Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

mats15

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    83
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mats15

  • Placering
    Kapten
  1. Ok Så det låter som det är som det brukar bli när man kopplar som jag gjort . Vill inte ha något xtra batteri i fören om man inte måste . Finns det något man göra för att slippa detta att motorn minskar i varvtal när man kör bogpropellern?
  2. Jag installerade en bogis på 4 hk och kopplade den till startbatteriet som är på 100 amp och har 800 cca och är nytt. Har ett irriterande problem att motorn går ner i varv när jag kör denna, genaratorn är på 70 amp . Någon som varit med om detta ? finns det någon lösning förutom att sätta ett separat batteri till bogpropellern?
  3. Har kolla om det finn någon sjömack vid Sjötorp som man tanka bensin vid utan att slussa. Någon som vet?
  4. Ta vanliga plasthandskar typ städ. ännu bättre funka det kirurghanskar.
  5. Hur gjorde ni spacklade ni runt tunneln innan ni målade på utsidan. Eller täcker epoxyprimer såpass mycket så att det ser jämt ut
  6. Har monterat bogpropeller i min rinker och är lite fundersam hur jag ska göra med batteri frågan Har utrymme i fören , är lite orolig att när det går sjö och slår mot skrovet gör att det lossnar och slår mot skrovet. Hur har ni gjort med planade båtar och bogpropeller batteri?
  7. Jag har också funderat på det med epoxyprimer på epoxyn. Men har blivit rådde att använda primern Den är inhandlad och åker på i slutet av veckan. Står i båthuset med drygt 20 grader Lade sista lagren idag ser ganska bra ut om jag får säga det själv. Lite slipning återstår så man får en ganska slät yta sedan på med primern och toplac på insidan. Borde bli starkt med 7 lager 300 GM väv på insidan och 7 lager 165 GM väv på utsidan Sen är det kabel dragning och alltid denna fråga om extra batteri eller koppla på startbatteriet. Vad är bäst?
  8. En liten fråga till, vad ska jag använda för färg på insidan av båten att måla med runt tunneln och skrovsidor? Funkar biltemas alkydfärg eller ska jag ha något annat? Mats
  9. Ok får snällt vänta, ska lägga på sista väven imorgon på utsidan (blir 7 lager 165 g/m väv på utsidan och 7 lager 300 g/m väv på insidan borde väl räcka har c:a 20 grader vid båten kör byggfläkt ). Ska sedan måla me epoxy primer några lager och sedan bottenfärg. Sen är det bara lite kabel dragning kvar.
  10. Monterat en tunnel till bogropellern så jag undrar när jag kan lägga på epoxy primern på epoxy förpackningen står det efter att den är fullt uthärdad c:a 7-10 dygn. När är epoxyn övermålningsbar? innan jag lägger på epoxy primer och sedan bottenfärge`n? Någon som har någon erfarenhet om detta?
  11. Vid problem med att få bort luften ur väven på utsidan av tunneln kan jag använda tunnare väv eller vad gör jag för fel? Allt har gått bra tills nu
  12. Håller på med att laminera runt tunneln på utsidan, har svårt att få bort all luft från väven någon som har tips? Allt har gått så bra men när jag skulle börja med utsidan så blev det inget bra. Det är en 125 tunnel kanske går bättre med tunnare väv?Har nu 300 gm väv. Hjälp önskas jätte gärna. Mats
  13. Hej igen Målning av tunneln inuti vad ska jag använda? epoxiprimer och bottenfärg eller bara bottenfärg ? tunneln ska vara vattentät vid leverans säger vetus.
  14. Va bra , så hade jag tänkt och gjort.
×
×
  • Skapa nytt...