips mottages tacksamt.
×
×
  • Skapa nytt...